Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mazury i mój kawałek ziemi

Mazury i mój kawałek ziemi

anna_g 08:30, 10 kwi 2013

Pozdrawiam Ewuś. Dziewczyny już Ci wszystko "wytłumaczyły" dodam tylko, że w sumie często mamy chyba kłopoty z tolerancją - nie wiem czy takie naród czy tacy ludzie... Bez znaczenia, po prostu rób co lubisz i się z tego nie tłumacz... Zawsze się znajdzie ktoś kto tego nie zrozumie. Na to nie ma rady. Jak się sami akceptujemy to najważniejsze. Wielu jest ludzi z pasją - wszelakiego rodzaju, pozytywnie zakręconych, na ogród, na góry, na doliny, na zbieranie starych kapsli - kto tego nie rozumie temu musi czego brakować... My Cię tu za to bardzo dobrze rozumiemy... i tego się trzymajmy
Pozdrawiam i buziolki
renatamama3 08:35, 10 kwi 2013

Hej EWO ,takiego gadania ,nie słuchaj ,do mnie też często mówią ,ty znowu w tej ziemi grzebiesz..Jeszcze długo będę grzebać .I wcale się tym nie przejmuje ,bo lubię grzebać ,bo lubię ładnie.
Ewa4 09:57, 10 kwi 2013

Dziewczyny odpowiem zbiorowo.Dziękuję że mnie pocieszyłyście bo już się zastanawiałam czy aby ze mną wszystko ok.ale stwierdzam że jak najbardziej tak .Dalej będę robić to co lubię bo ja kocham grzebac się w ziemi ,sadzić roślinki i nie będę walczyć o zrozumienie bo nie ma sensu.Chyba ta pogoda trochę mnie osłabia ale już nie długo ruszę z łopatą do ogrodu a narazie zajmę się tym co mam w domu.Jesteście wspaniali i dziękuję wam za to że jesteście że rozumiecie że mam tylu znajomych o tej samej pasji.Miłego dnia Wam życzę.
Ewa4 10:01, 10 kwi 2013

Roberto napisał(a)
Witaj Ewo dzięki za odwiedziny. U mnie od rana pogoda nie wygląda na wiosenną. Trochę zmroziło, śnieg ubywa powoli, zaczynam obawiać się o trawnik i całą resztę. Pozdrawiam

No ja przed tym śniegiem mniałam pograbiony trawnik a teraz jeszcze śnieg leży i pewnie znowu trzeba będzie go pograbić bo tam gdzie śnieg stopniał nie za ciekawie to wygląda.Pozdrawiam
kitek81 10:07, 10 kwi 2013

Ewa4 napisał(a)
Dziewczyny odpowiem zbiorowo.Dziękuję że mnie pocieszyłyście bo już się zastanawiałam czy aby ze mną wszystko ok.ale stwierdzam że jak najbardziej tak .Dalej będę robić to co lubię bo ja kocham grzebac się w ziemi ,sadzić roślinki i nie będę walczyć o zrozumienie bo nie ma sensu.Chyba ta pogoda trochę mnie osłabia ale już nie długo ruszę z łopatą do ogrodu a narazie zajmę się tym co mam w domu.Jesteście wspaniali i dziękuję wam za to że jesteście że rozumiecie że mam tylu znajomych o tej samej pasji.Miłego dnia Wam życzę.

Cyc do przodu, glowa do góry i się nie przejmuj! Szkoda na to zdrowia, nerwów i czasu jest tyle przyjemnych rzeczy do zrobienia, a nie przejmować się ludzkim gadaniem !
JoannA 10:08, 10 kwi 2013

Ewa4 napisał(a)

I tak trzymaj Ewo!
Debra 10:22, 10 kwi 2013

Przejmowanie się ludźmi i ich małostkowymi komentarzami, brakiem tolerancji dla innych upodobań, nie ma najmniejszego sensu się przejmować.

My Polacy w większości wyładowujemy swoje frustracje na innych, nawet obcych ludziach. Jak ktoś jest nieco inny, ma swoje pasje, od razu staje się obiektem ataków ze strony ludzi małego ducha.

Mieszkałam bardzo długo poza Polską, stąd moje imię-nick, szczególnie długo w Anglii, na południu. Każdy powrót do Polski to był szok, jak strasznie agresywni i nieprzyjemni są ludzie w takim codziennym uliczno-sklepowym kontakcie.

Gdzie jest taka naturalna uprzejmość i życzliwość? Uwielbiam Anglię właśnie za takie międzyludzkie relacje. Może są bardzo powierzchowne, utrzymywany jest spory dystans, ale za to jak miło na codzień.

Rozpisałam się, ale to tak by Cię trochę pocieszyć - takie zachowania to u nas niestety normalność
magdziam 12:48, 10 kwi 2013

Ewo nie przejmuj się opiniami tych dziwolągów. Mnie też uważają, za nawiedzoną (szczególnie mój teść, rolnik od pokoleń, więc nie rozumiem jego uwag), bo jak można np: posadzić brzozy z których nic się nie ma tylko kupa liści. Pozdrawiam serdecznie,, głowa do góry, dobrze , że to ogrodowisko mamy
Ewa4 12:49, 10 kwi 2013

A długo by ten wątek nie tolerancji rozwijać dzięki Debro pochodziłam przy mojch kwiatkach poczytałam Was na Ogr.i już mi forma wraca ,posadziłam bratki w skrzynkę wysiałam aster peoniowy i książecy obejrzałam ogród w garażu i chyba jest już ok.a na sobotę ma być podobno ładnie to się w ogrodzie coś porobi.Pozdrawiam
Ewa4 12:56, 10 kwi 2013

magdziam napisał(a)
Ewo nie przejmuj się opiniami tych dziwolągów. Mnie też uważają, za nawiedzoną (szczególnie mój teść, rolnik od pokoleń, więc nie rozumiem jego uwag), bo jak można np: posadzić brzozy z których nic się nie ma tylko kupa liści. Pozdrawiam serdecznie,, głowa do góry, dobrze , że to ogrodowisko mamy

Ha ha ale mnie rozbawiłaś posadzić brzozy to posadzić ale jeszcze za nie zapłacic i liście grabić no po co ?Tak tak ale my wiemy po co takie cudeńka sadzimy oj już jest dobrze bo się śmieję Ogr.tak dobrze że mamy że są Tu wspaniali ludzie i się rozumiemy bez słów.