Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mazury i mój kawałek ziemi

Mazury i mój kawałek ziemi

Debra 16:48, 09 kwi 2013

Tak, tak, to dość częste pojmowanie ogrodu, trawnik i tuje przy ogrodzeniu. Oczywiście też można, tylko dlaczego odbierac sobie przyjemnośc tej pracy w ogrodzie? No bo koszenie trawnika na okrągło to nie jest przyjemność.
Ewa4 17:44, 09 kwi 2013

bogumila_bienko napisał(a)
...poczekaj do lata...wtedy zmienią zdanie.

Dobrze by było ale raczej na to nie liczę bo dla nich ogród to strata czasu i pieniędzy .
Ewa4 17:50, 09 kwi 2013

iwonaj napisał(a)
Ewusiu ja takie dylematy mam od dawna jestem uzależniona od ogrodu i wszystkiego co się z tym łączy a także mam świra na punkcie zwierząt zwłaszcza psów więc dobrze cię rozumiem. Uważam że to uzależnienie jest pozytywne i nikomu nie szkodzi no może moje kości nie są zadowolone. Nie wyobrażam sobie życia bez ogrodu, planowania, przesadzania itp. uwielbiam tą pracę, bardzo mnie relaksuje i pozwala zapomnieć o codziennych kłopotach.

Iwonko ja tak samo ogród i 2 pieski to jest piękne hobby ale pierwszy raz spotkałam się z taką opinią że jestem nawiedzona bo kocham ogród i prace w ogrodzie a niech im tam robię to co lubię i już .
Ewa4 18:00, 09 kwi 2013

Debra napisał(a)
Tak, tak, to dość częste pojmowanie ogrodu, trawnik i tuje przy ogrodzeniu. Oczywiście też można, tylko dlaczego odbierac sobie przyjemnośc tej pracy w ogrodzie? No bo koszenie trawnika na okrągło to nie jest przyjemność.

Może kiedys zarażę ich miłością do ogrodu fajnie by było.
kitek81 18:17, 09 kwi 2013

Ewa, nie przejmuj się, tak mówią tylko osoby, które nie lubią prac w ogrodzie i tego nie rozumieją-każdy ma jakiegoś bzika my ogrodowego, a inni innego nie smuć się! rób to co lubisz! a innym potem szczęki opadną, że taki piękny ogród stworzyłaś!
Maria667 19:50, 09 kwi 2013

Ewa4 napisał(a)
Wpadłam na Ogr.żeby sobie humor poprawić a powiem wam czemu .Otóż byłam po syna w szkole i czekając na dzwonek ktoś poruszył temat pogody i kwiatów
(bratków na cmentarz) no to się odezwałam że w garażu już mi wszystko rośnie i ... lawina komentarzy że jestem nawiedzona,po co mi sadzonki kwiatów na parapetach i w garażu itd... jak prościej trawnik posiac i nic nie robić no i wruciłam do domu i zasiadłam przed Ogr.bo tylko tu jest zrozumienie dla tych co kochają prace w ogrodzie.Pozdrawiam Wszystkich

Ewa!
Nie przejmuj się. Też się spotykam z różnymi zdaniami np: "no wiesz, fajnie masz, ale chce ci się grzebać w ziemi?"
Wkurza mnie to. Robię, bo lubię.Robię, bo chcę. I już
Pozdrowionka wiosenne Nie wiedzą, co tracą
BASIA8 07:27, 10 kwi 2013

Ewuś dziewczyny mają rację, nie przejmuj się. Każdy wcześniej czy póżniej spotka na swojej drodze osobę która nie rozumie Naszej pasji. Nie ma obowiązku Nas zrozumieć, ale uszanować czyjąś decyzje może. Każdy z Nas robi to co lubi - Ja wychodzę z założenia niech każdy robi co chce, byleby nie krzywdził drugiego człowieka.
Pozdrawiam z mglistego Ostrowca Św.
Edi00 07:33, 10 kwi 2013

Ewciu, wielu z nas znalazło zrozumienie dla swojej ogrodowej pasji dopiero tutaj- ja też
Najważniejsze, że dla Ciebie to jest ważne i sprawia Ci przyjemność.
Ogród kosztuje nas wiele pracy i wyrzeczeń, ale daje też dużo od siebie np. te niepowtarzalne chwile, kiedy rano z kubkiem kawy w ręce idziesz bosą stopą po trawie i oglądasz swoje dzieło - ptaszki cwierkaja, tu coś kwitnie, tam sie zieleni i jest bosko
Ja Cie rozumie doskonale i podziwiam
boguslawa_ma... 07:36, 10 kwi 2013

Zaglądam i pozdrawiam
Roberto 08:07, 10 kwi 2013

Witaj Ewo dzięki za odwiedziny. U mnie od rana pogoda nie wygląda na wiosenną. Trochę zmroziło, śnieg ubywa powoli, zaczynam obawiać się o trawnik i całą resztę. Pozdrawiam