Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

Ewa4 09:23, 14 mar 2013

Piękne to mało powiedziane. moja bidulka ma 3 lata ale daleko jej do takich okazów jak u Ciebie muszę w tym roku więcej uwagi jej poświęcić to może też będzie taki okaz ale mnie zmobilizowałas dzięki.Pozdrawiam
boguslawa_ma... 11:25, 14 mar 2013

Witaj Danusiu
Na giełdzie w Tychach nie byłam ale syn mi czasem tam kupował kwiatki jak wracał z pracy i właśnie w tamtym roku mi kupił w doniczkach wiszące fuksje 2 duże donice wisiały na balkonie do zimy.
Ale ja nie mam tego gdzie przechować ,wiesz jakie są piwnice w blokach.
Przechowuje tylko bulwy i cebule.
Ja to kupuje rośliny po drodze jak gdzies jedziemy do Ustronia albo w twoim kierunku właśnie
w sobote jedziemy tam po wiatrak z drzewa bo tam robią ale jak ta miejscowośc się nazywa nie wiem
jak wróce ro ci powiem.Wiatrak dziadek kupuje dla wnuczka bo mu się taki podoba.
Pozdrawiam
Gosiniak 12:09, 14 mar 2013

danuta_szwajcer napisał(a)
Do cienia pod pergola zawsze sa
fuksje dla jednych one śmiecą ale dla mnie są piękne

Jakie wielkie okazy, piękne
U mnie dziś słonko, więc słonecznie pozdrawiam
grazyna 12:34, 14 mar 2013

Ja jestem wielką fanką fuksji - co roku kupuję i stawiam przed domem w półcieniu, oko cieszą do mrozów
danuta_szwajcer 18:06, 14 mar 2013

Kasiek napisał(a)
Danus ,rany jakie piekne fuksje .... musialas je pokazac? musialas... , normalnie kolejna nocka z glowy i chciejstwo Ile lat maja? Jej jakie piekne...
Moja mama stala by przy nich i glaskala kazdy listeczek....

Kasiu te donice co w ziemi to kilka lat moze z 5 a wiszace co roku nowe bo tych nie da sie przechowac to znaczy ja nie umie, nie udaje mi sie no i o to kolejne
danuta_szwajcer 18:11, 14 mar 2013

Grażynko tez je lubie bardzo bo oko ciesza do mrozów, czasami mam je do polowy listopada bo wieszam je przed domem przed mrozami

Marta moze mszyca? albo za dużo słonca bo one nie lubia.

Gosiu tez pozdrawiam ale u nas okropnie zimno i ponuro

Ewuś tez urosna ale po trzech lata latach juz powinna byc duza a moze inna odmiana?

Bożenko dziękuje za uznanie , kocham te kwiatki i rozmawiam z nimi to i rosną)

danuta_szwajcer 18:19, 14 mar 2013

boguslawa_madejska napisał(a)
Witaj Danusiu
Na giełdzie w Tychach nie byłam ale syn mi czasem tam kupował kwiatki jak wracał z pracy i właśnie w tamtym roku mi kupił w doniczkach wiszące fuksje 2 duże donice wisiały na balkonie do zimy.
Ale ja nie mam tego gdzie przechować ,wiesz jakie są piwnice w blokach.
Przechowuje tylko bulwy i cebule.
Ja to kupuje rośliny po drodze jak gdzies jedziemy do Ustronia albo w twoim kierunku właśnie
w sobote jedziemy tam po wiatrak z drzewa bo tam robią ale jak ta miejscowośc się nazywa nie wiem
jak wróce ro ci powiem.Wiatrak dziadek kupuje dla wnuczka bo mu się taki podoba.
Pozdrawiam

U nas duzo jest wokół szklarni wiec mam sprawdzone miejsca do takich kwiatkow no i blisko i wygodnie ale zastanawiałam się czy w Tychach mozna np.roże czy inne krzewy kupic. No i brawo dla dziadka u mnie jeszcze wiatraka nie wymyslily
AgnieszkaW 19:37, 14 mar 2013

Ślicznie fuksjowo u ciebie Danusiu, zapachniało latem. Serdecznie pozdrawiam
Mala_Mi 19:41, 14 mar 2013

Bogdzia napisał(a)
Olbrzymie masz te fuksje i piękne. Oj masz Ty rękę do kwiatów , wszystko masz piękne. Miłego dnia.

Nie rękę ma a gadane dobre
Jabeska 20:11, 14 mar 2013

Śliczne fuksje i datura, moje niestety wymarzły w nieogrzewanym garażu podczas mroźnej zimy. Od tamtego czasu jak są duże mrozy to roslinki z garażu wracają do domu w najchłodniejsze miejsce.