Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

Kindzia 12:57, 27 lip 2017

Przepięknie Ci już hortki kwitną Danusiu. A duet z różowymi floksami to mistrzostwo świata!
Jednak skoszony trawnik w ogrodzie od razu porządek wprowadza.

O różach Ci u mnie odpisałam.

Buziak
danuta_szwajcer 13:19, 27 lip 2017

Kindzia napisał(a)
Przepięknie Ci już hortki kwitną Danusiu. A duet z różowymi floksami to mistrzostwo świata!
Jednak skoszony trawnik w ogrodzie od razu porządek wprowadza.

O różach Ci u mnie odpisałam.

Buziak

Dopiero kilka tak kwitnie bo czekam na reszte, bardzo je lubie bo z nimi najmniej pracy a zdobią ogród do jesieni. Jeszcze musze kupić floksy taki ciemny fiolet. Floksy tez z nimi pracy nie ma, haha ostatnio mam odchył w tym kierunku. A trawnik skoszony to podstawa, ide zaraz podkosic bo to tez zaraz inny efekt, chodz nie wiem jak mi to pójdzie z tą ortezą) Co innego koszenie bo trzymam się kosiarki jak chodzika haha) Robokop w akcji)
Kindzia 13:48, 27 lip 2017

Niemożliwa jesteś

Mam takie ciemniejsze floksy, zobacz u mnie, niedawno pokazywałam swoje. Może Ci się te moje najciemniejsze nadadzą? Ukopiemy

Chodź do mnie i czytaj.
Urszulla 13:55, 27 lip 2017

Już to sobie wyobrażam jak Ty kosiłaś.
Ja dzisiaj też mam dość bo linka od napędu zerwana.czekam na serwis, a kosić trzeba.
malgorzata_s... 14:33, 27 lip 2017

Danusiu cudownie pomimo że lilie kończą Kosiłaś?? Noga pozwoliła?
Oglądam fotki i mam wniosek taki że ogród się pozmieniał trochę
danuta_szwajcer 16:10, 27 lip 2017

Kindzia napisał(a)
Niemożliwa jesteś

Mam takie ciemniejsze floksy, zobacz u mnie, niedawno pokazywałam swoje. Może Ci się te moje najciemniejsze nadadzą? Ukopiemy

Chodź do mnie i czytaj.

Podkoszone ufff, jeszcze dwa wory chwastow powyrywalam przy okazji, plewic nie umie z ta noga bo niestabilna jestem, zaraz pędze i zobacze i poczytam
danuta_szwajcer 16:13, 27 lip 2017

Urszulla napisał(a)
Już to sobie wyobrażam jak Ty kosiłaś. Ja dzisiaj i też mam dość bo linka od napędu zerwana.czekam na serwis z kosić trzeba.

Koniecznie mi musi Marek na pamiątke zdjecie zrobic, koszenie fajnie bo jak z balkonikiem gorzej bylo podkaszanie ale zrobione, odchwaszczone z grubsza no i butcior orteza cała brudna Najpierw mi od kosza jakis cuś zgubil ale juz naprawił a teraz chyba cos do gaznika wpadlo, jak z trudem mi ja zapali no to musze jezdzic i jezdzic i nie wyłaczac bo ja juz nie zapale echhh... moja kosiareczka, ja mam taką malutka spalinowa, lekka nie na jego łapy i siłe)
danuta_szwajcer 16:17, 27 lip 2017

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Danusiu cudownie pomimo że lilie kończą Kosiłaś?? Noga pozwoliła?
Oglądam fotki i mam wniosek taki że ogród się pozmieniał trochę

zapewne nie pozwala ale juz tak sie rwałam do pracy, teraz stopy nie czuje, posmaruje i lezec i do góry noga.
Ogród Małgoś od Waszej wizyty bardzo się zmienił, bo i wichura dużo poniszczyła a i my duzo powycinaliśmy, porządkuje, selekcjonuje, dosadzam, szkoda mi tylko róż. Mam nadzieje, że na plus się zmieniło?
malgorzata_s... 16:53, 27 lip 2017

Danusiu było tajemniczo teraz jest przejrzyście Był piękny i jest piękny tylko teraz bardziej wszystko widoczne, przynajmniej na fotkach
danuta_szwajcer 17:16, 27 lip 2017

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Danusiu było tajemniczo teraz jest przejrzyście Był piękny i jest piękny tylko teraz bardziej wszystko widoczne, przynajmniej na fotkach

To tylko raczej tak na fotkach, bo dalej sa zakątki a w niektorych miejscach trudno przejsc nawet, ale w niektorych po wycieciu drzew owocowych, ktore tylko smieciły, zrobilo sie przejrzyscie. Jeszcze jablon z tylu domu tez wytniemy, chore to wszystko a nie chce chemia pryskac.