Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

danuta_szwajcer 15:34, 31 lip 2017

ewsyg napisał(a)
Danusiu, lubię Twój ogród. Dużo hortensji Ci już kwitnie. U mnie jest jakieś dwu tygodniowe opóźnienie. Musze jeszcze poczekać. Ja dzisiaj rano popodlewam roślinki bo nie mam cienia i prawie wszystko rośnie w pełnym słońcu. Trzeba im jakoś pomóc. Zdrowiej a potem bierz męża do tańca

Kwitną wanilki, limelight, plantom jeszcze nie całkiem, pinky winky juz powoli barwy dostaje a reszta tez jeszcze w róznych stadiach rozkwitu, tardiva jeszcze kwitnie i zaczyna grandiflora. Lubie bardzo Pinky Winky.
Oj ja do tanca to tylko muzyka i już same nogi tanczą ale mój małzonek to "kwadraciak" niestety
danuta_szwajcer 15:47, 31 lip 2017

Milka napisał(a)
No nie, jeszcze osy !!!
Ogród i tak pieknynie forsuj się.

No jakby było mało bólu, denerwowała mnie trawa jedna i chciałam powyrywac a tam gniazdo os, nic nie robie Irenko, wykosiłam troche, podkosiłam i z grubsza chwasty wyrwałam a reszta to juz we wrzesniu. A no tak podlewać co wieczor zapewne trzeba będzie ale to juz z węża
Urszulla 18:17, 31 lip 2017

Danusiu, nawet jak nic nie robisz to masz pięknie tardivę przesadziłam i mnie na tą nową półrabatę i ciągle chodzę i zerkam czy nie pomieszałam tardivę z Magical Candle już niedługo się okaże.
Kindzia 19:56, 31 lip 2017

Nawet jakbyś była w pełni zdrowa, to i tak nie jest to pogoda do roboty w ogrodzie...można się usmażyć...jeszcze teraz jest 31 stopni, a to przecież już 20,00. Ciekawa jestem czy noc da nam odpocząć od upału.

Wcale nie widać, że ogród miał przerwę pielęgnacyjną. Pięknie, bujnie i kwitnąco. Hortek masz zatrzęsienie, pięknie to wygląda!!!
danuta_szwajcer 20:39, 31 lip 2017

Urszulla napisał(a)
Danusiu, nawet jak nic nie robisz to masz pięknie tardivę przesadziłam i mnie na tą nową półrabatę i ciągle chodzę i zerkam czy nie pomieszałam tardivę z Magical Candle już niedługo się okaże.

Tardiva u mnie to kolos ponizej na zdjęciu i na wysokość i na szerokośc juz kwitnie ale Magical candle u mnie jakos co roku słabo i jeszcze w pąkach, teraz jedną przesadziłam wiosna do słonca i tez nie widze by była większa, zobaczymy.
danuta_szwajcer 20:47, 31 lip 2017

Kindzia napisał(a)
Nawet jakbyś była w pełni zdrowa, to i tak nie jest to pogoda do roboty w ogrodzie...można się usmażyć...jeszcze teraz jest 31 stopni, a to przecież już 20,00. Ciekawa jestem czy noc da nam odpocząć od upału.

Wcale nie widać, że ogród miał przerwę pielęgnacyjną. Pięknie, bujnie i kwitnąco. Hortek masz zatrzęsienie, pięknie to wygląda!!!

Bardzo cięzkie powietrze, a gdzie tam niedziela echh, żeby chociaz noce były chłodne jak w Andaluzji to się da żyć a tak to masakra jakaś. Kasiu oj na zdjęciach nie widać ale jest zarosniety rozpoczeta nowa rabata nie jest skonczona i jeszcze musi poczekac bo nic nie wykopie ani nie posadze. Ale jest dobrze jak jest Hortek mam dużo bo z nimi mało pracy a lubie je.
Cała ta lewa strona do przerobienia.
danuta_szwajcer 10:46, 03 sie 2017

Pomimo takich upałow hortensje dają rade, wczesniejszy ulewny deszcz nawet nic nie połamał "wanilki" jest na baczność)
Ulewa musiała być mocna bo nawet bez podlewania rodki też ten upał znoszą bez problemu. Gorzej z nami bo nie da się życ uff.
Bardzo lubie Pinky Vinki, jest sztywna, pięknie się przebarwia, jest ozdobą ogrodu. Na trzecim zdjęciu Magical Candle.

Urszulla 12:09, 03 sie 2017

danuta_szwajcer napisał(a)

Tardiva u mnie to kolos ponizej na zdjęciu i na wysokość i na szerokośc juz kwitnie ale Magical candle u mnie jakos co roku słabo i jeszcze w pąkach, teraz jedną przesadziłam wiosna do słonca i tez nie widze by była większa, zobaczymy.

Bo Candle to niższa odmiana. Dałam fotki u mnie. Tylko mam wsadzone po 3 sadzonki w kupie.

Tardiva mówisz że duża, to fajnie. Mogłaby mi zająć tę półrabatę. Narazie zadarniam czym mogę. Zrobił się przechowalnik.

Jak człowiek już raz kupi hortensje to nie można się oprzeć innymm. Mam plan dla Limelight 3 szt. I Phantom w większej ilości. Kasy brak to nic nie robię.
danuta_szwajcer 13:05, 03 sie 2017

Urszulla napisał(a)

Bo Candle to niższa odmiana. Dałam fotki u mnie. Tylko mam wsadzone po 3 sadzonki w kupie.

Tardiva mówisz że duża, to fajnie. Mogłaby mi zająć tę półrabatę. Narazie zadarniam czym mogę. Zrobił się przechowalnik.

Jak człowiek już raz kupi hortensje to nie można się oprzeć innymm. Mam plan dla Limelight 3 szt. I Phantom w większej ilości. Kasy brak to nic nie robię.

Jak chcesz patyczki to mów bo mam kilka odmian różnych, a jak masz wsadzone trzy w kupie to ładny krzew? Bo ja tak z tyłu domu za aleją rodkową zrobiłam i mają ciasno, kwiaty są mniejsze i musze je przesadzić. Ta Tardiva ma kilka lat bo to moja pierwsza hortensja bukietowa i taki olbrzym ale mi w tym miejscu pasuje taki ogromny bykiet Limelight bardzo lubie i tez mam ogromną a w innym miejscu już tak nie rośnie. Phantom jest piękna ale lepiej rosnie w słoncu. To moja NN na pierwszym zdjeciu.
Jeszcze raz Tardiva i Plathom
marba 13:10, 03 sie 2017

Twoje hortensje, Danusiu, dają czadu!