Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród - Azyl Amatora

Ogród - Azyl Amatora

monteverde 00:13, 05 maj 2014

Robertop napisał(a)
Ciąg dalszy powstawania nowej rabaty:

ta trawkę też mam uważaj bo chodzi korzeniami, rozrasta sie ale jest fajna, a skrzynie masz wypas
Robertop 00:33, 05 maj 2014

hanka_andrus napisał(a)
Czy Twoim czosnkom nie zasychają liście? Wszystko pięknie zadbane. Gratki.

Haniu, jeszcze nie zasychają ale pewnie tak będzie. Na szczęście rosną w gronie roślin, które maja ładne liście całe lato m.in z liliowcami Piszesz, że wszystko zadbane a chwastów co niemiara. Na szczęście nie widać ich aż tak bardzo na zdjęciach
Robertop 00:34, 05 maj 2014

monteverde napisał(a)

ta trawkę też mam uważaj bo chodzi korzeniami, rozrasta sie ale jest fajna, a skrzynie masz wypas

Aniu, a jak nazywa się ta trawka? Skrzynie będą obsadzone dopiero za tydzień lub dwa
jotka 06:52, 05 maj 2014

Bylam po dłuższej nieobecności i na kwitnienie wiosennych piękności się załapałam

Mam przy okazji pytanie. Czy robienie skrzyń jak widzę u Ciebie zdaje egzamin? Bo ja rozumiem podwyższone rabaty i skrzynie tak wysokie, że nie trzeba się schylac, aby w nich sadzić, pielęgnować ...
madzielena 09:13, 05 maj 2014

Super skrzynie Robert - mam wrażenie, że będziesz z nich zadowolony, jako i ja jestem Tulipany masz piękne - ich widok zachęca mnie do powiększenie mojej skromniutkiej rabatki z 8 tulipanów Nie dość że mam ich mało, to jeszcze kolor nie ten, co na opakowaniu. Co zrobisz z nimi po przekwitnięciu? Zostawiasz czy wykopujesz?

monteverde 10:33, 05 maj 2014

Robertop napisał(a)

Aniu, a jak nazywa się ta trawka? Skrzynie będą obsadzone dopiero za tydzień lub dwa

Chyba mozga trzcinowata Feesey jak dobrze pamiętam
popcorn 15:01, 05 maj 2014

Skrzynki miodzio Gdybyś już je obsiał, za 2 tyg byłoby co oglądać zapewne czasu brak
trawa to na pewno mozga trzcinowata, odmiany nie znam; ale wyrzuć ją póki mała! potem sie nie mozna pozbyc
pozdrawiam!!
bogumila 16:32, 05 maj 2014

Nareszcie seria zdjęć...miło się ogląda.Podglądam żurawki,bardzo je lubię.Pozdrawiam.
Robertop 20:01, 05 maj 2014

jotka napisał(a)
Bylam po dłuższej nieobecności i na kwitnienie wiosennych piękności się załapałam

Mam przy okazji pytanie. Czy robienie skrzyń jak widzę u Ciebie zdaje egzamin? Bo ja rozumiem podwyższone rabaty i skrzynie tak wysokie, że nie trzeba się schylac, aby w nich sadzić, pielęgnować ...

jotka, dziękuję za odwiedziny. Ze skrzyniami nie mam doświadczenia ale czytałem dużo o tym i jest więcej plusów niż minusów. Jedyny minus jaki mi teraz do głowy przychodzi, to to, że trzeba częściej podlewać, bo ziemia może trochę przesychać. Dużo osób tutaj ma takie skrzynie od kilku lat i myśle, że udzielą Tobie więcej informacjim.m.in. popcarol i madzielena.
Robertop 20:04, 05 maj 2014

madzielena napisał(a)
Super skrzynie Robert - mam wrażenie, że będziesz z nich zadowolony, jako i ja jestem Tulipany masz piękne - ich widok zachęca mnie do powiększenie mojej skromniutkiej rabatki z 8 tulipanów Nie dość że mam ich mało, to jeszcze kolor nie ten, co na opakowaniu. Co zrobisz z nimi po przekwitnięciu? Zostawiasz czy wykopujesz?

madzielena, ze skrzyn juz jestem zadowolony, bo chciałem je już w zeszłym roku ale brakło czasu Sadz tulipany, bo są cudne. Posadziłem je w koszykach i latem bede wykopywał, bo niewykopane z roku na rok kwitną słabiej.