Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród średniowieczny i nie tylko

Ogród średniowieczny i nie tylko

MarekW 21:21, 09 kwi 2015

no nie całkiem do ziemi, ale tak na 30 - 40 cm z chwastów ponad 2 metrowych
monteverde 21:25, 09 kwi 2015

MarekW napisał(a)
Dziś zdjęć niet ale poprzycinałem moje ukochane róże, trochę szkoda było bo listki już tak bardzo puszczały, ale wielkich chwastów nie chcę , więc ciąłem dość mocno, zasiliłem je też florovitem, i to na tyle przy różach jak na razie, Coś tam kwitnie w ogrodzie / Aaaa z przyciętych róż zrobiłem sadzonki Queen of Sweden, po prostu powtykałem do ziemi gałązki i czekam jak zakwitną innych nie sadzonkowałem bo miejsca brak. Jeszcze mam winną latorośl do posadzenia- też patyki I przymierzam się do żywopłotu węzłowego, który zaplanowałem na froncie.

A żadnej róży nie kulkowałeś?Ciekawa jestem żywopłotu węzłowego, Danusia w ogrodach angielskich opisywała ogród w Waterperry i tam też są zdjęcia takich żywopłotów powiesz jak Queen się przyjmie pozdrówka
Hogata 21:27, 09 kwi 2015

MarekW napisał(a)
no nie całkiem do ziemi, ale tak na 30 - 40 cm z chwastów ponad 2 metrowych

Miałam na myśli te powtykane patyki do ziemi, co czekasz kiedy zakwitną.
Robertop 22:53, 09 kwi 2015

Marek, pierwszy raz pisze u Ciebie, chociaż już wcześniej podczytywałem. Ogród już wiosenny. Ciekawi mnie ten żywopłot węzłowy. Czekam na zdjecia
MarekW 18:08, 17 kwi 2015

Ogród musi poczekać, choć pogoda niezła, ale pracy mam innej sporo niestety
Ostatnie zdjęcia:

Na koniec wielkie kępy czosnków wyrosły z jednej cebulki trzy lata temu posadzonej
MarekW 18:13, 17 kwi 2015

Hogata napisał(a)

Miałam na myśli te powtykane patyki do ziemi, co czekasz kiedy zakwitną.

ok, ja tak właśnie róże rozmnażam i kwitną więc po co się bawić w inne problematyczne metody. Teraz nawet to powtykałem już w planowane miejsce stałe a nie do rozsadnika, bo przy przesadzaniu można uszkodzić korzenie. Tak miałem w zeszłym roku z Queen of Sweden, rozłamała się na dwoje ale związałem trawą wsadziłem na nowe miejsce i rośnie. Nawet bardzo nie chorowała
mira 21:01, 17 kwi 2015

Ten biały pierwiosnek urokliwy, też taki miałam w ub roku a w tym pokazał tylko na razie kilka listków, chyba miał za ciemno, dziś wysadziłam i się zobaczy co będzie
ciekawa jestem tych róz z patyka

pozdrawiam
MarekW 21:35, 17 kwi 2015

zobaczysz że zakwitną i będą piękne
monteverde 22:07, 17 kwi 2015

Ja w tym roku też powtykałam patyki przy cięciu k/ krzewów z jakich były cięte żeby nie zapomnieć jaki to patyk tylko maczałam w ukorzeniaczu nareszcie jakieś zdjęcia pozdrówka
Hogata 09:42, 18 kwi 2015

MarekW napisał(a)

ok, ja tak właśnie róże rozmnażam i kwitną więc po co się bawić w inne problematyczne metody. Teraz nawet to powtykałem już w planowane miejsce stałe a nie do rozsadnika, bo przy przesadzaniu można uszkodzić korzenie. Tak miałem w zeszłym roku z Queen of Sweden, rozłamała się na dwoje ale związałem trawą wsadziłem na nowe miejsce i rośnie. Nawet bardzo nie chorowała

To też tak muszę spróbować, co szkodzi uda się to super.