Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

wiunia 19:38, 31 maj 2015

jolka napisał(a)

Wioletka, Ty zerknij Odpisałam Ci już

O rany, ja nie mam żadnej wiadomości od Ciebie kochana, nie wiem dlaczego ale jest tylko to co ja napisałam
Bogdzia 22:29, 31 maj 2015

Piękne czosnki ale i róże śliczne. Pozdrówka.
nicol21 23:20, 31 maj 2015

Kochana jak ja Ci zazdroszczę tego ogrodu, tych widoków i tego że się wprowadzisz do dorosłego ogrodu
w domu też działasz czy skupiasz się na ogrodzie ?
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Kawa 14:58, 01 cze 2015

Witaj
piękny ogród
jak widze takie piękności to sobie zdaję sprawę jakie mam dziadostwo

Na jakiej to wielkiej górze ten ogród
jolka 21:36, 01 cze 2015

wiunia napisał(a)

O rany, ja nie mam żadnej wiadomości od Ciebie kochana, nie wiem dlaczego ale jest tylko to co ja napisałam

Nie dostałaś?? Kurcze, przepraszam, teraz dopiero to widzę. Wysłałam jeszcze raz
Powiem Ci jeszcze Wioletka, że dziś zrobiłam drugą turę "wrotyczowej nalewki", z resztek suszonego ziela z ubiegłego roku. Mało trochę miałam, rozejrzałam się więc po ogrodzie, wrotyczu świeżego nie znalazłam, ale było pełno żywokostu. No to żeby się dobro nie marnowało, nazbierałam żywokostu i zrobiłam naleweczkę wrotyczowo-żywokostową W plastykowym wiaderku, już nie w blaszanej beczce

anbu 21:40, 01 cze 2015

Kawa napisał(a)

jak widze takie piękności to sobie zdaję sprawę jakie mam dziadostwo

Kamilo zaraz dziadostwo Każdy coś tam ma, a po to jest to forum aby dążyć do własnych ideałów.

Ja tam się cieszę, że trafiłam na Jolki wątek, bo ogród rzeczywiści cudny baba ma, będziemy miały co zgapiać. Tak do tego Kamilo trza podejść (hi hi).

Jolu wybacz, że w Twoim wewątku ale musiałam Kamilę ustawić troszeczkę
jolka 21:47, 01 cze 2015

nicol21 napisał(a)
Kochana jak ja Ci zazdroszczę tego ogrodu, tych widoków i tego że się wprowadzisz do dorosłego ogrodu w domu też działasz czy skupiasz się na ogrodzie ?

Ewelina, nie zazdrość, Ty też niedługo będziesz miała gdzie się wykazać Inwestorko Mnie się nieraz wydaje, że w życiu tych hektarów nie ogranę, i tak jak mówiłam podziwiam szczerze dziewczyny, co mają wielkie ogrody a uporządkowane wszystko, jak w pudełku czekoladki W domu obecnie mam na tapecie temat sypialni. Koncepcja wstępna jest, łóżko wybrane poszło do wyceny. Tak więc działam pomalutku ogrodowo i domowo

A dla Ciebie tęcza dzisiejsza i pozdrowienia

jolka 21:55, 01 cze 2015

Kawa napisał(a)
Witaj piękny ogród jak widze takie piękności to sobie zdaję sprawę jakie mam dziadostwo Na jakiej to wielkiej górze ten ogród

Kamilka, po pierwsze witaj i bardzo się cieszę, że kolejną Sąsiadkę mam na Ogrodowisku Po drugie .. no ja Cię proszę! jakie dziadostwo?? Masz pięknie ogrodzoną działkę, równy teren, dużo roślin, najwyżej trochę je poprzestawiasz, co ja czynię nieustannie, ech.. i będzie git!
jolka 22:03, 01 cze 2015

anbu napisał(a)
Kamilo zaraz dziadostwo Każdy coś tam ma, a po to jest to forum aby dążyć do własnych ideałów. Ja tam się cieszę, że trafiłam na Jolki wątek, bo ogród rzeczywiści cudny baba ma, będziemy miały co zgapiać. Tak do tego Kamilo trza podejść (hi hi). Jolu wybacz, że w Twoim wewątku ale musiałam Kamilę ustawić troszeczkę

Ania, no i bardzo dobrze zrobiłaś, że naszą Koleżankę ustawiłaś troszeczkę Nawet zdążyłaś przede mną Ja też ciągle coś zgapiam, szukam, rysuję. Pełno mam plików z jakimiś notatkami, a ostatnio jak bezproduktywnie na maturze siedzieć musiałam kilka godzin, i mi się nudziło przeokrutnie, to chyba z trzy projekty południowej części ogrodu sobie narysowałam

Cieszę się, że jesteście i miło mi czytać takie słowa o moim ogrodzie Jest to na pewno motywujące, i tego mi potrzeba, bo do zrobienia jeszcze full roboty

jolka 22:24, 01 cze 2015

Bogdzia napisał(a)
Piękne czosnki ale i róże śliczne. Pozdrówka.

Bożenko kochana!! Moje czosnki i róże to zaledwie ułamek Twojego raju na ziemi
Ale cieszę się z nich, dziękuję że zajrzałaś i za miłe słówka również dziękuję

Bożenko, błagam Cię o mądrą radę, bo ja mając w głowie Twój ogród rajski, popełniłam dzisiaj zakup niekontrolowany Zaczęło się całkiem niewinne, zajrzałam do takiej szkółki, co mam ją po drodze do domu, żeby zapytać o cenę kory. Mieli samo dziadostwo i to w kosmicznych cenach. Ale .. skoro już tam byłam, to się troszkę rozejrzałam dookoła. Patrzę.. a tu piękne krzaczki Percy Wiseman (który już mi od jakiegoś czasu po głowie chodził), po 19 zł. No i mi się na to nałożył cukierkowo-pudrowy wiseman, cały pokryty kwieciem w Twoim ogrodzie, puste miejsce w moim .. no i wyszliśmy w czwórkę: ja i 3 wisemany!!

No i żeby nie było, że jestem tak całkiem nieprzygotowana:

Bogdziu czy one sobie poradzą od strony południowo-zachodniej. Po południu byłyby cieniowane tujami, ale wcześniej sporo słońca. Na etykiecie były narysowane dwa słoneczka, jedno pełne i jedno w połowie zacienione

Będę Ci bardzo wdzięczna za pomoc. Jeśli powiesz, że sobie poradzą to gotowa jestem jutro jeszcze dwa dokupić, bo jak poprzymierzałam to stwierdziłam, że 5 by mi weszło wzdłuż ścieżki