Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

Kawa 09:13, 05 cze 2015

no proszę jak jak Ci zazdroszczę tego wolnego piątku
ładnie będzie
jolka 15:58, 05 cze 2015

AnnaCh napisał(a)
Ja tam się za bardzo nie znam, mogę tylko powiedzieć czy mi się podoba, czy nie Więc powiem: podoba mi się Chciałabym mieć takie wyjście z domu, jak Ty masz z piwnicy

Mnie się też podoba, uwag nie było, tak więc już posadzone A wyjście i wejście będziesz miała Ania jeszcze piękniejsze Nie od razu Kraków zbudowali, cierpliwości
jolka 16:02, 05 cze 2015

nicol21 napisał(a)

Ty tak pięknie kombinujesz sama że nawet nie musisz pytać nikogo o zdanie
Pokaż jeszcze widoki na góry z salonu, daj ludziom pozazdrościć

Widoki.. proszę bardzo: od prawa do lewa
Fajnie dziś było, powietrze takie trochę zasnute mgłą,
lekki wietrzyk, dobrze się pracowało

jolka 16:05, 05 cze 2015

Kawa napisał(a)
no proszę jak jak Ci zazdroszczę tego wolnego piątku
ładnie będzie

Tak, piąteczek wolny. Przydał się, bo do teraz robiłam w ogrodzie.
A Ty bidulko pracujesz dzisiaj??
jolka 16:16, 05 cze 2015

Co miałam zaplanowane to zrobiłam. Rh posadzone, doniczki na coś wyższego zakopane. Pod te 5 rh dałam ponad 400 litrów torfu!! Tata mi pomógł, pokopaliśmy szerokie doły, do tego poszedł torf wymieszany z ziemią i z trocinami. Ziemia jak masełko. Mam więc nadzieję, że percy zechce współpracować i się odwdzięczy za nasz trud!

A.. i został bonsai Miałam go stąd wyrzucić, ale jakoś się z nim już emocjonalnie związałam . Ładnie przezimował, odbił po ziemie nowymi przyrostami. Szkoda mi go było znów maltretować nową przeprowadzką.

Dostałam jeszcze od Koleżanki takie różowe gożdziczki. Wprawdzie nie planowane, ale skoro były to je wsadziłam w świeżo przekopanej ziemi wzdłuż ścieżki. Zobaczymy co z tego wyjdzie
jolka 16:31, 05 cze 2015

A, jeszcze posiałam nasionka. Zapewne zgubię opakowania a tu mi nie zginą,
zatem wrzucam ku pamięci

Zobaczymy co z nich wyrośnie
anbu 19:53, 05 cze 2015

Jolu widoki to Ty masz cudne. Ale zapewne wieje u Ciebie czasem ? Bo w końcu tam u Ciebie takie przestrzenie... Och, jak ja nie lubię wiatru.

Piękna rabata się szykuje
AnnaCh 21:51, 05 cze 2015

No nie, niektórzy to mają szczęście, nie dość że ładny ogród, to jeszcze piękne widoki na moje ukochane góry
jolka 21:52, 06 cze 2015

anbu napisał(a)
Jolu widoki to Ty masz cudne. Ale zapewne wieje u Ciebie czasem ? Bo w końcu tam u Ciebie takie przestrzenie... Och, jak ja nie lubię wiatru. Piękna rabata się szykuje

Aniu, raczej czasem nie wieje, bo wieje na pewno częściej niż czasem
Ale co zrobić, taki urok tego miejsca. Mus się jakoś zaaklimatyzować.

jolka 22:03, 06 cze 2015

AnnaCh napisał(a)
No nie, niektórzy to mają szczęście, nie dość że ładny ogród, to jeszcze piękne widoki na moje ukochane góry

Ania, wakacje za pasem, przyjeżdżaj w góry A'propos widoków, to taka dziwna sytuacja dziś mi się wydarzyła. Przyjechał jakiś gość samochodem (a droga kończy się przy naszym domu), opuścił sobie szybę i zaczął zdjęcia robić. Nie widział mnie, bo dłubałam coś przy różach z drugiej strony domu. Jak mnie zobaczył, to się zmieszał i zaczął coś gadać, że szuka domu do wynajęcia, że piękne widoki, pięknie .. i takie tam. No to się uśmiechnęłam, podziękowałam za komplementa i wróciłam do róż. Potem opowiadam M. o całej sytuacji, a ten się mnie od razu pyta: a nr rejestracyjne spisałaś?! Wiadomo, że nie spisałam bo nawet mi to przez myśl nie przeszło. A teraz mi w głowie siedzi.. kto to był i czego naprawdę chciał. Hmm..hmm..taka sytuacja...