Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

jolka 21:46, 02 cze 2015

Kawa napisał(a)
no hej laseczki
dzięi że mnie ustawiłyście człowiek chciałby niejedno i czasem niedocenia tego co ma
dzięki Jolcia czy jeździsz do tej szkólki Akacja bo wyczytałam że casem coś u nich kupowałaś (nawet nie wiedziałm ze taka szkółka jest i pewnie przepłacałam za nie jedno) lawenda piękna a moje co w tym roku takie "ladace"

No, cieszę się Kamilka, że się "ustawiona" poczułaś, taki był cel W Akacji byłam dzisiaj, kupiłam po raz kolejny 6 worków kory i po raz kolejny okazało się to kroplą w morzu potrzeb Paula ostatnio tam żurawki kupowała po parę groszy.. Warto czasem zajrzeć do nowych sklepików. Ja się staram raczej nie przepłacać, bo cały czas dom kończymy, więc na rośliny muszę sobie limity ustalać A lawendę ścięłam w tym roku niziutko, za radą mądrzejszych koleżanek, i pięknie odbiła. Muszę obejrzeć Twoją

jolka 22:00, 02 cze 2015

07_Rene napisał(a)
Też ostatnio stałam się szczęśliwą posiadacza rh percy w czekam właśnie na kwiaty, bo moje jakieś spóźnione są.
Bardzo przyjemnie u Ciebie. Róże wybujaly zaglądam czasami ale rzadko piszę. Pozdrawiam

Witaj Renia, fajnie że się odezwałaś Ja dziś dokupiłam jeszcze dwa percy w., po tym jak Bogdzia oceniła, że sobie w słońcu poradzą, tak więc mam pięć Ale wszystkie już po kwitnieniu, oberwałam przekwitłe kwiaty. Róże dają czadu, chyba się sprawdza co inni piszą, że one dopiero w drugim roku pokazują na co je stać. Ale świeżo posadzona bonica też daje rady, na wszystkich krzaczkach ma pączki

Pozdrowienia
jolka 22:12, 02 cze 2015

AnnaCh napisał(a)
No..., jaki miły początek dnia z zielonym
Pozdrawiam.

No, z zielonym jest zawsze miło Oczywiście pod warunkiem, że owo zielone jest zdrowe .. jak Twój szpinak A ja nie dopatrzyłam w porę, i mi TARCZNIKI zaatakowały 3 piękne krzaki cisa, posadzone koło kompostownika. Patrzę, jakieś takie mizerne się zrobiły, oglądam dokładniej, a one biedaki całe pokryty takimi tarczkami płaskimi!! Wrr!! Opryskałam mospilanem, bo jedynie to miałam pod ręką. Musze poczytać co się z tym dziadostwem robi. Jakby ktoś miał jakąś sprawdzoną metodę - byłabym wdzięczna

Pozdrawiam Aniu
jolka 22:20, 02 cze 2015

KasiaW76 napisał(a)
Jeju jak u Ciebie pięknie. Moja larissa sztuk dwie to jedna ma juz listki a druga startuje bidulka Podoba mi się u Ciebie. Czy na obwodkce różnej to lawenda?

Kasiu, dziękuję za miłe słowa i cieszę się, że Ci się u mnie podoba Mnie się też podoba jak patrzę na północną stronę, jak spojrzę na południową to mi ręce opadają Co do lariski, tak jak wyżej pisałam, dopiero w tym roku tak się wzięła. Musisz swojej dać trochę czasu, by pokazała na co ją stać Na obwódce jest lawenda.
KasiaW76 23:03, 02 cze 2015

Zatem i lawendy i larissy - szuk dwie maja czas do przyszłego roku

u ciebie jest już co podziwiać a u mnie jeszcze nie choć wiem, że na drugi rok będzie juz znaczynie lepiej...
KasiaW76 23:03, 02 cze 2015

Zatem i lawendy i larissy - szuk dwie maja czas do przyszłego roku

u ciebie jest już co podziwiać a u mnie jeszcze nie choć wiem, że na drugi rok będzie juz znaczynie lepiej...
omelka1 13:10, 03 cze 2015

jolka napisał(a)

Agatka, tylko w miarę głęboko wsadź. Ja chyba za płytko wsadziłam i się wywracają.
Trochę też winy przypisuję wiatrom, które jednak u mnie dają w kość
Pozdrówka

Zasada sadzenia jest trzy razy wysokość cebulki.
Kawa 13:18, 03 cze 2015

jolka napisał(a)

No, cieszę się Kamilka, że się "ustawiona" poczułaś, taki był cel W Akacji byłam dzisiaj, kupiłam po raz kolejny 6 worków kory i po raz kolejny okazało się to kroplą w morzu potrzeb Paula ostatnio tam żurawki kupowała po parę groszy.. Warto czasem zajrzeć do nowych sklepików. Ja się staram raczej nie przepłacać, bo cały czas dom kończymy, więc na rośliny muszę sobie limity ustalać A lawendę ścięłam w tym roku niziutko, za radą mądrzejszych koleżanek, i pięknie odbiła. Muszę obejrzeć Twoją

mojej nie ma co oglądać nie wiem co jej jest bo w poprzednich 2 latach pięknie rosła, teraz sche badyle, przemarznąć raczej nie przemarzła bo zima nie była taka ostra
ten rok jakiś bardzo nieciekawy dla niej
musze fotkę pstryknąć bo chyba nie mam
jolka 19:44, 03 cze 2015

KasiaW76 napisał(a)
Zatem i lawendy i larissy - szuk dwie maja czas do przyszłego roku u ciebie jest już co podziwiać a u mnie jeszcze nie choć wiem, że na drugi rok będzie juz znaczynie lepiej...

Kasia, nie mów, że u Ciebie nie ma co podziwiać, bo ja "trójeczki" podziwiałam,
wokół choinki i całą nowo powstającą rabatkę Super się zapowiada
jolka 19:45, 03 cze 2015

omelka1 napisał(a)

Zasada sadzenia jest trzy razy wysokość cebulki.

A no właśnie, Ty to jesteś mądra dziewczynka i wiesz, jak sadzić zgodnie ze sztuką
A ja cielęcina ... no i mam efekty