Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

jolka 12:10, 07 cze 2015

nicol21 napisał(a)
Ohhhh, ale cudne widoki, nic tylko siedzieć w ogrodzie i domu! Widoki zapierają dech w piersiach ale jak skończysz ogród to będzie on dużą konkurencją dla widoków.

No, to właśnie napisałam powyżej, że prawdopodobnie będzie to miejsce moich wakacyjnych wypraw Heh.. Dobrze, że przynajmniej przyjemnie jest W sumie to sobie myślę, że gdybym tam miała jeszcze jakiś akwen wodny, to chyba by mi wystarczyło na wakacyjny wypoczynek. Zostawiam moje prywatne Chelsea Flower Show (czytaj: nietchnięta ludzką ręką południowa część ogrodu)

Pozdrawiam słonecznie wszystkich zaglądających
07_Rene 20:29, 07 cze 2015

Moje percy w. rosną w miejscu raczej słonecznym, słońce od rana do 15.00. Na pewno sobie poradzą, ale pewnie będziesz musiała podlewać w upały, bo one sie płytko korzenią. Ja ostatnio w jeden dzień nie podlałam i od razu kwiaty ciut owiędły, ale wtedy był u nas skwar ponad +30
Percy w. jest boski. W szpalerze będzie fantastycznie wyglądać
nicol21 22:32, 07 cze 2015

jolka napisał(a)

No, to właśnie napisałam powyżej, że prawdopodobnie będzie to miejsce moich wakacyjnych wypraw Heh.. Dobrze, że przynajmniej przyjemnie jest W sumie to sobie myślę, że gdybym tam miała jeszcze jakiś akwen wodny, to chyba by mi wystarczyło na wakacyjny wypoczynek. Zostawiam moje prywatne Chelsea Flower Show (czytaj: nietchnięta ludzką ręką południowa część ogrodu)

Pozdrawiam słonecznie wszystkich zaglądających

Kochana, ale przcież oni za ciężkie pieniądze takie mieszanki sprzedają, a ty masz tą najbardziej naturalną i za friko! Przecież taka łąka jest urokliwa, trzeba tylko chcieć ten urok zobaczyć.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Kawa 11:47, 08 cze 2015

jolka napisał(a)

Tak, piąteczek wolny. Przydał się, bo do teraz robiłam w ogrodzie.
A Ty bidulko pracujesz dzisiaj??

no pracowałam i po południu nie wiedziałam jak się nazywam
Kawa 11:49, 08 cze 2015

jolka napisał(a)

Piękne, choć wiatry dają w kość

wiatry dują że hej
Kawa 11:53, 08 cze 2015

no heloł to Ty całkiem niedaleko mnie mieszkasz skoro takie widoki masz
no własnie przypomniałaś mi o naparstnicy
kurcze może jeszcze posieję

pięknie u Ciebie no i te goździki słodko wyglądają jak się rozrosną będą super
jolka 18:14, 08 cze 2015

07_Rene napisał(a)
Moje percy w. rosną w miejscu raczej słonecznym, słońce od rana do 15.00. Na pewno sobie poradzą, ale pewnie będziesz musiała podlewać w upały, bo one sie płytko korzenią. Ja ostatnio w jeden dzień nie podlałam i od razu kwiaty ciut owiędły, ale wtedy był u nas skwar ponad +30
Percy w. jest boski. W szpalerze będzie fantastycznie wyglądać

Dziękuję za dobrą wiadomość Renia
jolka 18:17, 08 cze 2015

nicol21 napisał(a)

Kochana, ale przcież oni za ciężkie pieniądze takie mieszanki sprzedają, a ty masz tą najbardziej naturalną i za friko! Przecież taka łąka jest urokliwa, trzeba tylko chcieć ten urok zobaczyć.

Urokliwa, naturalna, za darmo i jeszcze z żywokostem

jolka 18:19, 08 cze 2015

Kawa napisał(a)
no heloł to Ty całkiem niedaleko mnie mieszkasz skoro takie widoki masz no własnie przypomniałaś mi o naparstnicy kurcze może jeszcze posieję
pięknie u Ciebie no i te goździki słodko wyglądają jak się rozrosną będą super

Kamilka, tylko Ty jakoś tak pokazujesz swój ogród bez szerszej perspektywy
Przeglądnęłam Twój wątek i jakoś trudno mi Cię zlokalizować patrząc po okolicy.
Może pokaż jakieś widoczki, to się zlokalizujemy
jolka 18:27, 08 cze 2015

U mnie dziś.. po prostu masakra. Gość przywiózł mi ziemię do ogrodu.
Wjechał na kostkę granitową ponad 30 tonowym 3osiowym samochodem.
Z kostki została miazga. Krawężniki połamane, powierzchnia jak po wybuchu trotylu.

Do dziś twierdziłam, że budowa domu to jest czysta przyjemność. Dziś .. jestem załamana. Nawet nie chcę wstawiać zdjęcia, bo ilekroć przypomnę sobie to co rano zobaczyłam, to normalnie łzy mi same lecą do oczu. Muszę się z tym jakoś uporać.
ech.. ...