Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

jolka 18:00, 23 cze 2015

Gabrysia_ napisał(a)

Cudnie wyszło,jak sie carexy rozrosną to będzie dopiero Bosko
Piękne zmiany ,wszystko fajnie rośnie! Buziaki deszczowe zostawiam

Ja również buziam, ale bardziej chmurkowo niż deszczowo.
Zimno jest, chmurzy się dwa dni a deszczu nie ma.
Pozdrowienia Gabrysiu, miło że zajrzałaś
jolka 18:09, 23 cze 2015

Gabrysia_ napisał(a)
Jolu co to za drzewka widać między hortensjami?...Amanogawy?...masz może fotkę całej tej rabaty od przodu?

Tak Gabrysiu, jest tam szpaler 6 wisienek amanogawa, po 3 z jednej i drugiej strony bramki. Nie mam aktualnej fotki, jak pojadę to coś psrtyknę. Póki co wstawiam Ci wiosenną, taką troszkę z boku.
jolka 18:13, 23 cze 2015

iwka napisał(a)
Czekam na fotkę tej rabaty, mamy przecież takie same Moje vanilki też malutkie ale pączki już mają

No proszę bardzo, tylko czekać aż się żaba w księżniczkę zamieni
Czadowy awatarek

Fotka będzie, muszę tylko pojechać i pstryknąć. A wcześniej dokupić kory, wyplewić i posypać porządnie tą korą, bo ileż można plewić. Znów się stresuję trochę, jak tam się trzymają świeżo posadzone pissardi. Od piątku nie widziałam ogrodu

jolka 18:17, 23 cze 2015

gabriela_krajewska napisał(a)

Cóż,raz mi się zdarzyło więcej siewek na razie nie widziałam, więc może i ja będę się musiała nauczyć je rozmnażać. U nas od soboty leje, z małymi przerwami co prawda, ale nie daje nic podziałać w ogrodzie, więc jestem uziemiona, ale chętnie obejrzę Twoja nowe zdjęcia - uwielbiam Twoja nasadzenia
Pozdrawiam

U nas ani leje, ani nie leje. Strasznie beznadziejna pogoda. Chmury nisko, zimno. Jutro się spodziewam wcześniej pracę skończyć, i pojechać do ogrodu. Tak więc o ile mnie pogoda nie uziemi to coś porobię i fotki też będą. Może już jakaś jeżówka kwitnie.. hi

nicol21 20:56, 23 cze 2015

Bardzo ładnie, bardzo!!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
gabriela_kra... 07:36, 24 cze 2015

W takim razie nie mogę się doczekać nowych zdjęć.

Wstyd się przyznać, ale gdyby nie ogrodowisko i Wasze ogrody, to nigdy bym nie odkryła jeżówek czy innych skarbów. Teraz staram się choć troszkę wkomponować rośliny typowo ogrodowiskowe w to co już mam.

Do zobaczenia później, buziaki
Agi2006 08:51, 24 cze 2015

Jolu dziękuję za info o "gołej ziemi" pod kamyczki. Też tak planuję ale chciałam się upewnić u znawcy tematu U Ciebie jest tak pięknie! Do mojego wątku wrócę, ale nie mam jeszcze ściągniętych zdjęć i w zasadzie nie ma co pokazywać.Nawet trawa marnie rośnie....Za mało mam czasu przy moim maleństwie na ogród...A szkoda
KasiaW76 09:13, 24 cze 2015

U mnie dzisiaj juz nie leje można działać
jolka 22:17, 24 cze 2015

nicol21 napisał(a)
Bardzo ładnie, bardzo!!

Bardzo dziękuję, bardzo Ale zadowolona nie jestem. Pogoda jest dziwna. Zimno, sucho, słońce jakieś mętne za chmurami. Ogród, mam wrażenie w letargu jakimś. Zresztą dzisiejsze zdjęcia mówią same za siebie .. "zawieszone" larissy na zasnutym niebie, a kwiatów jak na lekarstwo.

Ale i tak je lubię
katarzynkak 22:24, 24 cze 2015

Jolu wpadam sie pochwalić, że cięcie buksów w kulki mam juz za sobą
Pozostały jeszcze obwódki, ale to juz luzik.

A u Ciebie jak zwykle pieknie Mnóstwo pakow ma ta różyczka. Jak zakwitnie to dopiero będzie widok.

pozdrawiam ciepło.
k