Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

jolka 16:53, 27 cze 2015

A ja dziś, oprócz walki z atakiem różnego typu robali i innego dziadostwa, posadziłam do ogrodu mikro-stipy Zobaczymy co z nimi będzie. Kupiłam nasiona na all.. , zła byłam, bo było ich parą na krzyż. Ale posiałam i coś tam wyrosło

Nie chce ich już trzymać w doniczkach, zresztą ponoć w ziemi rosną szybciej i lepiej. Zobaczymy Już posadzone pomiędzy jeżówkami.
jolka 16:58, 27 cze 2015

Właśnie, a'propos jeżówek Większe, coraz większe, ale wciąż jeszcze nie rozwinięte.
Wyczekuję niecierpliwie

Fragaria 17:56, 27 cze 2015

No jak na kilka nasion to niezle
przy takich rozmiarach dzialki umiejetnosc samodzielnego mnozenia zdecydowanie bardzo sie przydaje

Co do odstepow sadzenia, ten problem chyba ma wiekszosc zakladajacy swoje ogrodki, na poczaku wszystko wyglda tak lyso ale jak widac po jednym lub dwoch sezonach tak sie wszystko rozrasta, ze wypadalo by przesadzac
malgorzata_s... 18:43, 27 cze 2015

Jeżówy wypasione a stipa w ziemi ruszy jak szalona Pozdrawiam
jolka 21:24, 27 cze 2015

Fragaria napisał(a)
No jak na kilka nasion to niezle
przy takich rozmiarach dzialki umiejetnosc samodzielnego mnozenia zdecydowanie bardzo sie przydaje

Jeśli chodzi o rozmiar działki,, to czasem mi się chce śmiać, a czasem płakać, jak pomyślę, jakim cudem to ogarnę Ale, jak to Paula mówi, małymi kroczkami.. do celu Fotki poniżej, bynajmniej nie archiwalne, tylko dzisiejsze!! Część ziemi jeszcze do rozplantowania. Jak widać, pracy mi nie zabraknie

Na tej powyżej widać na samym dole łebki jeżówek, a w oddali szmaragdy. To cała szerokość mojej działki.

A tutaj ma powstać lasek brzozowy
Jak mnie wcześniej robale i inne brzydactwa nie wykończą
jolka 21:29, 27 cze 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Jeżówy wypasione a stipa w ziemi ruszy jak szalona Pozdrawiam

Gosiu, mam nadzieję, że stipa coś ruszy Obsypałam ją korą, bo sobie myślę, że jak deszcz popada i ją wgniecie w ziemię, to się już nie podniesie A na jeżówki czekam, czekam A dla Ciebie lariski dzisiejsze
wiunia 21:46, 27 cze 2015

Jolu lariski śliczne!!!
W zeszłym roku nornice u mnie szalały i chyba myszki polne, miałam całą masę dziur szczególnie przy kompostowniku, nawet zimą mój pies rył w sniegu w miejscach gdzie były pod sniegiem dziury. Jesienią nalalam do tych dziur gnojówki z wrotycza i jeszcze na dokładkę napakowałam w nie tego zielska z gnojówki i jak ręką odjął w tym roku! Chyba to podziałało
Pozdrawiam!!!
AnnaCh 11:19, 28 cze 2015

Działka wielkością imponująca, dobrze, że ja mam tylko te moje 848m, a i tego nie ma czasem kto obrobić Róże z lawendą przepięknie wyglądają
jolka 14:54, 28 cze 2015

wiunia napisał(a)
Jolu lariski śliczne!!! W zeszłym roku nornice u mnie szalały i chyba myszki polne, miałam całą masę dziur szczególnie przy kompostowniku, nawet zimą mój pies rył w sniegu w miejscach gdzie były pod sniegiem dziury. Jesienią nalalam do tych dziur gnojówki z wrotycza i jeszcze na dokładkę napakowałam w nie tego zielska z gnojówki i jak ręką odjął w tym roku! Chyba to podziałało
Pozdrawiam!!!

Wioletka, w imieniu larisek dziękuję A w imieniu swoim muszę je zdyscyplinować jakoś, bo nie dość że plamistość po liściach mają, to jeszcze niektóre pączki robią się żółte i opadają. Wiedziałam, że za dużo tych pączków, żeby wszystkie zakwitły Na paskudy ogrodowe też wrotycz poleję, tylko mi się suszony skończył, a świeżego jeszcze nie dopadłam. Widziałam Twoje lawendy!!! Szok, jak zrosły Zostawiam Ci widoczek z rabatki kryształowej M. tak na nią mówi, bo kamień błyszczy w słońcu jak kryształ Miłej niedzieli !!!

jolka 15:03, 28 cze 2015

AnnaCh napisał(a)
Działka wielkością imponująca, dobrze, że ja mam tylko te moje 848m, a i tego nie ma czasem kto obrobić Róże z lawendą przepięknie wyglądają

Anusia, wielkość działki mnie czasem o depresję przyprawia, ale z drugiej strony i cieszy. Teraz jeszcze posadzę coś na żywopłot wzdłuż płotu od południowej strony i biorę się za część "jadalną" . Będą drzewa owocowe, winogrona, jeżyny, maliny, borówki, porzeczki, agresty, aronie, truskawki i wszystko, co tam jeszcze po drodze wymyślę Muszę sobie to jakoś rozrysować. Szkoda, że nie mamy na O. takich tematów o sadowo-jagodnikowych Muszę się gdzie indziej dokształcić

Miłej niedzieli Aniu