Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

iwka 23:33, 24 cze 2015

Ta Twoja lawenda ma piękny kolor, pewnie pisałaś ale powiedz jeszcze raz jak się nazywa
AnnaCh 23:37, 24 cze 2015

jolka napisał(a)

Aniu, vanilki są po lewej od pissardi. Zabrakło mi kory, przez to słabo je widać. Do soboty uzupełnię. Podlałam je dziś solidnie, bo sucho jest. Ogólnie wszystkie mają pączki, ale nie są jakieś wielkie. Nie przejmuje się tym, za rok mają być ładne Teraz mają się tylko przyjąć i wzmocnić, by za rok wyglądać tak, jak dziś limki

Tak właśnie o nie mi chodziło, z daleka widać, że większe
Limki super, muszę sobie też sprawić, a pąków cała masa. Czekam na zdjęcia jak będą kwitnąć
jolka 23:44, 24 cze 2015

Donia72 napisał(a)
Bardzo lubię ostróżki, ja zresztą lubię wszelkie kwiatki

sylwia_slomczewska napisał(a)
O matko ile pąków, ależ się będzie działo, czym Ty ją karmisz?

Dostały yara mile complex na wiosnę, jak i cały ogród.
Potem miksturka z pokrzyw.
jolka 23:46, 24 cze 2015

iwka napisał(a)
Ta Twoja lawenda ma piękny kolor, pewnie pisałaś ale powiedz jeszcze raz jak się nazywa

Iwonka, to lawenda blue scent, fajna jest. Taka dosyć kompaktowa, ma żywy kolor i mam wrażenie, że dłużej kwitnie niż hidkote (przy larissach). Jeszcze je poobserwuję, bo którąś będę chciała rozmnożyć
jolka 23:53, 24 cze 2015

Jeszcze nim pójdę spać, pokaże bonicę. Zadziwia mnie ta róża, sadziłam ją późną wiosną. Nawet wyrzuty miałam, bo nie podsypałam jej żadnej lepszej ziemi do dołka. Niby nie najgorsza była, bo już trochę przerobiona i z piaseczkiem. Ale nic extra nie dostała. I zobaczcie, ugina się pod ciężarem kwiatów

Nie zwracajcie proszę uwagi na "otoczenie". Rabata od początku zaplanowana do dokończenia jesienią i wiosną przyszłego roku.

Dobrej nocy
iwka 08:50, 25 cze 2015

jolka napisał(a)

Iwonka, to lawenda blue scent, fajna jest. Taka dosyć kompaktowa, ma żywy kolor i mam wrażenie, że dłużej kwitnie niż hidkote (przy larissach). Jeszcze je poobserwuję, bo którąś będę chciała rozmnożyć

o dzięki, miałam chęć na hidkote a teraz chyba wezmę tą
gabriela_kra... 09:43, 25 cze 2015

jolka - bonica super!!!

Chyba sobie taką sprawię. Cudna. Za dużo chciejstw jak na ten sezon, nie wydolę znów łazienki na poddaszu nie zrobię w tym roku
sylwia_slomc... 23:18, 25 cze 2015

miksturę z pokrzyw ja też daję
jolka 20:46, 26 cze 2015

gabriela_krajewska napisał(a)
jolka - bonica super!!!
Chyba sobie taką sprawię. Cudna. Za dużo chciejstw jak na ten sezon, nie wydolę znów łazienki na poddaszu nie zrobię w tym roku

Bonicę polecam. A jeśli chodzi o domowe tematy, to ja też mam jeszcze duużo do zrobienia, zresztą zacznijmy od tego, że ja nawet tam jeszcze nie mieszkam Ale co tam, dom po wybudowaniu z każdym rokiem niszczeje, a ogród z każdym pięknieje I tego się trzymajmy Dołączam trochę dzisiejszego niebieskiego

jolka 20:56, 26 cze 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
miksturę z pokrzyw ja też daję

Sylwia, ja dziś znów pojechałam z pokrzywą na jedną część limek,a jeszcze mnie bardziej do pracy zmobilizowało, jak zobaczyłam, że nornica, hadra jedna zrobiłam mi raban pod cisami i bergeniami. Wlałam tej małpie chyba całą konewkę gnojówki w dziurę. Nie wiem czy to coś pomoże, ale nic innego nie miałam pod ręką. Muszę poczytać jak się tego paskudztwa pozbyć.