Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

jolka 11:25, 19 lip 2015

Jeszcze się zastanawiam nad zagospodarowaniem tawuły, mam w doniczusiach malutkich porozmnażane gdzieś z 18 krzaczków. Mają drugi roczek. Teraz już tylko marnieją, kisząc się na tym upale w malutkich pojemniczkach ..No i pytanie - gdzie by je tu wtrynić??

Zastanawiam się czy by mogły robić, za taki kulkowy szpalerek przed brzozami.. Nawiązywałyby do kul bukszpanowych przed domem, poza tym mam je i nie muszę nic kupować, no i nie marnowałby się roślinki mozolnie rozmnażane. Ot, takie rozważania przedpołudniowe.. Muszę to jakoś zwizualizować, tylko nie mam odpowiedniej fotki na razie

sylwia_slomc... 15:14, 19 lip 2015

Ależ piękne te pełne jeżówki, a mnie się nigdzie nie udało takich kupić.
rzulieta 15:17, 19 lip 2015

jolka napisał(a)

Ania, mnie się chyba najbardziej podobają jeżówki różowe i białe
Obi u mnie nie ma, ale pewnie gdzieś wyhaczę te lawendy. Zastanawiam się jeszcze ew. nad jakimś zastępstwem dla lawendy, ale chyba nie ma co .. Róże i lawendy to dobre połączenie..i może nie ma co kombinować za dużo.

Miłej niedzieli

Dziewuszki róż nie podsadzajcie za blisko lawendom. Szefowa też i dziewczyny też o tym gdzieś mówiły Lewenda zabiera im energię czy coś w ten deseń. Lepiej szałwia lub perowskia lub werbena patagońska i stipą (trawa). Tak w ogóle to witam się
rzulieta 15:19, 19 lip 2015

jolka napisał(a)
Jeszcze się zastanawiam nad zagospodarowaniem tawuły, mam w doniczusiach malutkich porozmnażane gdzieś z 18 krzaczków. Mają drugi roczek. Teraz już tylko marnieją, kisząc się na tym upale w malutkich pojemniczkach ..No i pytanie - gdzie by je tu wtrynić??

Zastanawiam się czy by mogły robić, za taki kulkowy szpalerek przed brzozami.. Nawiązywałyby do kul bukszpanowych przed domem, poza tym mam je i nie muszę nic kupować, no i nie marnowałby się roślinki mozolnie rozmnażane. Ot, takie rozważania przedpołudniowe.. Muszę to jakoś zwizualizować, tylko nie mam odpowiedniej fotki na razie

Bardzo fajny pomysł, lubię tawułę czy to jest odmiana Golden Princess? Ona taka malutka rośnie max do kolana. Ja też tak swoje w kulki ścinam, bardzo ładnie to wygląda. Tak jak piszesz zamiast obwódki bukszpanowej to mam
iwka 16:29, 24 lip 2015

Jola odpoczywa
nicol21 15:08, 25 lip 2015

Wiatry to chyba jedyne czego Ci nie zazdroszczę.... mówię o wiatrach w ogrodzie
Widoki piękne. Masz rację - jak jest łazienka i bieżąca woda to już można zanocowac i w ogrodzie tyrać do nocy i kawkę sobie strzelić na tarasie.
Molestuj eM'a!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
rzulieta 18:13, 25 lip 2015

nicol21 napisał(a)
Wiatry to chyba jedyne czego Ci nie zazdroszczę.... mówię o wiatrach w ogrodzie
Widoki piękne. Masz rację - jak jest łazienka i bieżąca woda to już można zanocowac i w ogrodzie tyrać do nocy i kawkę sobie strzelić na tarasie.

Molestuj eM'a!

buhaha to z tymi wiatrami dowaliłaś
Kawa 11:29, 26 lip 2015

hej Jolcia
ale mnie tu dawno nie bylo

jezowki piekne - jakby co to ja na nasionka chetna jestem
ogolnie masz pieknie i ten widok od frontu no powala po prostu

pozdrowionka

ps. sory ale cos mi kom nawalil i nie mam polskich znakow
jolka 20:11, 27 lip 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ależ piękne te pełne jeżówki, a mnie się nigdzie nie udało takich kupić.

Dzięki Sylwuś Jeżówkami zachwycam się co dzień A najlepsze to, że ona całkiem zmieniają wygląd, wraz z tym jak rozkwitają. Dla Ciebie - moje dzisiejsze najpełniejsze

jolka 20:41, 27 lip 2015

rzulieta napisał(a)
Dziewuszki róż nie podsadzajcie za blisko lawendom. Szefowa też i dziewczyny też o tym gdzieś mówiły Lewenda zabiera im energię czy coś w ten deseń. Lepiej szałwia lub perowskia lub werbena patagońska i stipą (trawa). Tak w ogóle to witam się

Nina witaj Oglądałam taki odcinek Mai, gdzie mówili, żeby za blisko róż lawendy nie sadzić. Ale wiesz, ta rabata z bonicą, na której myślę lawendę dosadzić ma z 1,5 metra szerokości, więc wydaje się że się różom krzywda nie stanie. Szałwia odpada, bo przez zimę i wiosnę nie spełnia roli obwódki, a patagonka to tak bardziej dla lekkości. Jako obwódka pozostaje lawenda lub bukszpan, no bo co innego..?? Dla Ciebie na przywitania rosarium Nawet nie sądziłam, że w tym roku zobaczę kwiatuszka

rzulieta napisał(a)
Bardzo fajny pomysł, lubię tawułę czy to jest odmiana Golden Princess? Ona taka malutka rośnie max do kolana. Ja też tak swoje w kulki ścinam, bardzo ładnie to wygląda. Tak jak piszesz zamiast obwódki bukszpanowej to mam

Co do tawuły, ta ja mam chyba odmianę Goldfalme.
Za chwilkę podumamy nad brzozową