Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

jolka 14:44, 17 lip 2015

Dodałam bonice korę, bo strasznie ziemia wysychała wokół niej, brzydko wyglądała taka popękana. Czuję jednak, że może być z tym problem, bo ta kora taka odsłonięta, i jest prawdopodobne, że ją wiatr rozniesie po ogrodzie. Tak źle, tak niedobrze

A dobra wiadomość jest taka, że z niektórych ice danców, posadzonych przy chodniczku bonice do towarzystwa, coś jednak będzie

AnnaCh 14:57, 17 lip 2015

Jakie rozkoszne maluchy Cieszą bardzo takie iskierki, że jednak się udało coś wyhodować
Jolu, wsadziłam ucięte trzmieliny do ukorzeniania. Na razie cztery, zobaczymy czy coś mi z nich wyjdzie.
Aneta1309 16:02, 17 lip 2015

obserwuję ogród od samego początku i jestem w szoku jak pięknieje w oczach wyczytałam że umbry muszą mieć sucho zamierzam je posadzić u siebie. Widoki też śliczne właśnie wróciłam z urlopu i chyba byłam w Twoich stronach
Pozdrawiam
iwka 16:19, 17 lip 2015

jolka napisał(a)

Ad.1) Śmiałam się w głos, jak sobie Cię wyobraziłam koczująca w namiocie Ale, jakby co - nie ma sprawy, przyjeżdżaj na wakacje pod namiot
Ad.2) Spis narożnych jest taki: jeżówki biała posadzona przeze mnie, różowa - przybłęda, rozplenica prawdopodobnie Helman i hosty prawdopodobnie patriot. Wzdłuż jednego płotu cis, wzdłuż drugiego serby.
Ad.3) Jak coś fotnę ładnego krajobrazowo, to Ci wrzucę
Ad.4) Pomimo, żeś zołza to milutka

Najbardziej mnie cieszy punkt czwarty
a ice dance nie chcesz, bo trochę jeszcze mam
anbu 16:24, 17 lip 2015

Aneta1309 napisał(a)
obserwuję ogród od samego początku i jestem w szoku jak pięknieje w oczach wyczytałam że umbry muszą mieć sucho zamierzam je posadzić u siebie. Widoki też śliczne właśnie wróciłam z urlopu i chyba byłam w Twoich stronach
Pozdrawiam

O tego nie wiedziałam..
Jolu a masz gdzie przesadzić te swoje umbry? Bo rzeczywiście ta ostatnia to taka bidulka
Tess 16:27, 17 lip 2015

jolka napisał(a)
Jak już jestem w temacie jeżówek, to kilka portretów dzisiejszych
Są przeróżne...

Zastanawiam się, czy je na jesień jakoś nie pogrupować kolorystycznie,
bo w tym momencie to są istne kolorowe jarmarki

Różowa jest piękna
WOW, jakie piękne! a ile ich!
edytuję, bo się cofnęłam i.... Cudnie masz! Pięknie! Nie wiem co chwalić w pierwszej kolejności, to pochwalę caokształt
jolka 20:28, 17 lip 2015

AnnaCh napisał(a)
Jakie rozkoszne maluchy Cieszą bardzo takie iskierki, że jednak się udało coś wyhodować Jolu, wsadziłam ucięte trzmieliny do ukorzeniania. Na razie cztery, zobaczymy czy coś mi z nich wyjdzie.

Anusia maluchy owszem cieszą, mam nadzieję, że do przyszłego roku stworzą jakie takie towarzystwo dla boniki. Bo na razie "trochę" tu pusto Jak patrzę na ten pas pomiędzy bonicą a chodnikiem, to już myślę ile by tam tulipanów weszło ... 15 metrów długości, licząc skromnie po 4 tulipany na metr (co 25 cm), razy powiedzmy trzy rzędy ... o matko! 180 tulipanów !!

Co do trzmielin ja zawsze wsadzam gdzieś w kąt, w cieniste wilgotne miejsce, od razu do ziemi, i raczej się ładnie ukorzeniają. Na wszelki wypadek może więcej sobie posadź, jakby coś wypadło .. Widziałam Twoje warzywa!! Rewelacja

jolka 20:35, 17 lip 2015

Aneta1309 napisał(a)
obserwuję ogród od samego początku i jestem w szoku jak pięknieje w oczach wyczytałam że umbry muszą mieć sucho zamierzam je posadzić u siebie. Widoki też śliczne właśnie wróciłam z urlopu i chyba byłam w Twoich stronach Pozdrawiam

Hej Anetka miło, że Ci się ogród podoba, choć jeszcze dużo do zrobienia. Nie wiem jak to ogarnę, bo póki co jest tak, że z jednej strony wyplewię, to z drugiej już zarośnięte A ok 50% ogrodu jeszcze leży odłogiem...

Co do umbry ...hmm, hmmm.. nie jest to dobra informacja.
Cóż zrobić, zobaczymy co dalej z nią będzie.

PS. Mam nadzieję, że Ci się urlop udał w moich okolicach
jolka 20:44, 17 lip 2015

iwka napisał(a)

Najbardziej mnie cieszy punkt czwarty
a ice dance nie chcesz, bo trochę jeszcze mam

Zołza Cię cieszy Wiedziałam!!

Co do ice dance... hmm... hmm... Trochę mnie kusi ta propozycja, ale może moje maluchy dadzą radę?? Wiesz co, jeszcze je obejrzę i zobaczę czy dużo wypadło. Jakby coś, to będę wołać. Tak czy inaczej bardzo dziękuję za deklarację podzielenia się roślinką Buziaki
jolka 20:47, 17 lip 2015

anbu napisał(a)

O tego nie wiedziałam..Jolu a masz gdzie przesadzić te swoje umbry? Bo rzeczywiście ta ostatnia to taka bidulka

Anusia, no bidulka, bidulka..ledwo dycha. Nie myślałam o nowym miejscu.
No i nie ukrywam, że złości mnie ta sytuacja,
bo mi wypadające drzewo burzy zaplanowany układ rabaty