Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

Kawa 14:26, 01 wrz 2015

no bergenia znajduje się na liście chciejstw na hostowisko
nicol21 20:15, 01 wrz 2015

Nornic współczuję bo one poczuły że u ciebie smacznie jest. może pod skrzynie na warzywa daj jakąś antynornicową siatkę żeby nie podrzerały wredoty. Masz sporo pól w koło więc będą wracać niestety...
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
gabriela_kra... 11:49, 03 wrz 2015

Jolu - ja też nieśmiało poproszę o nasionka werbeny, będzie mi miło, jeśli będziesz o mnie pamiętać
jolka 23:05, 03 wrz 2015

Kawa napisał(a)
no bergenia znajduje się na liście chciejstw na hostowisko

Pamiętam jak je sadziłam, koleżanka mnie wtedy odwiedziła i się pytała "a co to jest za sałata" Heh..

nicol21 napisał(a)
Nornic współczuję bo one poczuły że u ciebie smacznie jest. może pod skrzynie na warzywa daj jakąś antynornicową siatkę żeby nie podrzerały wredoty. Masz sporo pól w koło więc będą wracać niestety...

Ewelina .. zalałam hadry gnojówą wrotyczowo-pokrzywową. Zobaczymy, czy im zasmakuje A jak nie pomoże, to jeszcze mam twardą amunicję w postaci różowych granulek chemicznych, ale na razie nie wyciągam

gabriela_krajewska napisał(a)
Jolu - ja też nieśmiało poproszę o nasionka werbeny, będzie mi miło, jeśli będziesz o mnie pamiętać

Gabrysia, nasionka Ci wyślę, jak tylko się zrobią Jakby mi wyleciało z głowy, to się upomnij, bo ja czasem zakręcona jestem

Kawa 07:55, 04 wrz 2015

ja taką sałatę to chętnie wezmę
wczoraj próbowałam wbić łopatę w miejsce gdzie ma być hostowisko
o 4 próbach się poddałam
zaczęło lać do tego jeszcze
ale rabatę przerobiłam ale fot jeszcze brak
jolka 15:07, 04 wrz 2015

Kawa napisał(a)
ja taką sałatę to chętnie wezmę wczoraj próbowałam wbić łopatę w miejsce gdzie ma być hostowisko po 4 próbach się poddałam
zaczęło lać do tego jeszcze ale rabatę przerobiłam ale fot jeszcze brak

No to czekam na fotki Kamilka, bo zdjęcia bardzo lubię oglądać Ja w tym tygodniu mało robiłam w ogrodzie, ale dziś popadało, więc jadę za chwilę coś poplewić. Powinno się fajnie chwasty wyrywać. A jutro ma Pan Stolarz skręcać moje skrzyneczki No ciekawa jestem, co tam wyjdzie

jolka 16:23, 05 wrz 2015

Strasznie się dziś natyrałam w ogrodzie, w dodatku śmierdzę na kilometr. Cały ogród zlałam gnojówą pokrzywowo-wrotyczową. Jeszcze się zastanawiam czy beczki wrotyczem nie nastawić. Pewnie by nie zaszkodziło, ale dziś zmęczona jestem więc ogólnie jestem na NIE. Skrzynki jarzynowe mam poskręcane, ale trzeba jeszcze raz pomalować od środka. Muszę znów zamówić farbę i tak w kółko.. Na pocieszenie hortnesjowa, która obecnie jest bardziej "werbenowa"

Przeróbki będą na 100%, może nawet jeszcze jesienią. Muszę rozchodniki posadzić co najmniej metr od hortensji. One jakieś gigantyczne rosną i już wszystko na siebie włazi, mus rozluźnić

Miłego popołudnia
iwka 17:12, 05 wrz 2015

ślicznie ta werbena wygląda

do tego samego wniosku ostatnio doszłam, za gęsto posadziłam rozchodnik i hortensje

a powiedz mi czy gnojówka ma termin ważności hi hi , bo nie wiem czy taką już długo odstaną można jeszcze podlewać
jolka 17:49, 05 wrz 2015

iwka napisał(a)
ślicznie ta werbena wygląda
do tego samego wniosku ostatnio doszłam, za gęsto posadziłam rozchodnik i hortensjea powiedz mi czy gnojówka ma termin ważności hi hi , bo nie wiem czy taką już długo odstaną można jeszcze podlewać

Nie wiem czy ma termin ważności, ale chyba im dłużej stoi tym trochę mniej cuchnie Moja też długo stała, bo się nie mogłam zmobilizować do dźwigania konewek po ogrodzie
iwka 19:37, 05 wrz 2015

Jola, jaką szerokość przyjmujesz, ze Twój żywopłot grabowy będzie miał? Korci mnie, żeby go posadzić ale ja tam mam wąsko