Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

jolka 21:50, 29 sie 2015

amelia_b napisał(a)
Ale ja chce zobaczyć jak tworzysz ogród od początku też miałam puste pole,ale ja trochę się źle do tego zabrałam niepotrzebnie kupowałam pojedyncze rośliny,teraz albo muszę się części pozbyć albo to jakoś pogrupować ale to już robota na przyszły rok,mój by nie zniósł mojego kolejnego przesadzenia

U mnie na przesadzanie też są alergiczne reakcje, tak więc Cię rozumiem Jak na wiosnę świeżo posadzone hortensje za tydzień w inny kąt ogrodu ciągnęłam, to się sama zastanawiałam, czy "mam równo pod sufitem" ale dobrze zrobiłam, bo teraz mi się podoba tak jak jest. Właśnie o tych hortkach mówię, dzisiejsza fotka

W tym roku są malutkie, ale myślę że w przyszłym mnie nie zawiodą
paulina_ns 21:54, 29 sie 2015

Jolu zerknij do mnie gdzie kupowałas werbene?
jolka 21:58, 29 sie 2015

A u mnie dziś "akcja skrzynki" c.d. Muszę w tym miejscu podziękować Ewelinie i Magdzie, bo dzięki nim nie kupiłam drewnochronu tylko srebrnoszarą lazurę remmersa. To była super decyzja, i przekonana jestem, że jeśli cokolwiek drewnianego jeszcze w ogrodzie robić będę, będzie to miało właśnie ten kolor.

Deski w słońcu wyglądają tak, jakby były pokryte jakąś srebrną politurą, błyszczą z delikatnym prześwitem złotych słojów drewna. Teraz schnięcie i kolejne będzie skręcanie. A potem zobaczmy
jolka 21:59, 29 sie 2015

paulina_ns napisał(a)
Jolu zerknij do mnie gdzie kupowałas werbene?

Paula, już do Ciebie idę. A werbenę przysłała mi Danusia dwa lata temu.
Jak będziesz chciała to Ci pozbieram nasionka
paulina_ns 22:08, 29 sie 2015

jolka napisał(a)

Paula, już do Ciebie idę. A werbenę przysłała mi Danusia dwa lata temu.
Jak będziesz chciała to Ci pozbieram nasionka

Ooo to super, właśnie widzę ja już u kolejnej osoby i bardzo mi się podoba, myślałam,żeby ją dać przed grackami
paulina_ns 22:09, 29 sie 2015

A i zapomniałam dodać skrzynie PIEKNE, faktycznie super kolor! Powiem Ci szczerze,że nawet nie wiedziałam że są takie kolory żeby drewno pomalować.
jolka 22:13, 29 sie 2015

Wczoraj w końcu zrobiłam lifting grabom Miałam przyciąć delikatnie korekcyjnie, ale pojechałam ostro.
No i przy okazji "ryneczek lidla"

Musze koniecznie wrotyczem tu polać, bo pełno mam śladów obecności nornic albo kretów, raczej nornic. Cała ziemia jakaś wzruszona.. trzeba przepędzić gada, cokolwiek to jest
jolka 22:15, 29 sie 2015

paulina_ns napisał(a)
Ooo to super, właśnie widzę ja już u kolejnej osoby i bardzo mi się podoba, myślałam,żeby ją dać przed grackami

Ja ją też widziałam na fotkach u innych, ale w rzeczywistości jest piękniejsza Jestem oczarowana tą werbeną Paula Z trawami na pewno będzie super.
jolka 22:20, 29 sie 2015

paulina_ns napisał(a)
A i zapomniałam dodać skrzynie PIEKNE, faktycznie super kolor! Powiem Ci szczerze,że nawet nie wiedziałam że są takie kolory żeby drewno pomalować.

Skrzynie póki co w kawałkach, i pewnie jeszcze sporo wody w Dunajcu upłynie nim będą takie, jak chciałabym je widzieć Ale cieszę się, że mi się udało teraz zabrać za ten temat, bo to i kosztowo i czasowo wcale nie jest takie hop-siup Pewnie przed zimą jeszcze je "docacam". Na wiosnę będą jak znalazł.

A z kolorem, to Pan w sklepie specjalnie dla mnie go zamawiał, bo mówił, że taki to mało kto kupuje Pięć litrów kupiłam, jeszcze z litr dokupię, żeby mieć na korekty po skręceniu. Bardzo mi się podoba ten kolor, pasuje mi do kamienia na elewacji
paulina_ns 22:28, 29 sie 2015

Będziesz miała cudny warzywniaczek, trochę to kosztowało,ale warto było. Podoba mi się w Tobie to,że jak już coś robisz to konkretnie