Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

paulina_ns 22:30, 29 sie 2015

jolka napisał(a)

Ja ją też widziałam na fotkach u innych, ale w rzeczywistości jest piękniejsza Jestem oczarowana tą werbeną Paula Z trawami na pewno będzie super.

Ale mi narobiłas gula A jak się nasionka z niej bierze? I co później się je wsadza do ziemi i takie cudo rośnie? Zapisuje ja na listę moich chciejstw
jolka 22:30, 29 sie 2015

I na koniec, powoli .. powoli .. klaruje mi się trawniczek

Myślę, że w ciągu najbliższego tygodnia "nabierze masy"
iwka 22:34, 29 sie 2015

Jolciu skrzyneczki będą jak malowane a trawka jaka już śliczna, no pięknie
jolka 22:38, 29 sie 2015

paulina_ns napisał(a)
Ale mi narobiłas gula A jak się nasionka z niej bierze? I co później się je wsadza do ziemi i takie cudo rośnie? Zapisuje ja na listę moich chciejstw

Jak kwiatuszek przekwitnie to będą nasionka, nazbieram Ci, nic się nie martw W okolicach lutego nasionka do skrzyneczki, potem przepikować no i do ogrodu. U dziewczyn które mają werbenę w ogrodzie czytałam, że sama się wysiewa. Kilka osób rozmnażało ją z sadzonek zielonych (puszczała korzenie w wodzie), a jeszcze inne wykopywały ją z ogródka i przetrzymywały w chłodnym miejscu w zimie, bo przy ostrych zimach raczej wymarznie.

paulina_ns napisał(a)
Będziesz miała cudny warzywniaczek, trochę to kosztowało,ale warto było. Podoba mi się w Tobie to,że jak już coś robisz to konkretnie

jolka 22:47, 29 sie 2015

iwka napisał(a)
Jolciu skrzyneczki będą jak malowane a trawka jaka już śliczna, no pięknie

Na razie są deseczki malowane Mój Tata zrobił większość roboty, cały dzień malował, ja tylko trochę. Trawka.. miło patrzyć, jak się zieleni. Tylko strasznie gorąco u nas, i muszę hektolitry wody wylać, żeby dała rady

Iwcia, a ja to Cię strasznie podziwiam za te Twoje "betonowe dzieła" Już sobie obiecałam, że w zimie dokładnie przestudiuję u Ciebie co i jak z tym betonem, bo teraz nie mam czasu się zagłębić Może Paula coś pomoże, bo dziś cały dzień murowała, więc w sumie w temacie jest
Atena 23:19, 29 sie 2015

paulina_ns napisał(a)
Będziesz miała cudny warzywniaczek, trochę to kosztowało,ale warto było. Podoba mi się w Tobie to,że jak już coś robisz to konkretnie

Ot to Przyłączam się do Paulinki.
Jolu u Ciebie wszystko zawsze robione od A do Z i wypieszczone i przemyślane w każdym calu.
Chciałabym mieć tyle ogrodowej pewności co Ty !
justajusta 06:58, 30 sie 2015

jolka na

[img sie=360x480
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/95/951479/original.JPG[/img]

Hej, czy to jest pissardi?
jolka 09:19, 30 sie 2015

Tak Justynka, to pissardi. Dwa razy sadziłam. Pierwsze mi padły, zreklamowałam i Pan mi wymienił drzewka na nowe. Ale już nie miał tak wysokich, jak pierwsze. No trudno, są jakie są, przynajmniej rosną

Kwiatuszki na miły dzień

Mysza 12:30, 30 sie 2015

Bardzo ładnie wygląda wisienka z werbenąI Red Barona też tam widać.Ja posadziłam właśnie jego pod moją wiśnią i nie byłam pewna czy tak jest ok.U Ciebie mi się podoba to połączenie.
Skrzynie super.W przyszłym roku też planuję, ale troszkę mniejsze.
jolka 13:51, 30 sie 2015

Mysza napisał(a)
Bardzo ładnie wygląda wisienka z werbenąI Red Barona też tam widać.Ja posadziłam właśnie jego pod moją wiśnią i nie byłam pewna czy tak jest ok.U Ciebie mi się podoba to połączenie. Skrzynie super.W przyszłym roku też planuję, ale troszkę mniejsze.

Hej Małgosia Ja też myślę, że pissardi i werbena dobrze ze sobą współgrają, choć werbenę sadziłam bardziej z myślą o towarzystwie dla hortek Red baron jest tam, że tak powiem ... incydentalnie Nawet się dziwię, jak Tyś go w ogóle wyparzyła Miałam 4 sadzonki kupione dawno przez neta. Przekładałam z miejsca na miejsce, więc żeby nie marniały, wsadziłam pomiędzy rozchodniki a vanilki. Na przyszły rok zrobię z nich bardziej regularne nasadzenie Fajnie, że Ci się podoba, bo to dla mnie znak, że rośliny na rabacie pasują do siebie

Pozdrawiam cieplutko, u nas dziś 34 stopnie