Jak kwiatuszek przekwitnie to będą nasionka, nazbieram Ci, nic się nie martw W okolicach lutego nasionka do skrzyneczki, potem przepikować no i do ogrodu. U dziewczyn które mają werbenę w ogrodzie czytałam, że sama się wysiewa. Kilka osób rozmnażało ją z sadzonek zielonych (puszczała korzenie w wodzie), a jeszcze inne wykopywały ją z ogródka i przetrzymywały w chłodnym miejscu w zimie, bo przy ostrych zimach raczej wymarznie.
Na razie są deseczki malowane Mój Tata zrobił większość roboty, cały dzień malował, ja tylko trochę. Trawka.. miło patrzyć, jak się zieleni. Tylko strasznie gorąco u nas, i muszę hektolitry wody wylać, żeby dała rady
Iwcia, a ja to Cię strasznie podziwiam za te Twoje "betonowe dzieła" Już sobie obiecałam, że w zimie dokładnie przestudiuję u Ciebie co i jak z tym betonem, bo teraz nie mam czasu się zagłębić Może Paula coś pomoże, bo dziś cały dzień murowała, więc w sumie w temacie jest
Ot to Przyłączam się do Paulinki.
Jolu u Ciebie wszystko zawsze robione od A do Z i wypieszczone i przemyślane w każdym calu.
Chciałabym mieć tyle ogrodowej pewności co Ty !
Tak Justynka, to pissardi. Dwa razy sadziłam. Pierwsze mi padły, zreklamowałam i Pan mi wymienił drzewka na nowe. Ale już nie miał tak wysokich, jak pierwsze. No trudno, są jakie są, przynajmniej rosną
Bardzo ładnie wygląda wisienka z werbenąI Red Barona też tam widać.Ja posadziłam właśnie jego pod moją wiśnią i nie byłam pewna czy tak jest ok.U Ciebie mi się podoba to połączenie.
Skrzynie super.W przyszłym roku też planuję, ale troszkę mniejsze.
Hej Małgosia Ja też myślę, że pissardi i werbena dobrze ze sobą współgrają, choć werbenę sadziłam bardziej z myślą o towarzystwie dla hortek Red baron jest tam, że tak powiem ... incydentalnie Nawet się dziwię, jak Tyś go w ogóle wyparzyła Miałam 4 sadzonki kupione dawno przez neta. Przekładałam z miejsca na miejsce, więc żeby nie marniały, wsadziłam pomiędzy rozchodniki a vanilki. Na przyszły rok zrobię z nich bardziej regularne nasadzenie Fajnie, że Ci się podoba, bo to dla mnie znak, że rośliny na rabacie pasują do siebie