Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

MirellaB 10:07, 03 lip 2016

Widoku zazdroszczę bardzo

Mam pytanie odnośnie dwóch lawend o których piszesz - którą polecasz?
jolka 10:15, 03 lip 2016

MirellaB napisał(a)
Widoku zazdroszczę bardzo
Mam pytanie odnośnie dwóch lawend o których piszesz - którą polecasz?

Zdecydowanie polecam blue scen. Już o niej pisałam - wyrazisty kolor, szybko zakwita pierwszy raz i po ścięciu spokojnie się wyrabia na drugie ładne kwitnienie, jest kompaktowa, zwarta, nie pokłada się, nie sposób przejść obok niej obojętnie. Jak dla mnie same plusy.
jolka 10:20, 03 lip 2016

paulina_ns napisał(a)
Jak spisz w nowym domu tzn ze juz się wprowadziliście??? . Piękny ten Twój widoczek, ja o 5 rano jeszcze nie wiem gdzie jestem i kim jestem ścielas ostrożki? To je się scina? Buziaki!

Paula, można powiedzieć że ja się wprowadziłam na tzw. pół gwizdka Teraz sama jestem, eM. poza domem. I normalnie to ja o 5 rano też nie wiem gdzie i kim jestem ale tam jest jakoś inaczej.. wcześnie się budzę, idę posiedzieć na taras, z przyjemnością słucham jak ptaki wariują, patrzę jak się mgły w dolinie przenikają, jakoś inaczej tam życie się toczy A ostróżki ścięłam, licząc na to że zakwitną po raz drugi
paulina_ns 10:43, 03 lip 2016

jolka napisał(a)

Paula, można powiedzieć że ja się wprowadziłam na tzw. pół gwizdka Teraz sama jestem, eM. poza domem. I normalnie to ja o 5 rano też nie wiem gdzie i kim jestem ale tam jest jakoś inaczej.. wcześnie się budzę, idę posiedzieć na taras, z przyjemnością słucham jak ptaki wariują, patrzę jak się mgły w dolinie przenikają, jakoś inaczej tam życie się toczy A ostróżki ścięłam, licząc na to że zakwitną po raz drugi

Jolu do wszystkiego trzeba się przyzwyczaić, ja dopiero po 2 latach poczułam się jak u siebie w domu, wiadomo wszędzie życie toczy się inaczej nie raz do nas ktoś przyjedzie z miasta i mówi,że on by tu zwariował taka cisza, spokój, a ja właśnie ta ciszę, spokój uwielbiam, chociaż wcześniej byłam przerażona i się zastanawiałam czy ludzie tutaj w ogóle z domu wychodzą
Luki 11:28, 03 lip 2016

Niesamowity widok, ależ piękne to mus robić wrażenie na żywo taka mgła.
Na ryneczek czekam bardzo bo bardzo efektowny, jeżówki te o pustych kwiatach potrafią się krzyżować i z siewek wychodzą nowe kolory, coś musiało więc przywiać w te białe jeżówy
nicol21 13:39, 03 lip 2016

Bardzo mi sie podobają takie łany lawendy, a z różami to już w ogóle będzie szał.

Widok na zamgląną dolinę mega fajny i wcale się nie dziwię że podziwiasz widoki tak wcześnie rano. Też bym tak czyniła.

Możemy zrobić wymianę - ja wyślę Ci deszcz a Ty mi suszę i słonce? choć tak na parę dni się zamienmy. Czo?
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
m_gocha 14:23, 03 lip 2016

Jolu ależ masz cudne widoki ... Dla takich widoków to i nawet budzik bym nastawiła na 5 rano
jolka 11:50, 04 lip 2016

paulina_ns napisał(a)

Jolu do wszystkiego trzeba się przyzwyczaić, ja dopiero po 2 latach poczułam się jak u siebie w domu, wiadomo wszędzie życie toczy się inaczej nie raz do nas ktoś przyjedzie z miasta i mówi,że on by tu zwariował taka cisza, spokój, a ja właśnie ta ciszę, spokój uwielbiam, chociaż wcześniej byłam przerażona i się zastanawiałam czy ludzie tutaj w ogóle z domu wychodzą

Do mnie jak ktoś przyjedzie z miasta to się zawsze najpierw widokami fascynuje. A z tą ciszą to różnie bywa... mam sąsiada fascynata disco-polo. Jak nieraz zaszaleje, to mam wrażenie, że go na sądeckim rynku słychać Ostatnio w sobotę przyjechała jakaś para młodych z fotografem, robili sobie zdjęcia w tych zbożach koło mnie, a sąsiad tak grał, że się zastanawiałam czy to nie u niego to wesele!!

jolka 12:01, 04 lip 2016

Luki napisał(a)
Niesamowity widok, ależ piękne to mus robić wrażenie na żywo taka mgła. Na ryneczek czekam bardzo bo bardzo efektowny, jeżówki te o pustych kwiatach potrafią się krzyżować i z siewek wychodzą nowe kolory, coś musiało więc przywiać w te białe jeżówy

Hej Luki stanowisko obserwacyjne dla zjawisk pogodowych mam faktycznie perfekcyjne widać jak mgły się przemieszczają i rozpływają, jak się w oddali chmury deszczowe przesuwają, jak się zamieć śnieżna zbliża, jak wschodzące i zachodzące słońce oświetla wybrane fragmenty widnokręgu. Piękne to jest wszystko ...

Nie wiedziałam, że puste jeżówki mogą się tak krzyżować. No to teraz jestem super ciekawa jakie jeszcze kolory mi się tam pokażą. Na początku byłam pewna, że będą białe i tylko białe. Już w tamtym roku mnie zaskoczył krzak różowych w tym miejscu, a teraz jeszcze te żółte

A na "ryneczek lidla" też czekam, tylko przez te chaszcze wokół ogrodu na razie wygląda na taki zaniedbany. Mam nadzieję, że w końcu ten gość wykosi trawę dookoła

jolka 12:05, 04 lip 2016

nicol21 napisał(a)
Bardzo mi sie podobają takie łany lawendy, a z różami to już w ogóle będzie szał. Widok na zamgląną dolinę mega fajny i wcale się nie dziwię że podziwiasz widoki tak wcześnie rano. Też bym tak czyniła. Możemy zrobić wymianę - ja wyślę Ci deszcz a Ty mi suszę i słonce? choć tak na parę dni się zamienmy. Czo?

Ewelina, mam nadzieję że już u Ciebie nie pada!! U nas było wczoraj trochę deszczowo, ale już dziś jest słonecznie. Na pełen rozkwit larisek w lawendzie też czekam. Całe są obsypane pąkami, ale wiem, że i tak część z nich opadnie. A lawenda generalnie strasznie urokliwa jest. Mam w planie kolejny jej pas

Słoneczko przesyłam