Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

Marzenaka 09:29, 10 lip 2016

Czy to ostróżki takie ładne nam pokazujesz? Nie mów, że też na rynku kupione. Bo jak kiedyś chciałam kupic to nie było
jolka 10:35, 10 lip 2016

anna_t napisał(a)
piękna lawenda!
a o co chodzi z tym podsypywaniem do rozmnażania?

Lawenda miodzio Nie pozwoliła mi przejść obojętnie obok siebie
A z podsypywaniem ... Toszka napisała, coby lawendowe gałązki przygiąć do ziemi, i się ukorzenią. Nie chciałam krzaczka deformować i gałązek przyginać, to go po prostu wyżej ziemią obsypałam. Tak, żeby dolna część gałązek była zasypana i się ukorzeniała Potrzeba matką wynalazków A że już potrzeby nie ma.. no to podsypka zlikwidowana Pozdrawiam Ania

jolka 10:39, 10 lip 2016

Marzenaka napisał(a)
Czy to ostróżki takie ładne nam pokazujesz? Nie mów, że też na rynku kupione. Bo jak kiedyś chciałam kupic to nie było

Ostróżki off kors ryneczkowe Co ciekawe, kiedyś kupowałam je po 10 zł, wczoraj po 7, a Pan od lawendy sam mnie zapytał po ile płaciłam, i powiedział, że on miał po 4!! Mam zaplanowany szpaler ostróżek koło aronii, i tak od czasu do czasu coś dokupię, jak mi się wpadnie w ręce. Jeszcze ze cztery potrzebuję.

Marzenaka 11:15, 10 lip 2016

To chyba muszę najazd na pana na rynku zrobić
Kawa 11:04, 11 lip 2016

macham Joluś
piękna ta lawenda
i ostróżki
Marzenaka 14:48, 11 lip 2016

Jola, najazd na pana zrobiony mam lawendę.
lindsay80 15:27, 11 lip 2016

Piękna ta lawenda, a ostróżki same Ci się wysieją, moje się wysiały rok temu a za chwilę te siewki zakwitną, ciekawe czy odziedziczyły cechy.
jolka 17:44, 11 lip 2016

Kawa napisał(a)
macham Joluś
piękna ta lawenda i ostróżki

Macham również Nie przemęczaj się za bardzo, toż się trzeba do urlopu jakoś przygotować, żeby potem organizm szoku nie doznał
A dziś tak gorąco, że mi lawenda świeżo wsadzona oklapnęła lekko, mam nadzieję, że się podniesie.

jolka 17:45, 11 lip 2016

Marzenaka napisał(a)
Jola, najazd na pana zrobiony mam lawendę.

No widziałam, żeś zaszalała Super, fajne zakupy zrobiłaś
jolka 17:51, 11 lip 2016

lindsay80 napisał(a)
Piękna ta lawenda, a ostróżki same Ci się wysieją, moje się wysiały rok temu a za chwilę te siewki zakwitną, ciekawe czy odziedziczyły cechy.

Lawenda owszem fajna, trochę dziś klapnęła ale myślę, że się podniesie. A ostróżki miałam w ub roku tylko białe, ścinałam je, więc się nie wysiały. Za to pięknie przezimowały i super zakwitły wielkimi kłosami. Teraz też je ścięłam, licząc na drugie kwitnienie. Jak jeszcze raz zakwitną, to im pozwolę się wysiać. Wcale bym się nie pogniewała, mając taki szpaler białych ostróżek A niebieskie to świeży nabytek