Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

jolka 18:55, 03 kwi 2017

frezja napisał(a)
Piękny obrazek...nie wiem, co z moją ;( jestem dobrej myśli, że jednak odbije (oby nie jej).

Ewka, przemów jej do rozsądku, eksmisją postrasz
Może zadziała Pozdrawiam kwiatkowo

jolka 19:03, 03 kwi 2017

paulina_ns napisał(a)
Jolus nie kupiłam, bo nie byłam jeszxze, może dzisiaj się wybiorę, chociaż kurcze za bardzo nie chce mi się jechać...
Oooooo białe sasanki! cuuudne! Zmotywowalas mnie i niebieski domek dla ptakow w końcu wisi widziałam,że kręcił się dzisiaj koło niego jakiś ptaszek, ale poleciał dalej...nie wiem czy ma znaczenie,że na jednym drzewie obok siebie wiszą dwa domki? Nie będzie to przeszkadzało ptakom?? Innego drzewa nie mam .

Paula, piwonie pewnie jeszcze trafisz nie raz. Sasanki owszem fajne, oby chciały ładnie rosnąć Fajnie że domek powiesiłaś, taki piękny, szkoda by stał niezagospodarowany Ja drzewa mam małe, tak więc moje budki są przymocowane do słupków ogrodzeniowych, wiem że nie jest to najlepsze rozwiązania, no ale trudno. A'propos ptaków... ja się ciągle zachwycam ich różnorodnością w ogrodzie. Mamy ich naprawdę mnóstwo! Wczoraj między brzozami spacerował się dudek, a ja mało z okna nie wypadłam, bo przecież gapiłam się na niego z pół godziny Macham niebieskim

jolka 19:10, 03 kwi 2017

BasiaLT napisał(a)
Może i ogród narazie wygląda jak plac budowy ale takie prace bardzo cieszą. Kwiatuchy śliczne

Dziś eM. wywoził gliniastą ziemię z wnętrza tego fundamentu na szklarnię, uprzątnął też jedną ścieżkę z nakopanej przy obrzeżach ziemi. Obecnie "padł" ze zmęczenia, jutro ma być c.d. Skręcanie szklarni w sobotę lub na początku przyszłego tygodnia, w każdym razie przed świętami. Dużo jeszcze mamy takiej ciężkiej roboty, typu wybieranie/wywożenie ziemi. Się zastanawiam, czy to się kiedyś skończy!!

Ale dobra tam, zmieniam temat ugoru i macham wiosną
jolka 19:20, 03 kwi 2017

Kawa napisał(a)
Joluś
no wiesz tak to jest jak sie chłopa samego w domu zostawi
ale wiesz że tych chłopów to więcej było hihihi
piękną wiosnę masz wiesz
a jak zobaczyłam twoje hortki przycięte na wysokość od linijki to myślałam ze padnę hihih
wertykulacja przeszła grabienie też masakra jak dla mnie
macham

Hehe, hortki jakoś przypadkowo tak wyszły Nawet nie zwróciłam na to uwagi wcześniej Ja się przy wertykulacji nie narobiłam, bo jak widziałaś - J. zwertykulował, a grabienie załatwił częściowo mój tata, częściowo J. W sumie siedem worów suchej trawy!! Ale tak jak rozmawiałyśmy... jakoś inaczej to sobie wyobrażałam Może następnym razem pożyczymy areator??

Wiosna rusza, magnolie kwitną, krokusy - wiadomo, hortki zapączkowane, w części warzywnej coraz bardziej zielono No właśnie, wrzucę coś na zielono

paulina_ns 19:56, 03 kwi 2017

jolka napisał(a)

Paula, piwonie pewnie jeszcze trafisz nie raz. Sasanki owszem fajne, oby chciały ładnie rosnąć Fajnie że domek powiesiłaś, taki piękny, szkoda by stał niezagospodarowany Ja drzewa mam małe, tak więc moje budki są przymocowane do słupków ogrodzeniowych, wiem że nie jest to najlepsze rozwiązania, no ale trudno. A'propos ptaków... ja się ciągle zachwycam ich różnorodnością w ogrodzie. Mamy ich naprawdę mnóstwo! Wczoraj między brzozami spacerował się dudek, a ja mało z okna nie wypadłam, bo przecież gapiłam się na niego z pół godziny Macham niebieskim

Trochę mi szkoda tych piwoni, bo fajna cena, ale niestety dzisiaj też nie dotarłam, brakło mi czasu, a musiałam już wracać, żeby dzieci ze szkoły odebrać. Ale pewnie jeszcze kupię, jak się zaczną

A wiesz,że mnie ptaki też wkręcily, mam domki zawieszone przed oknem w kuchni i jak coś robię gapie się jak kręcą się koło domków ale oczywiście jak co roku u mnie ptaki wola gniazda zakładać pod dachem, styropian tylko lata po całym podwórku, a mąż klnie,że mam te swoje domki jak tak dlubia dziury w styropianie .

Piękna Jolus wiosna u Ciebie, wszystko ślicznie się zieleni, od razu ogród inaczej wygląda.

Właśnie miałam się Ciebie pytać może Ty wiesz, czemu białe sasanki zaczęły mi brązowiec? Nie wiem czy taki ich urok, czy coś im nie pasuje..
jolka 20:54, 03 kwi 2017

paulina_ns napisał(a)
Właśnie miałam się Ciebie pytać może Ty wiesz, czemu białe sasanki zaczęły mi brązowiec? Nie wiem czy taki ich urok, czy coś im nie pasuje..

Myślę, że przekwitają
paulina_ns 20:58, 03 kwi 2017

jolka napisał(a)

Myślę, że przekwitają

To niedobrze, długo się nimi nie nacieszylam, ale z tego co widziałam sąsiadka wybierala najbardziej kwitnące, więc pewnie dlatego.
jolka 21:00, 03 kwi 2017

Paula, wrzucam Ci kocimiętkę - fotka z soboty.
paulina_ns 21:01, 03 kwi 2017

jolka napisał(a)
Paula, wrzucam Ci kocimiętkę - fotka z soboty.

Ooo Jolus podoba mi się i ona tak szybko rusza?? Mam nadzieję tylko,że odmianę znasz..?
jolka 21:13, 03 kwi 2017

paulina_ns napisał(a)
Ooo Jolus podoba mi się i ona tak szybko rusza?? Mam nadzieję tylko,że odmianę znasz..?

Paula, nie znam odmiany. Kupiłam impulsywnie, żeby wypełnić miejsce przy różach. A teraz się okazało, że tak ładnie ruszyła po zimie, więc kolejny plus. Jest ona niewysoka, jakieś 25 cm. Po zdjęciach widzę, że kupowałam ją gdzieś w czerwcu ub roku. Ładnie się rozkłada po rabacie. Po cięciu szybko odbija i zakwita drugi raz, to pamiętam z ub roku.

Pokuszę Cię troszkę