Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

jolka 21:27, 12 kwi 2017

paulina_ns napisał(a)
Puk, puk Jolus co tu taka cisza??? Ha! Ja też mam rodzinę szpakow tyle,że nie tam gdzie powinny być gniazdo uwily sobie na murłacie, czy jak to się tam zwie

Cisza, bo późno wracam z pracy, a jak już mam chwilę to lecę coś porobić. Fajnie, że Ci się szpaczki zadomowiły, miejmy nadzieję, że nie narobią szkód w murłacie, czy jak to się tam zwie
Macham kwieciem wiosennym Paulinka
jolka 21:34, 12 kwi 2017

iwonkap napisał(a)
Jolu mm prośbę o fotkę Jak wygląda teraz Twoja rabata/ moja ulubiona/ z marikenem/hortensjami/trzmielinami/trawami/buksami ? Mariken już rusza teraz ?

Iwonka, na hortensjowej obecnie królują ciemierniki i trzmielinowe słoneczka.
Mariken jeszcze śpi, powoli ruszają hortensje i hosty.

Nie mam dobrej fotki całości, jakby coś to jutro Ci pstryknę
jolka 21:45, 12 kwi 2017

Z prac tzw. ciężkich - fundamencik na szklarnię został wybrany z gliny i napełniony pierwszorzędnej klasy ziemią, kompostem i obornikiem. eM. trzy dni kopał, woził, rozwoził i obecnie wygląda to tak

Montaż szklarni jednak po świętach. A eM. padnięty! Kręgosłup mu kompletnie wysiadł po tych robotach
jolka 21:46, 12 kwi 2017

Ciemierniki królują A ja się zastanawiam, dlaczego nie pomyślałam, żeby podsadzić nimi cały szpaler hortensji, tylko jakieś "wypierdkowe" żurawki wsadzam, które po zimie wyglądają jakby nie wyglądały!!

A poza tym - annabell ruszyły z kopyta rozplenica zaczyna się zielenić

Ice dance cała w tych swoich śmiesznych pędzelkowych kwiatkach i kocimiętka już z pierwszymi nieśmiałymi kwiatuszkami

Właśnie a'propos - czy te pędzelki u ID trzeba obciąć??
alis 21:55, 12 kwi 2017

Jola ślicznie u Ciebie, ciemierniki piękne.
agapant 22:00, 12 kwi 2017

Dobrze że Gocha zmotywowała mamy fotki i to jakie. Ciemierniki piękne.
jolka 22:11, 12 kwi 2017

alis napisał(a)
Jola ślicznie u Ciebie, ciemierniki piękne.

Ciemierniki rzeczywiście dają czadu Lubię je, zdobią ogród do samej zimy
jolka 22:24, 12 kwi 2017

agapant napisał(a)
Dobrze że Gocha zmotywowała mamy fotki i to jakie. Ciemierniki piękne.

Agusia, no żebyś wiedziała Przeczytałam rano co Gosia napisała i sobie myślę, co racja to racja Potem będę żałować, że nie mam fotek z wiosny Wszystko tak szybko mija, chociaż na zdjęcia sobie popatrzę

Kolejne pąki - może zdążą na święta

Właśnie... chyba nie zdążyłam napisać, że w ub sobotę stałam się posiadaczką dwóch świdośliw

Też czekają na montaż szklarni, będą rosły przed wejściem
A przynajmniej na razie taki jest plan

nicol21 23:17, 12 kwi 2017

Supcio
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
paulina_ns 06:54, 13 kwi 2017

Ty to jak już coś wstawisz to szczęka opada na podłogę! Ale Ty masz piękne i jaka ilość ciemierniakow! Faktycznie duuuużo lepiej się prezentują niż żurawki, mnie też one już wkurzają i chyba je w tym sezonie wymienię na coś innego! Zastanawiam się czemu u mnie ice dance jeszxze nie kwitnie no i rozplenice na razie oznak życia nie dają, a u Ciebie już takie zieleniutkie! Hmm...no i ta anabelle czyżby mojej coś było, bo też na razie cisza...