Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

Aneta1309 20:18, 07 maj 2017

jolka napisał(a)

Hmm.. jak tak patrzę przez okno, to blisko są. Ok. 30 cm. Cis prawie je dotyka, zobacz

Pięknie... dziękuję Ale za chwastami nie nadążam.
Zawsze są przede mną!!

Dzięki teraz wyraźnie widać ze są blisko a chwasty wierzę, że są ale na fotach ich nie widać, nie ścigajmy się z nimi aż tak bardzo bo to wyścig z góry przegrany zwłaszcza teraz wiosną kiedy wyrastają z prędkością swiatła.
Wdziałam ostatnio Amanogawy w szkółce ale cena wydała mi się spora jak myślisz 110 zeta za takie 1,50 metra ale bidniutkie w obwodzie to normalna cena?
jolka 20:20, 07 maj 2017

frezja napisał(a)
Jolu moim cisom kilka gałązek uschło..i teraz nie wiem, czy przymarzły, czy coś się zaczyna; co myślisz o tym ? Twoje kipią zdrowiem...piękny widok.

Ewusia, nie mam pojęcia. Ale jeśli uschło na amen-amen, to pewnie bym obcięła suche gałązki i może profilaktycznie jakieś HT??
Ty Ekolożka jesteś, to pewnie chemią nie lejesz

Buziaki i wspomniany cisz innej perspektywy

jolka 20:25, 07 maj 2017

Aneta1309 napisał(a)
Dzięki teraz wyraźnie widać ze są blisko a chwasty wierzę, że są ale na fotach ich nie widać, nie ścigajmy się z nimi aż tak bardzo bo to wyścig z góry przegrany zwłaszcza teraz wiosną kiedy wyrastają z prędkością swiatła. Wdziałam ostatnio Amanogawy w szkółce ale cena wydała mi się spora jak myślisz 110 zeta za takie 1,50 metra ale bidniutkie w obwodzie to normalna cena?

Nie wiem, mnie się taka cena wydaje za wysoka. Mam ich 6 szt, więc na pewno 660 bym za nie nie dała. Ja kupowałam coś ok. 40 zł. Też były wysokości ok. 1,5 metr. Co ciekawe - kupiłam wszystkie mniej więcej tej samej wysokości, 4 idą jak burza, pewnie już podwoiły swoją wysokość. A dwie ...ledwo ledwo ruszyły. Sadzone w tym samym czasie, w tej samej ziemi. No i zgadnij to człowieku o co chodzi??
alis 20:27, 07 maj 2017

jolka napisał(a)

Hmm.. jak tak patrzę przez okno, to blisko są. Ok. 30 cm. Cis prawie je dotyka, zobacz

Pięknie... dziękuję Ale za chwastami nie nadążam.
Zawsze są przede mną!!

A w jakiej odległości od szmaragdów powinny być posadzone Amanogawy?

Jolu, cudowne kadry, pełen zachwyt!
alis 20:29, 07 maj 2017

jolka napisał(a)

Nie wiem, mnie się taka cena wydaje za wysoka. Mam ich 6 szt, więc na pewno 660 bym za nie nie dała. Ja kupowałam coś ok. 40 zł. Też były wysokości ok. 1,5 metr. Co ciekawe - kupiłam wszystkie mniej więcej tej samej wysokości, 4 idą jak burza, pewnie już podwoiły swoją wysokość. A dwie ...ledwo ledwo ruszyły. Sadzone w tym samym czasie, w tej samej ziemi. No i zgadnij to człowieku o co chodzi??

Ja kupowałam mniej więcej tej samej wysokości też po 40 zł.
jolka 20:33, 07 maj 2017

alis napisał(a)
A w jakiej odległości od szmaragdów powinny być posadzone Amanogawy? Jolu, cudowne kadry, pełen zachwyt!

Alis, lepiej się zapytaj kogoś mądrzejszego, bo ja często na intuicję sadzę, a z tym wiesz.. różnie bywa Poza tym to zależy od szerokości rabaty. Ale wziąwszy pod uwagę, że szmaragdy też trochę idą w masę, robią się z czasem bardziej masywne, myślę że trochę się powinnaś odsunąć. Chyba z pół metra najmniej, ale tak jak mówię - specjalistą nie jestem

PS. Dziękuję za miłe słówka
alis 20:36, 07 maj 2017

Sadzisz na intuicję i świetnie Ci to wychodzi

Dzięki Jola, gdzieś chyba był wątek na temat Amanogawy, poczytam sobie
Aneta1309 20:36, 07 maj 2017

dziękuję dziewczyny wychodzi na to że mnie ogrodowy instynkt nie zawiódł
czytałam ze Amanogawy dorastają do 4 metrów wysokości i dwóch metrów objętości to może jakieś metr półtora ale ja jeszcze nie zgłębiałam tematu to się nie znam.
kasia_c 20:44, 07 maj 2017

Witam się u Ciebie. Trafiłam też z pintresta i zostaję na dłużej jeśli pozwolisz. I mam pytanko jak dbasz o amanogawy? Przycinasz i kiedy? Czym nawozisz? Pryskasz profilaktycznie?
Zakupiłam w tym roku, widzę że była przycinana ale nie wiem jak ją przycinać
frezja 20:51, 07 maj 2017

jolka napisał(a)

Ewusia, nie mam pojęcia. Ale jeśli uschło na amen-amen, to pewnie bym obcięła suche gałązki i może profilaktycznie jakieś HT??
Ty Ekolożka jesteś, to pewnie chemią nie lejesz

Buziaki i wspomniany cisz innej perspektywy

Właśnie obcięłam a żeby oprysk wykonać to trzeba mieć szczęście, aby zaraz nie zmyło. OW już dawno zrobiłam i czeka. HT też czeka, ale jeszcze w torebkach

Chemii staram się nie stosować, jak muszę to tak, ale sporadycznie.

Widoczki miodzio