Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

16:44, 24 sie 2017
leon60 napisał(a)
Fajnie sprząta ciekawe jak poradzi sobie z mokrymi liśćmi
Uważaj tylko na kamyczki, żeby nie wyłamały plastikowego noża.

Najlepiej szukać odkurzacza z wirnikiem (nożami) metalowym.
Nie jest polecane by odkurzać mokre liście.Bo oblepiają wszystko w środku wraz z tubą i można zatrzeć wirnik a przez to silnik.Trzeba odkurzać suche liście.
16:46, 24 sie 2017
asiak napisał(a)
Poczekam na relacje jak ma się odkurzacz do kory. Myślę, że frakcja też ma znaczenie.
Ale i tak chyba kupię. Joluś a sprawdzisz jak wciąga gałązki z ziemi bezpośrednio?
Bo korę bym sobie ewentualnie rozgarnęła.
Hmmm... tylko teraz tak się zastanawiam. Jak rozgarnę korę, to po co mam odkurzać tą drobnicę pod korą. Zbiorę grubsze kawałki i zasypię korą te drobne.
Sama nie wiem, czy to zda egzamin jak rabaty są wyłożone korą. Przy żwirku jest rewelacyjnie

Korę niestety wciągnie i zmieli.
Drobne gałązki wciąga bez problemu.Mam taki sam typ odkurzacza.
16:47, 24 sie 2017
Krys napisał(a)

Dziekuje ciekawe czy do czyszczenia tui by tez był ok ?

Do czyszczenia tui jest niewygodny,najlepiej to odkurzacz przemysłowy poradzi sobie z tujami.
iwka 16:53, 24 sie 2017

Jola zakupiła odkurzacz no teraz to już będzie błysk, listka nie zobaczymy

Też mam, ale taki z przeceny za 49 zł ciągnie dobrze, kamienie tylko strzelają jak jakiś mniejszy wpadnie. Tylko ja nie mam prawie nigdzie kory więc np przy bukszpanach ciągnie i suchą ziemię, kurzy się wtedy z wora że hoho, świata nie widać a kurz to mam wszędzie

Jolu, piękne te Twoje hortensje, ja vanilki chyba eksmituję, nerwa mam na nie
16:56, 24 sie 2017
Jolka pozwoliłam sobie odpowiedzieć na pytania odnośnie odkurzacza,mam go już któryś sezon,pracuje bez szwanku,lekki a to dobrze dla nas kobitek.
Super,że ma funkcję mielenia liści,nie trzeba opróżniać worka co chwilę.Tak samo funkcja dmuchawy się przydaje.
Ale na noże trzeba uważać bo jednak z tworzywa.Ale jak na razie sprawuje się dobrze.
Jak się zepsuje kupię na pewno drugi taki.

Piękny masz ogród,hortensje prześliczne a nad krajobrazem dookoła padłam i nie mogę powstać
m_gocha 16:59, 24 sie 2017

Widzę, że odkurzacz nabyłaś i cała happy jesteś Jak to nie dużo nam kobietom do szczęścia potrzeba Ciekawa jestem jak się w korze będzie sprawował. Czekam na test. No i ciekawa jestem czy jest lekki jest i taki "pod rękę". Ja kupiłam ze dwa lata temu na All. jakiś poserwisowy ale nie jestem zadowolona bo wielki i ciężki jak diabli a do tego worek na odpady ciągle mi wypada niego - w efekcie rzadko go wyciągam

Kulki superowo podgoliłaś Ja wczoraj wyszłam na chwilkę do ogrodu i troszkę kosmetycznie podcięłam swoje buksy bo już im odrosty porosły

Tak sobie pomyślałam, gdy przeczytałam, że z Kamilą się kiedyś umawiałyście na dzisiaj, że może bym się z Kamilą umówiła i do Ciebie na chwilkę wpadła (ona drogę już zna ). Ale niestety oprócz fachmanów od kuchni dzisiaj jeszcze gości mam...

Ale widzę, że chyba Kamila wybiera się jutro... Może bym się wybrała na chwilkę? Oczywiście o ile by Wam pasowało i o ile moi fachmani skończą

Ananasek 17:43, 24 sie 2017

Jolka!
Kulki bukszpanowe, jakby wypadły z linii fabrycznej! Wszystkie idealne!
leon60 18:07, 24 sie 2017

Kaska napisał(a)

Najlepiej szukać odkurzacza z wirnikiem (nożami) metalowym.
Nie jest polecane by odkurzać mokre liście.Bo oblepiają wszystko w środku wraz z tubą i można zatrzeć wirnik a przez to silnik.Trzeba odkurzać suche liście.

Wiem tyle, że modele z metalowymi nożami są dość ciężkie..
Są odkurzacze gdzie producent podaje, że można odkurzać mokre wilgotne liście
jolka 19:44, 24 sie 2017

asiak napisał(a)
Poczekam na relacje jak ma się odkurzacz do kory. Myślę, że frakcja też ma znaczenie. Ale i tak chyba kupię. Joluś a sprawdzisz jak wciąga gałązki z ziemi bezpośrednio? Bo korę bym sobie ewentualnie rozgarnęła. Hmmm... tylko teraz tak się zastanawiam. Jak rozgarnę korę, to po co mam odkurzać tą drobnicę pod korą. Zbiorę grubsze kawałki i zasypię korą te drobne. Sama nie wiem, czy to zda egzamin jak rabaty są wyłożone korą. Przy żwirku jest rewelacyjnie

Asia, sprawdziłam jak się odkurzacz sprawuje w korze - i mogę napisać dokładnie to samo co Kasia - wciąga i mieli korę. A gałązki z ziemi bez problemu zbierze.

jolka 19:47, 24 sie 2017

Margerytka40 napisał(a)
Joluś te Twoje zielone jeżówki są mega,napatrzeć się nie mogę. Rozchodniki też tak rozmnażam tylko ja po kilka gałązek do jednego dołka biorę żeby szybko mieć sporą kępkę.

Asia, no te zielone takie dziwne są A rozchodniki - zrobiłam sadzonki z jednej gałązki, bo w tym roku już na nie jakoś specjalnie nie liczę, a na przyszły powinny już być kępkami