Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

jolka 19:49, 24 sie 2017

leon60 napisał(a)
Fajnie sprząta ciekawe jak poradzi sobie z mokrymi liśćmi Uważaj tylko na kamyczki, żeby nie wyłamały plastikowego noża.

Olusia, tak - fajnie sprząta z kamyczków ścinki Nawet nie wiedziałam, że tam jakieś noże są Ale OK - będę uważać. A co do mokrych liści, to już tu padła odpowiedź

jolka 19:50, 24 sie 2017

Krys napisał(a)
Dziekuje ciekawe czy do czyszczenia tui by tez był ok ?

Nie mam pojęcia
jolka 19:51, 24 sie 2017

Toszka napisał(a)
No właśnie - te tuje mnie najbardziej nurtują, bo ręczne czyszczenie...eh, no, nie lubię. Joluś, leć testować

Tosia, mogę się tu publicznie wyspowiadać, że tuj dotąd nie czyściłam od środka.
Ale zdaje się już się Kasia wypowiedziała w tej sprawie
AngelikaX 19:52, 24 sie 2017

Jola widzę, że sprzęt przetestowany fajnie, że się sprawdził - ja ze swoje jestem baaardzo zadowolona

zastanawia mnie tylko jedno jak pisałaś że ta mniejsza druga rura wyrzuca kamienie... u siebie też mam dwie i nie zauważyłam jakoby grubą wciągało a cieńszą wywalało - kamień jak już dostawał mi się do rury to tylko na niewielką wysokośc ( z racji wagi spadał w tej samej rurze )

przepis na ogórki zaraz podeślę na priv

ps. Dziewczyny ja testowałam w ubiegłym roku odkurzacz w korze w gaiku brzozowym - wciągał trochę kory ale to i tak lepsze niż zbieranie liści ręcznie
jolka 19:54, 24 sie 2017

kami napisał(a)
Ja to jakoś z liści spróbuje bo mam krzaka Xenoxsa( z 5 łodyg) i raczej na wiosnę dużo nie nadzielę. He he ale nam chęci narobiłaś odkurzaczem

Z liści pewnie też się namnoży
A odkurzacz polecam - do kamyczków oczywiście, do kory słabo.
jolka 20:01, 24 sie 2017

frezja napisał(a)
Fajnie Ci to idzie moimi elektrycznymi, trochę postrzępione są i końcówki uschnięte. A tak dobrze mi szło

Ewusia, to co zaplanowałam już pocięłam Ja zwykłym sekatorem ciacham, nie wiem jak to jest z elektrycznym. Jeszcze mi zostały kulki w tej rabacie z miłorzębem, ale ich na razie nie ruszam, bo strasznie tam ciasno. Nie mam jak się do nich dostać
Pawlus 20:29, 24 sie 2017

Kulki wyszły idealne Jakim cudem hortki Ci się nie położyły? U mnie lało non stop i tylko Vanilki jako tako się utrzymały.
jolka 20:31, 24 sie 2017

Kaska napisał(a)
Jolka pozwoliłam sobie odpowiedzieć na pytania odnośnie odkurzacza,mam go już któryś sezon,pracuje bez szwanku,lekki a to dobrze dla nas kobitek. Super,że ma funkcję mielenia liści,nie trzeba opróżniać worka co chwilę.Tak samo funkcja dmuchawy się przydaje.
Ale na noże trzeba uważać bo jednak z tworzywa.Ale jak na razie sprawuje się dobrze. Jak się zepsuje kupię na pewno drugi taki. Piękny masz ogród,hortensje prześliczne a nad krajobrazem dookoła padłam i nie mogę powstać

Kasia, witaj No i bardzo dobrze, że na pytania odpowiedziałaś, bo ja wiesz.. drugi dzień mam ten odkurzacz Bardzo się cieszę się, że CI się ogród podoba. Krajobraz - owszem bardzo ładny i urozmaicony. Sama go lubię i jeszcze mi się nie znudził, choć już prawie rok tu mieszkam Żałuję, że Wam nie mogę pokazać jak to nocą wygląda. Rozświetlone miasto w dolinie jak na dłoni

jolka 20:34, 24 sie 2017

m_gocha napisał(a)
Widzę, że odkurzacz nabyłaś i cała happy jesteś [...] Ale widzę, że chyba Kamila wybiera się jutro... Może bym się wybrała na chwilkę? Oczywiście o ile by Wam pasowało i o ile moi fachmani skończą

Gosia, bardzo dobry pomysł Zgadaj się z Kamilką i wpadnijcie razem. Ja już koło 16nastej będę w domu.

Co do odkurzacza - fajny jest, lekki i poręczny. Mam nadzieję, że się będzie dobrze sprawował, tak jak Kasia pisze

jolka 20:36, 24 sie 2017

Pawlus napisał(a)
Kulki wyszły idealne Jakim cudem hortki Ci się nie położyły? U mnie lało non stop i tylko Vanilki jako tako się utrzymały.

Hej Kulki dziękują za uznanie Limki nigdy mi się nie kładły.
Zawsze nisko je tnę na wiosnę i jakoś się trzymają.
A wanilki jeszcze młode, ale na rozchodnikach się opierają