Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

08:59, 03 wrz 2017
widziałam wrotycz na allegro suszony
12:48, 03 wrz 2017
sylwik69 napisał(a)
Tylko skąd wziąć wrotycz? w mojej okolicy go nie ma,gdzie szukać?

Wypatrywać na łąkach najlepiej.
12:52, 03 wrz 2017
Jolka dziękuję za odpowiedź odnośnie Larissy i faktycznie doczytuje tu i tam,że ona gubi pąki.Może to z nadmiaru się ich pozbywa bo by nie wykarmiła kwiatostanów?
Bardzo mi się podobają jej subtelne delikatne kwiatki.Myślę nad nią cały czas
gosika67 14:28, 03 wrz 2017

Yolka ten widok powala i to tło.Pozdrawiam Cię cieplutko
gosika67 14:30, 03 wrz 2017

1 wrzesień pięknie przywitałaś, róża ma taki delikatny kolor.
Też mam taką podobną , może to też Larissa.
kerii 16:25, 03 wrz 2017

Kurcze te opuchlaki to jakaś plaga normalnie. U mnie też szamają rododendrona i azalię. W sierpniu podlewałam wrotyczem ale czy to coś pomoże skoro chemia na nie nie działa ? Co ile podlewasz tym wrotyczem ?
jolka 13:31, 08 wrz 2017

MonikA napisał(a)
Też kupiłam odkurzacz, nie wiem tylko czy jeszcze można ciąć buksy Opuchlaków współczuję

Opuchlaków sama sobie współczuje!
A buksy jeszcze w ub tygodniu cięłam, Toszka już pisała w tej sprawie
Kawa 13:35, 08 wrz 2017

macham Joluś
jolka 13:35, 08 wrz 2017

Kasiolaaa napisał(a)
Jaka odmiana tej kocimietki ? A larissa cudna do jakiej wysokosci rosnie ja tak samo z the fairy juz nie jestem zadowolona w tamtym roku piekna obfita az do mrozow w tym roku mi sie nie podoba i juz nie kwitnie od trzech tyg

Nie wiem jaka odmiana kocimiętki, kupowałam na ryneczku a tam odmiany nie funkcjonują Larisa w ub roku miała wysokość dobrze ponad metr. Strasznie zrosła. W tym roku wiosną ostro ją ciachnęłam, więc jest trochę mniejsza.

Fairy nie mam, ale mam podobną do niej bonicę, obecnie dosyć mocno powtarza kwitnienie
Tak więc lubię ją

jolka 13:39, 08 wrz 2017

Margerytka40 napisał(a)
Walki z opuchlakami nie zazdroszczę Jolu. Też muszę u siebie lać wrotyczem chyba bo znalazłam te paskudztwa. Joluś pisałaś kiedyś,że będziesz robić sadzonki werbeny. Napisz proszę kiedy i jak . Mam ją pierwszy rok u siebie i teżbym chciała zrobić.

Opuchlaki ... ech ..
A sadzonki werbeny robię późną jesienią, przed mrozami. Urywam ładną gałązkę, bez kwiatka i do wody. Gałązki puszczają korzenie, wtedy wsadzam do doniczek no i rosną A na wiosnę - do ogrodu. Bryła korzeniowa jest już wtedy ładnie przerośnięta i sadzonki "idą w oczach"