Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

Michu87 09:29, 16 sty 2018

Jolu Twój ogród w zimowej scenerii wygląda jak baśniowy. Hortensje wspaniałe. Pozdrawiam!
jolka 13:41, 21 sty 2018

polinka napisał(a)
Jolu u mnie podobnie było z limkami. Tegoroczne deszczowe lato i jesień niestety spowodowały, że szybko zrobiły się brzydkie. Dużo ogrodników skarżyło się w tym roku na taki wygląd hortek.
Pozdrawiam noworocznie

Poli, miejmy nadzieję, że tegoroczne lato będzie łaskawsze dla naszych hortensji.
A ja przynajmniej nie będę jeszcze im od siebie dokładać, lejąc wodą po kwiatkach.

Pozostając w tonacji noworocznej - pozdrawiam również

W tym tygodniu pożegnanie z choinką

jolka 13:46, 21 sty 2018

m_gocha napisał(a)
Jola, piękną miałaś zimę - nawet jeżeli trwała tylko chwilę Czytam, że myślisz nad kropelkowym. Myśl, myśl - jak coś wymyślisz (a właściwie zaczniesz działać) to daj znać Przyznam, że coraz częściej również chodzi mi to kropelkowe po głowie ale nie wiem jak do tego się zabrać. Latem pytałam w CO. czy nie poleciliby mi kogoś sprytnego w tym temacie. Dostałam wizytówkę jakiejś firmy ale jakoś tak zeszło i nic w tej kwestii nie zrobiłam Pozdrowienia zostawiam

Gosia, zima znów do mnie powróciła Ogród lekko przysypany, a temperatura w okolicy zera, więc pewnie śnieg chwilę poleży.

Co do nawodnienia kropelkowego, to moje myślenie jest na razie dosyć prowizoryczne Znaczy się mam zamiar kupić linię kroplującą i położyć ją w najbardziej newralgicznych miejscach: od strony południowej, tam gdzie bonica z kocimiętką i trawami, w hortensjach, być może w jeżówkach i rh. Podłączenie za pomocą szybkozłączki, z normalnego węża ogrodowego. No chyba że mi się myślenie zmieni

Pozdrawiam również trawami dzisiejszymi

PS. Nigdy więcej wiązania traw na zimę
Lubię je takie ...
jolka 14:12, 21 sty 2018

Kawa napisał(a)
Joluś
hop hop macham łapką! ślicznie miałaś a hortki pod białymi czapeczkami wyglądają mega!!!! zima ponoć idzie... dopiero Joluś byle do wiosny lubię wiosnę i lato bo mogę cię odwiedzać (ogrodowo )

Kamisia, śniegowe czapeczki na hortkach też lubię A zimą też mnie możesz odwiedzać, zwłaszcza że chyba nie byłaś u nas w zimie. Widziałam, że u Ciebie planowanie na całego Tak więc byle do wiosny, ale póki co pozdrawiam zimowo

PS. Testuję nowy aparcik, w roli modelki sosna himalajska
FOR YOU
jolka 14:23, 21 sty 2018

gosika67 napisał(a)
Przepiękne masz te hortensje. Ciekawe jak w tym roku ?

Małgosia, też jestem ciekawa Ogólnie są coraz starsze, ziemia pod nimi też pewnie coraz bardziej wyjałowiona. Jeśli się uda, to jakąś dawkę kompostu w połączeniu z obornikiem na wiosnę dostaną. No i mam nadzieję, że wciąż będą piękne Zostawiam dzisiejsze poranne, lekko zaśnieżone

Limelight w szpalerze od strony północnej

A w oddali po zachodniej stronie VanileFraise

Patrząc z drugiej strony - trawy robią za parawanik dla rh

Pozdrawiam niedzielnie
jolka 14:27, 21 sty 2018

Michu87 napisał(a)
Jolu Twój ogród w zimowej scenerii wygląda jak baśniowy. Hortensje wspaniałe. Pozdrawiam!

Ewelinka, dziękuję za miłe słówka
Zostawiam zimowe czapeczki i cieplutkie pozdrowienia

jolka 14:38, 21 sty 2018

I na koniec jeszcze kilka zimowych widoczków Zauważyłam, że hakone dobrze wygląda i w lecie i z zimie Chcę jej więcej w tym roku. Może na skarpie ... Tosia pisała, że w słońcu też sobie dobrze radzi. No i ciekawa jestem co wrzosy pokażą, czy się okażą jednosezonowe, czy pozwolą się sobą cieszyć również i w tym roku Zobaczymy

A tu powolutku .. krok po kroczku ... wiosna wygląda spod śniegu

Miłego dnia wszystkim
Moniq 08:52, 22 sty 2018

Jolu piekne zimowe widoczki. Czy planujesz juz pomidorkowe wydiewy? Masz jakie sprawdzone odmiany?
W zeszlym roku kupowalam przypadkowo i szalu nie bylo
Moniq 08:52, 22 sty 2018

Jolu piekne zimowe widoczki. Czy planujesz juz pomidorkowe wydiewy? Masz jakie sprawdzone odmiany?
W zeszlym roku kupowalam przypadkowo i szalu nie bylo
Kawa 10:17, 22 sty 2018

Joluś
nowy aparat!!! no to już cłakiem zzielenieję z zadrości na widok twojego ogródka..
gdzie ta wiosna ja siem pytam no gdziem?????

zima dopiero się zaczyna..