Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

jolka 22:07, 30 gru 2017

Magleska napisał(a)
Macham pooglądałam śliczne foteczki

Macham również Dorzucam parę fotek z dzisiejszego spacerku.
Było zjawiskowo!!

Foto:ER
jolka 22:35, 30 gru 2017

m_gocha napisał(a)
Jola, kiedyś zapytałam o mączkę bazaltową w miejscowych CO. Oczywiście brak a dodatkowo popatrzyli na mnie co najmniej podejrzliwie Myślałam aby zakupić i przemieszać z ziemią na skarpie, ale już niestety nie zdążyłam. Latem wzięłam trochę mączki granitowej od kamieniarza (też na mnie popatrzył dziwnie z pytaniem co ja z tym będę robiła ) i podsypałam pod kwasolubne. M.granitowa właśnie bardziej zakwasza.
Jola a możesz mi podesłać na priv namiar na tę mączkę?

A kamień piękny Przyznam się, że ja jestem miłośniczką różniastych kamieni. Nawet kiedyś chciałam z nad morza znalezione na plaży dość pokaźnych rozmiarów kamienie zabrać - ale eM zdecydowanie zaprotestował stawiając mi ultimatum: albo kamień albo bagaże . No cóż... szkoda było kiecek

Gosia, ja lokalnie nawet nie pytałam, bo się domyślałam, że będzie tak jak piszesz. Oczywiście podrzucę Ci namiar. Co do kamieni, ja jestem raczej "umiarkowaną miłośniczką", ale .. niech tam będzie

A... i jeszcze muszę Ci donieść uprzejmie, że naleweczka z przepisu który mi podałaś wyszła znakomicie!!
Macham śniegowo Foto ze spacerku w podzięce

Foto:ER

PS. Zdjęcia robione przez naszego Gościa świątecznego w ramach testowania nowego Nikona. Kurczę, chyba też się wreszcie zmobilizuję do jakiegoś lepszego aparatu, bo mój stary cannon już się przeżył

jolka 22:46, 30 gru 2017

malgorzata_szewczyk napisał(a)
No nie dziwię się że jesteš zadowolonaOgród piękny cały rok to wielkie osiągnięcieDzięki za miłe słowa

Dzięki Małgosia Oczywiście ten odcinek w całości poświęcony Waszemu ogrodowi też obejrzałam z przyjemnością Miło było zobaczyć Was "na żywo"

Na zakończenie roku dzisiejsze hortensje w roli głównej Pozdrawiam

jolka 23:06, 30 gru 2017

Dobrej nocy wszystkim

Hehe, dawno nie miałam weny do ogrodowych zdjęć, tak więc dziś nadrobiłam z naddatkiem Przepraszam, że zanudziłam!! Ale wszystko to przez ten dzisiejszy dzień przepiękny!!
MirellaB 17:21, 31 gru 2017

Jolu dziękuję za życzenia . Dla Ciebie i rodzinki życzę pomyślności w Nowym Roku

Ośnieżone hortensje najpiękniejsze
Danucha 16:42, 03 sty 2018

Cześć Jolu
Przyszłam tu z Pinta i zostałam cały wczorajszy wieczór. Ogród i widoczki zachwycają. Pięknie masz
Lulilaj 09:39, 04 sty 2018

Jolu pozdrawiam noworocznie
Przy okazji pospacerowałam po Twoim pięknym zimowym ogrodzie U nas zimy nie ma, jakoś tak bardziej wiosennie
gosika67 21:56, 04 sty 2018

Przyleciałam do Ciebie , bo wiedziałam ,że będzie śnieg.Krajobrazy jak w Narnii.
BasiaLT 20:38, 05 sty 2018

Jakie cudne fotki! jej... wspaniale się prezenują łebki hortensji w śniegowych czapeczkach.
jolka 21:28, 05 sty 2018

MirellaB napisał(a)
Jolu dziękuję za życzenia . Dla Ciebie i rodzinki życzę pomyślności w Nowym Roku Ośnieżone hortensje najpiękniejsze

Mirelka dziękuję za życzenia również
A hortensje i latem i zimą potrafią czarować W tym roku już wyciągnę wnioski z poprzedniego - zero lania wodą po kwiatkach. Mam w planie kupić w końcu linię kroplującą, bo w ub roku przez to bezsensowne lanie kwiatki mi zbrązowiały, zamiast łagodnie różowieć.