Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

jolka 20:35, 09 maj 2018

frezja napisał(a)
Zielone zieloności

Zielone zieloności w obfitości

gosika67 20:37, 09 maj 2018

I co zlało, bo u mnie burza i oberwanie chmury, właśnie minęła.Soczyste kolory,a po deszczu jeszcze więcej.
jolka 20:39, 09 maj 2018

Marzenaka napisał(a)
Ale ma pąków piwonia! Będzie się uginać pod kwiatami! Moje narazie bez pąków ale pewnie dlatego, że latem przesadzane i dzielone. Przyglądam się twojej skarpie. Sama nie mam skarp w ogrodzie ale siostra ma i prosi mnie żebym coś z nią zrobiła...

Tak, piwonie w większości w pąkach. Mam nadzieję, że ich nic nie trafi i pozwolą mi się sobą nacieszyć
Póki co, kwitną te najwcześniejsze, majowe.

Ale już za chwileczkę, już za momencik .. hehe

A skarpa .. tak to wyzwanie. Będę kibicować
jolka 20:47, 09 maj 2018

gosika67 napisał(a)
I co zlało, bo u mnie burza i oberwanie chmury, właśnie minęła.Soczyste kolory,a po deszczu jeszcze więcej.

Tak, popadało i to solidnie. Już w nocy był deszcz z burzą, dziś też dołożyło. Tak, że ogród na pewno odżyje, bo strasznie sucho było. Ale przed deszczem zdążyłam jeszcze trzy kubły chwastów wyrwać, przesadziłam sobie też floksy, bo je całkiem jeżyny zasłoniły. Wilgotno jest, więc myślę że się zaaklimatyzują szybko.

Mam nadzieję, że Ci deszcz szkód w ogrodzie nie narobił, oberwanie chmury groźnie brzmi ...

Pozdrawiam hostowo

jolka 20:50, 09 maj 2018

Dorota123 napisał(a)
Bardzo ładnie zapowiadają Ci się piwonie i róże. Mają tyle pąków, że na pewno będą wspaniałą ozdobą. Cały ogród pęknie się prezentuje.

Dorotka, dziękuję za miłe słówka
Oczywiście czekam na piwonie i róże, delektując się w czekaniu kocimiętka
anbu 20:52, 09 maj 2018

Jolu Ty masz Anabelki, tak? Co ile je sadziłaś?
iwonkap 21:03, 09 maj 2018

Jolu runianka to jakaś konkretna ? Ile sezonów jest u ciebie ? dużo sadzonek masz tam posadzony- pamiętasz może ?
jolka 21:03, 09 maj 2018

anbu napisał(a)
Jolu Ty masz Anabelki, tak? Co ile je sadziłaś?

Tak Ania, mam anabellki pod brzozami. Są posadzone jakieś 40 cm od siebie, ale to z gęsto. Spokojnie mogą być dalej. One dosyć mocno się rozrastają "wszerz", więc myślę, że nawet co 80-100cm byłoby OK

Fotka dzisiejsza. Wprawdzie bardziej patrzyłam na białe czosnki, które się rozwinęły, ale anabelki też widać pop brzozą.

gosika67 21:07, 09 maj 2018

Jest ok. szkód nie ma, powietrzne lepsze, a ja na dodatek chora, ledwo co mówię. Limonkowo u Ciebie.
jolka 21:07, 09 maj 2018

iwonkap napisał(a)
Jolu runianka to jakaś konkretna ? Ile sezonów jest u ciebie ? dużo sadzonek masz tam posadzony- pamiętasz może ?

Iwonka runianka jest u mnie praktycznie od początku, czyli gdzieś od 2014 roku Na początku nie było jej zbyt dużo, ale z czasem ładnie się rozrosła. Nie mam pojęcia jaka to odmiana, po prostu runianka..