Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

jolka 21:11, 09 maj 2018

gosika67 napisał(a)
Jest ok. szkód nie ma, powietrzne lepsze, a ja na dodatek chora, ledwo co mówię. Limonkowo u Ciebie.

U... współczuję choroby Dobrze, że deszcz Ci szkód nie narobił. U nas też się powietrze ładnie orzeźwiło, choć nie powiem, przez dzień było bardzo duszno. A u mnie teraz wszystkie odcienie zieleni są, na przełamanie dodam trochę fioletu Ponoć modny kolor w tym sezonie

paulina_ns 21:20, 09 maj 2018

jolka napisał(a)

Paulinka, na piwonie babcine jestem chętna jak najbardziej Dzięki, że o mnie pomyślałaś Dla nich miejsce zawsze się znajdzie. Patrzyłam dziś na bonicę, ma już spore te pączki, tak że lada moment będę miała czym się cieszyć W ub roku najpierw były piwonie, a dopiero potem róże. Teraz wszystko na raz

Co do klonów i innych zakupów nieplanowanych, to raczej nie jestem teraz narażona na żadne pokusy, bo się w ogóle boję wypuszczać w miasto. Takiego paraliżu komunikacyjnego jak obecnie - nie pamiętam. Wczoraj jechałam 1,5 godziny do pracy. Dziś - nie powiem - 20 minut. Ale żeby było to możliwe wyjechałam dużo, dużo wcześniej. Ciężko jest

Macham owocowo Paulinka

Pewnie,że o Tobie pomyślałam, wiem,że je lubisz i z chęcią się podzielę co do Sącza i korków daj spokój, mi wystarczyło wczoraj jechać, miałam akurat z dziećmi do logopedy, Węgierską musiałam jechać do Sącza jeszcze ok, ale spowrotem tragedia....ale jeżeli szukasz piwonie, piękne są w Golkowicach u Heleny, dzisiaj nawet się na jedną skusiłam, bez koreczków dojedziesz hihi

Bonica cudna jest i oczami wyobraźni już widzę jak będzie pięknie za owoce dziękuję mniam
kerii 21:37, 09 maj 2018

Pięknie zielono u Ciebie, ślicznie zapaczkowane piwonie, i fiolet czosnków na tle zieleni supr
Pomysł z tawułkami fajny ja moje tnę na kulki, szybko nabierają masy i regularnie cięte są ładnie limonkowe no chyba że chcesz mieć kwiaty to w tedy ciecie odpada.
mrokasia 21:44, 09 maj 2018

jolka napisał(a)

Kasia, masz może jakąś fotkę tego zestawienia?? Patrzyłam u Ciebie, ale trochę mi net muli i się nie doszukałam. Jakbyś miała coś pod ręką, wrzuć mi proszę

Jola, sorki, umknął mi ten post. Przejrzałam zdjęcia, ale nie znalazłam odpowiedniego, może jutro cyknę fotkę to wstawię. Żółte tawuły mam z kosodrzewiną i rozplenicą na frontowej, którą wciąż przerabiam .
Kawa 08:46, 10 maj 2018

Joluśśśś
no dobijasz mnie jak masz pięknie
a ja 6 rok frontową wymyślam i za każdym razem dupa

paraliż komunikacyjny to mało powiedziane masakra totalna jest

mus ją w końcu jakoś ogarnąć bo zwariuję

macham Ci i ściskam
i tęsknię
KasiaBawaria 09:51, 10 maj 2018

Piekna ta kocimietka.Jaka to odmiana?
I runianka przepiekna
malgol 09:57, 10 maj 2018

Jednak widze ,ze nie ma to jak słońce w ogrodzie Przepięknie Ci wszystko rośnie i tak wcześnie kwitnie! u mnie kocimiętka jeszcze nie kwitnie, nawet cisy jeszcze do końca nie otworzyły swoich przyrostów...Wszystko rusza jednocześnie ,ale z opóźnieniem .
Jeszcze raz: - Prze-pię-knie!
jolka 11:52, 10 maj 2018

paulina_ns napisał(a)
Pewnie,że o Tobie pomyślałam, wiem,że je lubisz i z chęcią się podzielę co do Sącza i korków daj spokój, mi wystarczyło wczoraj jechać, miałam akurat z dziećmi do logopedy, Węgierską musiałam jechać do Sącza jeszcze ok, ale spowrotem tragedia....ale jeżeli szukasz piwonie, piękne są w Golkowicach u Heleny, dzisiaj nawet się na jedną skusiłam, bez koreczków dojedziesz hihi Bonica cudna jest i oczami wyobraźni już widzę jak będzie pięknie za owoce dziękuję mniam

Owoców Ci u mnie dostatek, tak więc na zdrowie! W kwestii dojazdu, dzisiaj jechałam ok. 10tej do NS. Na mości wypadek (albo zepsute samochody - nie wiem). Jeden pas ruchu wyłączony, policja kieruje ruchem. No bajka po prostu... Na ukojenie zszarganych nerwów podjechałam sobie do tesco, bo mam po drodze. A tam po prostu na mnie czekała ONA Ładna, duża, wyrośnięta, z pąkiem kwiatowym PIWONIA GARDENIA No oczywiście nie mogłam nie wziąć Hehe
jolka 11:55, 10 maj 2018

kerii napisał(a)
Pięknie zielono u Ciebie, ślicznie zapaczkowane piwonie, i fiolet czosnków na tle zieleni supr Pomysł z tawułkami fajny ja moje tnę na kulki, szybko nabierają masy i regularnie cięte są ładnie limonkowe no chyba że chcesz mieć kwiaty to w tedy ciecie odpada.

Ja też zetnę moje. Już widziałam dzisiaj, że się przymierzają do kwitnienia. Ale nie nie, tawułkowe kwiaty nie są mi potrzebne

PS. dziękuję za miłe słówka
jolka 11:57, 10 maj 2018

mrokasia napisał(a)
Jola, sorki, umknął mi ten post. Przejrzałam zdjęcia, ale nie znalazłam odpowiedniego, może jutro cyknę fotkę to wstawię. Żółte tawuły mam z kosodrzewiną i rozplenicą na frontowej, którą wciąż przerabiam .

Nic nie szkodzi, co się odwlecze to nie uciecze
Jak będziesz miała okazję to cyknij coś, chętnie sobie popatrzę.