Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

Catalinasdiary 13:26, 14 maj 2018

Tak oglądam sobie po cichutku Twój ogród i zainspirowałam się nim.
Czekam na mój żywopłot bonicowy z niecierpliwością
jolka 19:03, 14 maj 2018

paulina_ns napisał(a)
Królowa najpiękniejsza czekam u Ciebie na munstead Wood u mnie pewnie prędko nie zakiwtnie a za owoce dziękuję hihi wirtualnie bardzo smaczne

Tak, teraz piwonia króluje. Niedługo palmę pierwszeństwa przejmą róże MW będzie lada moment. I coś mi się wydaje, że trochę za blisko niej miskanta dałam. Jak wielki wyrośnie to będzie ją zacieniał.

A Ty się Paula tak swoją nie przejmuj. Róże sadzone wiosną z gołym korzeniem nie mogą być od razu nie wiadomo jakie wielkie. Daj im trochę czasu

PS. zamówiłaś trawki??
jolka 19:07, 14 maj 2018

MirellaB napisał(a)
A co to za roślinki fioletowe? Pięknie ta rabata wygląda i ta piwonia w koralowym kolorze - cudeńko

Mirelka, to filetowe to kocimiętka.
A do koralowej piwonii powoli dołączają kolejne

jolka 19:12, 14 maj 2018

Catalinasdiary napisał(a)
Tak oglądam sobie po cichutku Twój ogród i zainspirowałam się nim. Czekam na mój żywopłot bonicowy z niecierpliwością

Witaj Catalina
Fajnie, że się odezwałaś, a nie tylko po cichutku ...
Tym bardziej jest mi miło, że coś tam Cię zainspirowało.
Na bonicę też czekam, ale spokojnie. Teraz wiesz.. piwonie

Marzenaka 22:22, 14 maj 2018

Jola, piękne piwonie! Moje nie zakwitną niestety w tym roku, nie mają pąków - były przesadzane. Ale liczę na nie za rok. Kocimiętka robi wrażenie.
paulina_ns 14:14, 15 maj 2018

jolka napisał(a)

Tak, teraz piwonia króluje. Niedługo palmę pierwszeństwa przejmą róże MW będzie lada moment. I coś mi się wydaje, że trochę za blisko niej miskanta dałam. Jak wielki wyrośnie to będzie ją zacieniał.

A Ty się Paula tak swoją nie przejmuj. Róże sadzone wiosną z gołym korzeniem nie mogą być od razu nie wiadomo jakie wielkie. Daj im trochę czasu

PS. zamówiłaś trawki??

U mnie póki co nic nie króluje tulipany przekwitły, czosnki przekwitają, piwonie pewnie jeszcze trochę zanim zakwitną. Ja znów za blisko kocimietke posadziłam, już wychodzi na róże, a co będzie jak róże w górę pójdą, pewnie będę musiała przesadzać eh siły czasem już nie mam do tego mojego ogrodu.

Joluś jeszcze nie zamówiłam, rozłożyło mnie, dzisiaj jedynie u lekarza byłam, a przy okazji po piwonie, ale nawet jej jeszcze z auta nie wyciągnęłam, poczekasz do poniedziałku? Na 100 % zadzwonię do nich z samego rana na spokojnie ok?
makadamia 14:29, 15 maj 2018

Kurczę, moje piwonie już drugi rok po podzieleniu nie chcą kwitnąć.
W zeszłym roku nawet nie próbowały, w tym roku - pokazały takie maleńkie pączki, które nie rozkwitły i teraz nie wiem - czekać kolejny rok, czy przesadzać w sierpniu?
frezja 14:38, 15 maj 2018

Makadamia, ponoć głęboko sadzone tak mają.
makadamia 14:54, 15 maj 2018

Tak, słyszałam, że jak się za głęboko posadzi, to nie kwitną.
Ale z drugiej strony słyszałam, że po podzieleniu też potrzebują czasu, żeby znowu zacząć kwitnąć.
I stąd moje pytanie: dać im więcej czasu czy już wystarczy?
frezja 14:59, 15 maj 2018

makadamia napisał(a)
Tak, słyszałam, że jak się za głęboko posadzi, to nie kwitną.
Ale z drugiej strony słyszałam, że po podzieleniu też potrzebują czasu, żeby znowu zacząć kwitnąć.
I stąd moje pytanie: dać im więcej czasu czy już wystarczy?

Trudne pytanie. Moja jedna też nie kwitnie, a rok temu wszystko z nią było w porządku.