Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

jolka 18:52, 16 lip 2018

nicol21 napisał(a)
Morze hortek i rozchodników robi wrażenie. Ciekawe czy w tym roku też tak się zleją kolorystycznie. w sumie i fajnie że tak jest, ale też mogłby być ciekawiej gdyby te kolorki podkreślały się wzajemnie. bo zlewa się i teraz i później choc tyle że konsekwentnie.

szkoda że jeżówki zgineły w trawach. mus przesadzić i pokazać ich piękno.
Kącik brzozowo-hortkowy boski, zwłaszcza z tym granatowym niebem.

Można się domyślać, że będzie podobnie. Teraz miętowo, potem różowo Jak masz jakiś innowacyjny pomysł w tej materii to podrzucaj Ja na razie nic nie robię, jedynie co to o werbeny nie zadbałam odpowiednio, bo cały ten pas pomiędzy szmaragdami a vanilkami powinien być wypełniony werbeną. No cóż, do trzech razy sztuka - może w przyszłym roku mi się uda

Jeżówki oczywiście pójdą krok w przód i powinno być wszystko dobrze.
A placyk brzozowy to również moje ulubione miejsce w ogrodzie
JustynaZ 20:10, 16 lip 2018

Pięknie , soczyście u Ciebie . Łany jeżówek i hortensji i traw do pozazdroszczenia. Gratuluję.
lutroja 22:57, 16 lip 2018

bardzo podobają mi się długie linie tych samych roślin, szpalery. Jeżówki -im więcej je widzę na O tym bardziej je lubię
Margerytka40 23:11, 16 lip 2018

jolka napisał(a)

Asia, choiny mam sadzone zdecydowanie za gęsto, co jakieś 60 cm. Spokojnie mogą być rzadziej. Na początku cięłam je często, przycinałam niemal każdą gałązkę, bo chciałam, żeby się zagęściły. Teraz je zostawiam w takim luźnym pokroju, nie chcę ich ciąć na regularny żywopłot od linijki. Lubię je takie luźno zwisające..

U nas też co chwilę pada, ale w sumie nie ma co narzekać.
Deszcz roślinom się przyda.

Pozdrawiam

Rzeczywiście gęsto,ja planuję swoje co 120cm.
asiak 07:29, 17 lip 2018

Piękne szpalery roślin
paulina_ns 08:41, 18 lip 2018

Joluś jak Ty już wstawisz zdjęcia to szczęka opada przepięknie u Ciebie, ale to już słyszałaś pewnie z milion razy, oj czekam niecierpliwie na hortensjowy szał u Ciebie buziaki i czekamy na słońce
Iwonka 17:18, 19 lip 2018

Jak dobrze, że pada deszcz bo wolnej chwili znalazłam twój ogród Jolu Prześledziłam na szybko kolejne etapy i jestem pod wrażeniem, jak fantastycznie ci się wszystko rozrosło. Powiedz mi, czy jesteś zadowolona z hortensji Strong anabelle? Czy ścina się je na wiosnę jak bukietowe? I czy nie pokładają się teraz za bardzo? te pod brzozami wyglądają cudnie. Zapisuję twój wątek do obserowanych, też mieszkam na wygwizdowie, niestety nie tak urokliwym jak twój
Kasiolaaa 21:21, 19 lip 2018

jezu drogi wiesz co ale trafilas z tymi owocami moj najlepszy owoc to brzoskwinki az ślinka cieknie na sam widok jakie twoje drzewko oblepione mmmmm smakowicie wyglada
jolka 13:41, 22 lip 2018

JustynaZ napisał(a)
Pięknie , soczyście u Ciebie . Łany jeżówek i hortensji i traw do pozazdroszczenia. Gratuluję.

Justynka dziękuję Ogród z roku na rok coraz bardziej pędzi. Niedługo będę myślała bardziej co wyciąć, niż co posadzić, hehe Obecnie jestem na etapie "podgalania" ML, które mi róże i jeżówki zjadają

Pozdrawiam jeżówkowo

jolka 14:17, 22 lip 2018

lutroja napisał(a)
bardzo podobają mi się długie linie tych samych roślin, szpalery. Jeżówki -im więcej je widzę na O tym bardziej je lubię

Lusi, ja mam dość duży ogród, 20 arów. Więc pojedyncze rośliny się w ogóle nie sprawdzają. Zawsze myśląc o większych nasadzeniach biorę pod uwagę ilości hurtowe A jeżówki - kupuj koniecznie Piękne są, a wybór odmian zadowoli największego malkontenta

Pozdrawiam szpalerowo - hortnesjowo