Witam niedzielnie i dziękuję wszystkim zaglądającym za odwiedzinki, pomimo mojej małej aktywności na O.
Asia - dla zawilców może Ci się uda jakiś kącik wygospodarować, bo są piękne.
Swoją delikatnością kojarzą się z wiosną, choć wiadomo, że to pora już nie ta...
HannaR - dziękuję za przemiłe słówka

Wiem, że trochę na wyrost i tak cieszą
BasiaLT - zawilce, trawy i jeżówki dziękują za uznanie

Na wiosnę zdecydowanie muszę przesadzić wszystkie jeżówki, bo je trawy pochłonęły. A jeśli chodzi o zawilce to ja jeszcze poluję na białe pełne - Whirlwind.
Gobasia, Ewa-Pszczelarnia - gruszki wyglądały i smakowały fantastycznie

Właściwie jeszcze smakują, bo je zerwaliśmy i dochodzą sobie spokojnie w skrzynce w piwnicy. Niestety widzę sporo zalążków chorób na gruszach (rdza i jakieś dziwne narośle), póki co eliminuję je usuwając zainfekowane liście, ale jak drzewa podrosną będzie ciężko...
Fuksja - pissardi szczepione na jakieś 1,20. Zdecydowanie za nisko. Miałam kupione wyżej szczepione, ale mi padły. W ramach gwarancji szkółka mi wymieniła na nowe, jednak mieli tylko tak nisko szczepione. Wolałbym wyższe.
Paulinka - nie wiem dlaczego Ci winogrona nie owocują. Może muszą się porządnie ukorzenić, może czegoś im brakuje.. Proponuję potraktować obornikiem porządnie na jesień, wiosną przyciąć, no i może zaczną owocować

Dynie ... bardzo proszę

Cieszę się, że wreszcie Ci się udało do mnie dotrzeć

Masz super rodzinkę, maluchy rewelacyjne. Padaliśmy ze śmiechu, przypominając sobie "cześć ciocia, cześć wujek" hehe... chłopaki genialne!! A Wiktoria prześliczna mała księżniczka z pięknymi oczkami
Kamisia - temat piesiola się wyjaśnił

Oczywiście sąsiedzki jest

Ewilena - bardzo dziękuję za przemiłe słówka!!
Odpowiadając na pytania:
- bordowe drzewa na tle iglaków szmaragdów to pissardi;
- cisy pod płotem to chicksy, sadzone co jakieś 60 cm;
- wszystkie kulki wokół domu to bukszpan;
- pod limkami sadzone co jakieś 50 cm.
Zostawiam Wam najbarwniejszy obecnie fragment mojego ogrodu: bonica - wersja wrzesień 2018