Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

paulina_ns 07:21, 16 wrz 2018

Jolu jeszcze raz dzękuję bardzo za dynie :*

Masz cudowny ogród i bardzo się cieszę,że miałam przyjemność w końcu zobaczyć go na żywo żałuję tylko,że wizyta była nie planowana i nie wzięłam ze sobą aparatu. Placyk z huśtawką rewelacyjny! Skrzynie warzywne cudne i jakie wspaniałości w nich! Szpaler bonicy no na niego brakuje mi słów! Bez dwóch zdań masz zdecydowanie najpiękniejszy ogród w okolicy!

Dzieciaczki całą drogę byli zachwyceni wizytą i wciąż padały pytania " przyjedziemy jeszcze do tej Cioci i do tego chłopczyka " podziękuj jeszcze raz mężowi za autka i pomiziaj ode mnie piesiola
Kawa 12:08, 19 wrz 2018

paulina_ns napisał(a)
Jolu jeszcze raz dzękuję bardzo za dynie :*

Masz cudowny ogród i bardzo się cieszę,że miałam przyjemność w końcu zobaczyć go na żywo żałuję tylko,że wizyta była nie planowana i nie wzięłam ze sobą aparatu. Placyk z huśtawką rewelacyjny! Skrzynie warzywne cudne i jakie wspaniałości w nich! Szpaler bonicy no na niego brakuje mi słów! Bez dwóch zdań masz zdecydowanie najpiękniejszy ogród w okolicy!

Dzieciaczki całą drogę byli zachwyceni wizytą i wciąż padały pytania " przyjedziemy jeszcze do tej Cioci i do tego chłopczyka " podziękuj jeszcze raz mężowi za autka i pomiziaj ode mnie piesiola

no co ja czytam??? noc co??? jakiego piesiola??? Jolaaaaa no ja protestuję!!!!
co taka cisza????
Kawa 12:09, 19 wrz 2018

okkkk chyba już czaję piesiola brata???
paulina_ns 16:29, 19 wrz 2018

Kawa napisał(a)
okkkk chyba już czaję piesiola brata???

Haha tak
Ewilena 23:37, 21 wrz 2018

U Ciebie jest chyba wszystko czego potrzebuje w ogrodzie .... I dlatego mam masę pytan. 1. Co to za bordowe drzewa na tle iglaków szmaragdow co jakiś czas, to klony czy jakaś wiśnia? 2. Co to za odmiana cisów pod płotem, i co ile posadzone? 3. Wszystkie kulki wokół domu to bukszpan? 4. Co ile masz posadzone kulki bukszpanu te pod limkami?
Tylko jedno słowo może wyrazić mój zachwyt nad twoim ogrodem - bosko!
jolka 17:41, 23 wrz 2018

Witam niedzielnie i dziękuję wszystkim zaglądającym za odwiedzinki, pomimo mojej małej aktywności na O.

Asia - dla zawilców może Ci się uda jakiś kącik wygospodarować, bo są piękne.
Swoją delikatnością kojarzą się z wiosną, choć wiadomo, że to pora już nie ta...

HannaR - dziękuję za przemiłe słówka Wiem, że trochę na wyrost i tak cieszą

BasiaLT - zawilce, trawy i jeżówki dziękują za uznanie Na wiosnę zdecydowanie muszę przesadzić wszystkie jeżówki, bo je trawy pochłonęły. A jeśli chodzi o zawilce to ja jeszcze poluję na białe pełne - Whirlwind.

Gobasia, Ewa-Pszczelarnia - gruszki wyglądały i smakowały fantastycznie Właściwie jeszcze smakują, bo je zerwaliśmy i dochodzą sobie spokojnie w skrzynce w piwnicy. Niestety widzę sporo zalążków chorób na gruszach (rdza i jakieś dziwne narośle), póki co eliminuję je usuwając zainfekowane liście, ale jak drzewa podrosną będzie ciężko...

Fuksja - pissardi szczepione na jakieś 1,20. Zdecydowanie za nisko. Miałam kupione wyżej szczepione, ale mi padły. W ramach gwarancji szkółka mi wymieniła na nowe, jednak mieli tylko tak nisko szczepione. Wolałbym wyższe.

Paulinka - nie wiem dlaczego Ci winogrona nie owocują. Może muszą się porządnie ukorzenić, może czegoś im brakuje.. Proponuję potraktować obornikiem porządnie na jesień, wiosną przyciąć, no i może zaczną owocować Dynie ... bardzo proszę Cieszę się, że wreszcie Ci się udało do mnie dotrzeć Masz super rodzinkę, maluchy rewelacyjne. Padaliśmy ze śmiechu, przypominając sobie "cześć ciocia, cześć wujek" hehe... chłopaki genialne!! A Wiktoria prześliczna mała księżniczka z pięknymi oczkami

Kamisia - temat piesiola się wyjaśnił Oczywiście sąsiedzki jest

Ewilena - bardzo dziękuję za przemiłe słówka!!
Odpowiadając na pytania:
- bordowe drzewa na tle iglaków szmaragdów to pissardi;
- cisy pod płotem to chicksy, sadzone co jakieś 60 cm;
- wszystkie kulki wokół domu to bukszpan;
- pod limkami sadzone co jakieś 50 cm.

Zostawiam Wam najbarwniejszy obecnie fragment mojego ogrodu: bonica - wersja wrzesień 2018

lojalna_ 17:45, 23 wrz 2018

Gruszki obłęd ! Malowniczy widok. Naprawdę jeszcze musisz plewic ta skarpe a wygląda na mocno zarośnięta.
jolka 18:00, 23 wrz 2018

Poza tym w ogrodzie królują obecnie trawy Miskanty porosły wielkie na ponad dwa metry. Zacieniają graba i pochłaniają jeżówki. Włażą na róże.. nie wiem co dalej będzie, ale już widać, że mam za ciasno na rabatach.

Jak wariegatus zakwitnie to chyba będzie miał ze trzy metry, bo już jest sporo wyższy ode mnie, a kwiatostany dopiero zaczynają wychodzić!!

Macham trawowo, pozdrawiam zaglądających i idę zobaczyć co u Was
Miłej niedzieli !!

jolka 18:07, 23 wrz 2018

lojalna_ napisał(a)
Gruszki obłęd ! Malowniczy widok. Naprawdę jeszcze musisz plewic ta skarpe a wygląda na mocno zarośnięta.

Skarpę muszę plewić NON STOP. Już straciłam nadzieję, że to się kiedyś skończy. Nawet górą, gdzie igra jest naprawdę mocno rozkrzewiona ciągle wyłażą osty i skrzypy. Syzyfowa praca.. ot, co.

Macham Joliś
lojalna_ 18:36, 23 wrz 2018

Boskie kadry .
A może w tym miejscu szata by Ci pomogła ? Tylko teraz to już chyba za późno. To masz robotę.