Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

Pszczelarnia 10:11, 03 paź 2018

Dziękuję bardzo - analizuje dogłębnie. Powiększyłam zakres posiadania jabłoni (kupiłam stare odmiany na podkładkach silniej rosnących: kosztelę, szarą renetę, pepina i coś jeszcze).

Zrobiłam miejsce na maliniak z planem na Poranną Rosę, Polanę i wczesne.

Teraz rozgryzam jagodowe. Agrest na pniu - chcę jakoś wkomponować kompozycyjnie (masło maślane).

Przez postawienie szklarni i 6 skrzyń musiałam przesadzić 6 drzew owocowych i przestrzeń się skurczyła.

PS Pszczoły o tak!
Agi2006 11:20, 03 paź 2018

jolka napisał(a)

Dziękuję! Bonica jest naprawdę OK, polecam tę różę. Zdrowa, mocno się rozrasta, lubię ją w tym szpalerze No i kwitnie równie obficie latem co jesienią. Cały wrzesień ładnie wyglądała i wciąż jest w dobrej formie, pomimo jednodniowych przymrozków. Co do zająca i lawendy - nie zauważyłam żeby jakieś szkody były. Inna sprawa, że zajączek u mnie jest tylko jeden a lawenda byle jaka. Mówisz, że planujesz rewolucję, hehe ... chyba nie zazdroszczę Ja u siebie już tylko ... ewolucje

W ramach ewolucji placyk żwirowy z ławeczką ma powstać poniżej szklarni.

Domyślam sie że na placyku i ławeczce się nie skończy I na pewno to nie będzie zwykły placyk i zwykła ławeczka... I co ty opowiadasz że masz byle jaką lawendę!!!!!!!!!!Nie grzesz!

A co do bonicy to zastanawiam sie nad rabata na przodzie przy wejściu, gdzie planuję szpaler gracków potem rozchodnik matrona lu własnie bonica i z przodu sesleria jesienna. I nie wiem co wybrać....
Toszka 12:08, 03 paź 2018

Eh, Jolu, u ciebie jak zwykle pięknie...nawet za płotem
SlonecznyOgrod 12:45, 03 paź 2018

Rozchodniki przepiękne różowiaste i mnie się ten kolor podoba, ale one Ci się zmieniły, no pięknie się w tym roku wybarwiły. Chociaż taki plus , że ani hortensje ani werbena z nimi nie konkuruje, same w sobie dały czadu.
Ewilena 17:25, 03 paź 2018

Jola Twój ogród mnie zachwyca! Powiedz, czy jestes zadowolona z zywopłotu z grabów ? I cisow? Gdybyś miała robić drugi raz też byś je wybrała? Widzę że u Ciebie piękne widoki. Pięknie u Ciebie!
sarenka 16:03, 04 paź 2018

jolka napisał(a)

Na szczęście dziś był piękny słoneczny dzień
Wreszcie wsadziłam dwie piwonie, które przekładałam w donicach od lata i obcięłam jeżówki.
Mam nadzieję, na piękny październik

Pozdrowienia Domi

Hej.
Zaczęłam przeglądać Twój wątek co prawda od końca i te rozchdoniki- cudnie wyglądają! Zaczynam od pierwszej strony oglądać
Muszelka 18:19, 04 paź 2018

Rozchodniki wymiatają! Cudne!
Muszelka 18:21, 04 paź 2018

Przejrzałam kilka ostatnich stron. Przepiękny masz ogród.
A jego położenie! Bajka!

Zapisuję wątek do przeczytania w zimowe wieczory.

Kawa 18:24, 04 paź 2018

Macham Jolu
paulina_ns 06:43, 05 paź 2018

Piękna złota jesień u Ciebie z chęcią posiedziałabym jeszcze raz u Ciebie na tarasie podziwiając te piękne widoki, które zapadły mi w pamięci buziaczki Jolu! Miłego piątku