Na czym się skończy, tego nikt nie wie Póki co się jeszcze nie zaczęło, bo na razie eM. się na kancikach skupił w części owocowej. Z lawendą .. OK, nie grzeszę... ale jak patrzę na skulkowne, nabite, piękne lawendy u Asi-Nawigatorki na przykład, no to co ja mam myśleć?? Chyba muszę je wydrukować i pokazać moim, jak mają rosnąć
Nie wiem do końca jak TY planujesz tę rabatę z bonicą, ale na pewno rozchodnik nie może być z tyłu, za różą, bo go bonica całkowicie zasłoni. Chyba, że te rośliny co wymieniłaś, będą jakoś obok siebie.
Hacone w jesiennej odsłonie zostawiam z życzeniem miłej niedzieli
Dzięki Tosiu Chciałabym kiedyś zobaczyć jak jest u Ciebie...
Zawsze tylu mądrych rad nam udzielasz, a z ilustracjami słabo.
Może chociaż na wizytówkę dasz się namówić???
Dla Ciebie coś, co mnie dziś zatrzymało w ogrodzie
Lubię ten widok ,,,
Dzięki Daria za miłe słówka Rozchodniki fajne są, bo praktycznie od maja dobrze wyglądają, a jeszcze teraz dają po oczach różowością Może w przyszłym roku mi się uda z tą rabatą tak jak chciałam!!!
Ewelina - dziękuję Co do moich żywopłotów:
- grab - hmm.. wiosną pięknie wyglądają te świeże listeczki, ale potem trawy mi tam wyrastają i ogólnie jest on mało widoczny. W II połowie lata listki zaczynają mu "rdzewieć", trzeba ciągle pryskać i pilnować gdyby się chciało w dobrym stanie go utrzymać. Przez to że jest zasłonięty trawami nieco się ogołaca. Jak jest starszy to też ciężko go ciąć zwykłymi nożycami, eM. z piłą tam wchodzi, ja nie jestem w stanie sama go ogarnąć. Ogólnie to tak średnio jestem z graba zadowolona;
- cis - polecam, zdecydowanie polecam;
- choina kanadyjska - polecam, zdecydowanie polecam;
- tuja szmaragd - mam ją z jednej strony i podoba mi się również, pomimo że wewnętrznie się przed nią broiłam, traktując jak marketowe byle co ..
Paulinka, teraz już wiesz gdzie, co i jak Tak więc możesz czasem zaglądnąć, to sobie posiedzimy na tarasie albo na huśtawce U Ciebie zresztą też widoki piękne, zarówno ogrodowe, jak i krajobrazowe. O uroczych detalach nie wspomnę