Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

Pszczelarnia 13:24, 10 paź 2018

jolka napisał(a)

Dziewczyny - przeszacowałam ogród owocowo-warzywno-sadowy eM. twierdzi, że max 5 arów..

(...) Kurcze.. gość niedaleko nas ma całą hałdę takiego przekompostowanego obornika naskładaną, ale mieszka w takiej "dziurze", że nikt tam nie chce jechać...

Intrygująca ta dziura. Do mnie też nikt nie chce wjeżdżać większym sprzętem poza tymi obeznanymi w realiach.

5 arów? - wyliczę też swoje jadalne obszary.
yolka 20:47, 10 paź 2018

Szukam ogrodniczki uprawiającej winorośl, a odkryłam cudowny ogród, wrócę tu nie raz
m_gocha 23:45, 10 paź 2018

Jola! Nadrabiam zaległości u Ciebie... I chłonę cudne kadry Twojego ogrodu. Cuuudnie psze Pani Cuuuudnie! Nawet nie wiem, które zdjęcia mogłabym zacytować bo wszystkie piękne

Zmartwiłam się, że i u Ciebie hortki VF nie popisały się a do tego przypaliło je słońce. Kurczę a ja na swoją skarpę właśnie VF wsadziłam. Choć w tym roku dość ładnie u mnie przetrwały te upały i do tego zadołowane w doniczkach.

Na rydzach też byłam w tamten weekend. Jakbyśmy się tak rozpędziły to byłaby szansa spotkać się gdzieś po drodze

Czytam, że dzwonić do mnie miałaś i na kawkę umawiać się.... Szkoda, że tak czas nam przeleciał

Rojniki miałam dla Ciebie wsadzone w doniczki, ale na tych szalonych upałach padły niestety

Pszczółki u Ciebie będą? Super pomysł!

Miłego weekendu życzę

PS. Świętujesz na miejscu czy wyjazdowo ?
paulina_ns 06:14, 11 paź 2018

Witaj już czwartkowo cudowne widoki u Ciebie jak zawsze co ja czytam pszczółek Ci się zachciało?
Ewilena 23:28, 12 paź 2018

Jola, twój ogród owocowy to mistrzostwo. Ja tu się głowie nad swoim myślę rozmyślam i nic. Idę do Ciebie i napatrzec się nie mogę!
Czy ten sad też jest na pochylni?
A powiedz, czy takie skrzynie z warzywami sprawują ci się dobrze, poza walorami estetycznymi jest coś lepiej? Do ogarnięcia chwastów i plewienia lepszy skrzyniowy?
A wogóle te skrzynie to kupione czy własnej roboty?
Ewilena 10:01, 28 paź 2018

Jola co ile masz posadzone swoje wiśnie amanogawa ?
kami 18:34, 01 lis 2018

jolka napisał(a)

Co ile sadziłaś te kulki mniej więcej i ile cm szerokości żwirku?
Iwetka 15:17, 19 lis 2018

Witam serdecznie, od ok. roku śledzę anonimowo Pani ogród. Zobaczyłam wszystkie zdjęcia i przeczytałam całe forum... i jestem pod ogromnym wrażeniem pracy jaką Pani włożyła w ten cudowny ogród... Hortensje urzekają i kulki bukszpanowe i róże i jeżówni, nie mówiąc o pięknym warzywniaku i tak mogłabym bez końca wymieniać. Po prostu gratuluję!!!
Mam też takie jedno pytanie, bo początkowo widać Pani żywopłot z grabu, jak powstawał i jak go Pani przycinała. Czy mogę prosic o fotki jak on teraz wygląda, szczególnie jesienią i coś wiecej o tym żywopłociku po kilku latach od posadzenia.
Pozdrawiam serdecznie
Ewilena 23:50, 19 lis 2018

Jola twój ogród to mój ulubiony tu na O.
Wypatrzyłam znowu jakies drzewo u Ciebie, na dole,po prawej zaraz. Czy to buk?jaki?
MalGosia 15:53, 01 sty 2019

Joluś wszystkiego najlepszego w tym Nowym Roku
odezwij się - brakuje mi Twych pięknych widoczków!