Buk czerwony Rohan Obelisk. Rośnie jakby chciał a nie mógł!!
Może wreszcie w tym roku będzie chciał i będzie mógł
Edytuję, by za miłe słówko dzisiejszym zdjęciem podziękować Walka zimy z wiosną Zielone buksy się do słoneczka wygrzewają i szykują do startu a hacone lada dzień do ścięcia Taka kolej rzeczy ...
Dziękuję i wzajemnie
Idzie wiosna, więc na pewno będę zaglądać częściej by się móc z Wami podzielić ogrodowymi radościami i smuteczkami Mam nadzieję, że tych pierwszych będzie więcej
Veega - bardzo dziękuję za przemiłe słówka. Bez wątpienia będą stanowić dla mnie znakomitą motywację do dalszej troski o ogród, szukania nowych roślin, pomysłów, ciekawych rozwiązań, nowych pomysłów..
Zrób sobie prezent na Nowy Rok i zakładaj swój wątek
Bardzo chętnie zobaczę jak to u Ciebie wygląda
Jolu, jesteś Może jakaś relacja z cięcia tych winorośli ? Albo informacja jak je prowadzisz, albo skąd brałaś info, jak to robić? Wiem, wiem, za dużo bym chciała, ale muszę iść i ciąć i wiem, że nic nie wiem... A jabłonie jak ciąć? Stanęliśmy wczoraj z M. przed jedną i on mówi: ja już nic nie rozumiem
Chciałabym się oficjalnie przywitać . Przez długie zimowe wieczory lektura twojego wątku była wspaniałym umilaczem czasu. Stworzyłaś piękny ogród, podziwiam konsekwencję. Będę zaglądać pewnie po cichu, jestem ciekawa jak będzie się prezentować ogród w tym sezonie.
A widoku też zazdroszczę .
Aga.. jeśli chodzi o winogrona, to do mniej najbardziej przemawia ten filmik: https://www.youtube.com/watch?v=ZpEz6wGyFwk
Robię tak, jak ten Pan pokazuje, czyli prowadzę jedną łozę po najniższym drucie.
Nie wiem czy to jest dla mnie optymalna forma, ale to jedyne co w miarę kapuję o co chodzi
Co do jabłoni i drzewek owocowych, to ja Ci absolutnie nie doradzę, bo u siebie robię "na wyczucie".
Staram się wycinać te gałęzie co idą do środka, co się krzyżują, pilnuję też żeby nie uciekały bardzo do góry.
No ale u siebie to sobie mogę robić, natomiast zdecydowanie nie chciałabym żebyś sobie drzewa zniszczyła przez moje porady
Cudne masz te rozchodniki takim łanem i kolorystyka moja bo ogród Ci się przebarwia żółto( trawki) i czerwono,( hortki, rozchodniki, klonik jakiś chyba) Piekne miejsce stworzyliście, o dylematach psich poczytałam Ciekawa jestem na czym stanie