Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

Nowa12 18:56, 19 lut 2019

Chciałabym się przywitać bo zajrzałam i oniemiałam .
Pięknie masz. Wycyzelowane rabaty . A ten łan rozchodników...
Czas posadzić je u mnie bo nie mam ani jednego. Po Twoich zdjęciach nie mam wątpliwości.
jolka 19:31, 19 lut 2019

Nowa12 napisał(a)
Chciałabym się przywitać bo zajrzałam i oniemiałam . Pięknie masz. Wycyzelowane rabaty . A ten łan rozchodników...
Czas posadzić je u mnie bo nie mam ani jednego. Po Twoich zdjęciach nie mam wątpliwości.

Witaj Agatka Wycyzelowane powiadasz... hehe, daleka droga, ale dziękuję za miłe słówka Rozchodniki sadź, najlepiej w dużej ilości - jeśli Cię miejsca wystarcza. Praktycznie za chwilę już będą widoczne, no i zdobią ogród aż do zimy.

A jeszcze tak a'propos "cyzelowania" eM. się ostatnio dokształcił i mi ścieżki granitowe robi w ogrodzie. Co więcej - widzę, że go to mocno cieszy Tak więc mam zamiar trochę ich powymyślać w tym sezonie, co by się mógł dowartościować, no i żeby ogród jakoś bardziej spiąć

Fajnie mu wychodzą i równiutko

Nowa12 19:51, 19 lut 2019

Jak ja zazdroszczę takich umiejętności własnoręcznych . A kostka granitowa jest bardzo wdzięcznym i pięknym materiałem. Czyli nie będziesz już powiększać rabat .
A ja się długo zastanawiałam co ludzie widzą w rozchodnikach. Jak to do wielu rzeczy trzeba dojrzeć .
jolka 20:00, 19 lut 2019

Nowa12 napisał(a)
Jak ja zazdroszczę takich umiejętności własnoręcznych . A kostka granitowa jest bardzo wdzięcznym i pięknym materiałem. Czyli nie będziesz już powiększać rabat .
A ja się długo zastanawiałam co ludzie widzą w rozchodnikach. Jak to do wielu rzeczy trzeba dojrzeć .

Nie, żadnych powiększeń rabat póki co nie nie planuję
A z roślinami to tak jest.. czasem coś mamy i nie zauważamy, że jest piękne. Nagle u kogoś się zobaczy tę samą roślinę w innej aranżacji, i nagle eureka!! Ja tak miałam wiele razy
Zuzka25 20:02, 19 lut 2019

Jolu, bardzo mi się podoba Twój ogród i mam "słabość" do rabaty z trzmielinami i hortensjami. Bukszpany ślicznie wyglądają, a budki lęgowe super. Widoków zazdroszczę
Nowa12 20:08, 19 lut 2019

jolka napisał(a)

Nie, żadnych powiększeń rabat póki co nie nie planuję
A z roślinami to tak jest.. czasem coś mamy i nie zauważamy, że jest piękne. Nagle u kogoś się zobaczy tę samą roślinę w innej aranżacji, i nagle eureka!! Ja tak miałam wiele razy

Ostatnio wlaśnie widziałam na ogrodowisku fajne kompozycje z rozchodnikami.
Tę u Ciebie i drugą rozchodników tylko z rozplenicami.
Często mniej znaczy więcej. Ale do tej złotej myśli to ja się będę jeszcze długo przekonywać .
BasiaLT 11:04, 20 lut 2019

NO no ... kosteczka faktycznie idealnie położona i bardzo ładnie podkreśla rabatki. Coraz piękniej u ciebie.
leon60 15:11, 21 lut 2019

Piękne masz te obrzeża, fajnie że eM ma chęci i czas mój czasu nie ma ale czasem to może i dobrze bo czeka mnie poszerzanie i jakby teraz to musiał przerabiać to już widzę ten grymas na twarzy
Pszczelarnia 17:58, 21 lut 2019

Przekaż Mężowi wyrazy uznania. Pięknie się spina Wasz ogród. Bardzo lubię.

jolka 18:08, 28 lut 2019

Zuzka25 napisał(a)
Jolu, bardzo mi się podoba Twój ogród i mam "słabość" do rabaty z trzmielinami i hortensjami. Bukszpany ślicznie wyglądają, a budki lęgowe super. Widoków zazdroszczę

Hej Zuza Miło, że Ci się nasz ogród podoba Rabata do której masz słabość, hehe.. już oporządzona. ML, hortki i ciemierniki ciachnięte. Teraz tylko czekać aż coś się tam zazieleni. Budki wciąż czekają na powiedzenie, muszę eMa pogonić, bo przecież ptaki już się za lokum rozglądają

A z buksami ogólnie fajna sprawa, bo w sumie o każdej porze roku dobrze wyglądają Na przykład dziś