Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

jolka 18:11, 28 lut 2019

Nowa12 napisał(a)
Ostatnio wlaśnie widziałam na ogrodowisku fajne kompozycje z rozchodnikami. Tę u Ciebie i drugą rozchodników tylko z rozplenicami. Często mniej znaczy więcej. Ale do tej złotej myśli to ja się będę jeszcze długo przekonywać .

Rozchodniki już ruszają. A co do monotematycznych nasadzeń, to ja akurat bardzo je lubię,
ale niektórzy wolą różnorodność

Wiosnę zostawiam
jolka 18:19, 28 lut 2019

leon60 napisał(a)
Piękne masz te obrzeża, fajnie że eM ma chęci i czas mój czasu nie ma ale czasem to może i dobrze bo czeka mnie poszerzanie i jakby teraz to musiał przerabiać to już widzę ten grymas na twarzy

BasiaLT napisał(a)
NO no ... kosteczka faktycznie idealnie położona i bardzo ładnie podkreśla rabatki. Coraz piękniej u ciebie.

Pszczelarnia napisał(a)
Przekaż Mężowi wyrazy uznania. Pięknie się spina Wasz ogród. Bardzo lubię.

No to się eM. ucieszy z tych wszystkich komplementów
Dziękujemy za miłe słówka i pozdrawiamy

frezja 18:28, 28 lut 2019

jolka napisał(a)

Jak pięknie..
Zuzka25 21:36, 28 lut 2019

Wow, piękne krokusy
Ananasek 10:33, 01 mar 2019

Jolu! Witaj po zimie!
Życzę Ci, by ten rok był taki bogaty w ogrodzie jak Twoje krokusy!
Pierwszy raz widzę takie dorodne kwiaty!
Pozdrawiamy gorąco!
jolka 20:05, 02 mar 2019

Ewusia, Zuza, Beatka.. krokusy dziękują za uznanie

Beatka, mam nadzieję, że Twoje życzenia się spełnią Zresztą Tobie też życzę udanego sezonu, tylko pokaż czasem jakieś zdjęcia, pliizzz!!

A u nas dziś niby piękne słoneczko, ale zimno. Mimo wszystko wyszłam do ogrodu i ciachnęłam limki. Pierwszy raz tak nisko!! Trochę się obawiam, trochę jestem zaciekawiona... co to z tego będzie Zobaczymy w sezonie.

Przed:

Po:

Jeszcze graby i cisy mamy do cięcia.
Zapowiadają znakomitą aurę w przyszłym tygodniu, więc myślę, że uda się je pociąć

Pozdrowienia zostawiam i idę zobaczyć co u Was

jolka 09:46, 03 mar 2019

Takie pytanie niedzielnym porankiem ...

Jako że mój trawnik w ostatnim okresie pozostawiał wiele do życzenia, myślę o zakupie jakiegoś podręcznego wertykulatora-areatora, którym mogłabym go wspomóc w razie potrzeby. Nie chcę jakiejś full wypasionej spalinowej maszyny, tylko w miarę sensowe urządzenia z napędem elektrycznym. Widzę na all, że dużo osób zakupiło takie cosik:

wertykulator

Jak sądzicie, jest sens coś takiego kupować??
Z góry dziękuję za opinię

kami 16:26, 03 mar 2019

Faworyt Wertykulator Aerator Elektryczny 2w1 1700W KCW 1738 ja mam taki, na porządnym przedłużaczu dał rade 15 arów zrobić. Kosz taki plastikowy składany był używany tylko przy drugiej wertykulacji bo mi się nie chciało tyle razy zginać żeby co chwilę opróżniać kosz. Nie wiem ile jeszcze kosz wytrzyma ale ta siateczka też zachęcająco nie wygląda. Za drugim razem to już z ziemią wertykulator zbierał mi trawę do kosza.

Aeracji na jesieni nie robiłam bo mi się nie chciało, było sucho itp. .
kami 16:31, 03 mar 2019

jolka napisał(a)

Co to za trawa?
jolka 18:09, 03 mar 2019

kami napisał(a)
Faworyt Wertykulator Aerator Elektryczny 2w1 1700W KCW 1738 ja mam taki, na porządnym przedłużaczu dał rade 15 arów zrobić. Kosz taki plastikowy składany był używany tylko przy drugiej wertykulacji bo mi się nie chciało tyle razy zginać żeby co chwilę opróżniać kosz. Nie wiem ile jeszcze kosz wytrzyma ale ta siateczka też zachęcająco nie wygląda. Za drugim razem to już z ziemią wertykulator zbierał mi trawę do kosza.

Aeracji na jesieni nie robiłam bo mi się nie chciało, było sucho itp. .

Oglądnęłam Faworyta Jeśli go polecasz, niewykluczone, że go kupię.
Chyba, że jeszcze się ktoś wypowie i coś doradzi ...

A związana trawa o którą pytasz, to Miskant Variegatus. Pod koniec zimy ... wiadomo, wygląda jak chochoł zwykły. Ale latem to naprawdę piękna roślina. Polecam