Znowu ściągneły mnie do Ciebie kulekczki bukszpanowe i wrzuciałam nawet do siebie 2 Twoje zdjęcia.
Bardzo podoba mi sie rabata z hortkami, ml oraz kulkami. Zastanawiam sie, czy u siebie nie skopiować Twojego pomysłu? Może zerkniesz swoim okiem?
Jolu masz posadzoną chyba runianke przed kulkami. Powiedz prosze, czy ta rabata jest w miejscu słonecznym? Czytałam, że runianka lubi cień, a ja planowałam ją zasadzić u siebie na wjeżdzie.
Ogólnie musze przyznać, ze jestem pod wielkim wrażeniem Twojego ogrodu.
Naprawdę wszystko sadzisz z gustem, smakiem i wyczuciem barw i kształtów.
Będę podglądała i szukała inspiracji, jeśli pozwolisz
Aga, działam troszkę bo mi czasu brakuje. Niech już ten marzec się skończy, potem będę miała luźniej. Posprzątałam trochę, przesadziłam rh (dostały podwyższoną rabatę i kwaśną ziemię), mam nadzieję że dobrze im to zrobi. Muszę jeszcze przyciąć lawendę. Ale najważniejsze, że M. kopie południową stronę i walczy z perzem
Katarzynka, kulki i hortensje to sprawdzony, tradycyjny zestaw Ogrodowiskowy
Kopiuj, na pewno będziesz zadowolona. Wpadnę do Ciebie z wielką przyjemnością, ale dopiero weekendowo,na spokojnie.. bo nie wyrabiam czasowo ostatnio.
Przed kulkami mam runiankę, jest od strony wschodniej, słońce do ok. 12nastej. Nawet dosyć daje radę. I dziękuję Ci za przemiłe słówka.
Muszę przyznać, że co do "smaku" rabat, to trafiłaś w dziesiątkę Właśnie dziś zakupiłam 10 borówek amerykańskich i zamiast planowanych od strony południowej angielskich róż w bukszpanach będę miała rabatę pt. "przyjemne z pożytecznym". Wzdłuż chodniczka będą borówki we wrzosach i lekkich trawach. Będzie to czysta improwizacja, tak więc sama jestem ciekawa co z tego wyjdzie ..
No ja też w sobotę posadziłam borówki amerykańskie ale w typowo sadowej części ogrodu. kupiłam northblue i spartana.A u Ciebie pomysł z borowkami w części rekreacyjnej bardzo mi się podoba ...
Co z tych moich planów wyjdzie to jeszcze nie wiem.
Co wejdę do ogrodu to mam jakiś inny pomysł.
Póki co borówki stoją w doniczkach, bo jakaś niezdecydowana jestem
Wioletka, co do borówek to ze mnie żaden doradca, bo przygodę z nimi dopiero zaczynam. Za namową Pana ze szkółki kupiłam: BLUEJAY (3), GOLDTRAUBE(2), BLUECROP(3) i PATRIOT(2). Są podpisane tak więc zobaczymy co z której wyrośnie.
Witaj Paula, fajnie że znów jesteś Widziałam, u Ciebie wiosna na całego. U mnie na razie kopanie się posuwa. Gorzej, bo koncepcje wciąż w proszku. Trochę się zirytowałam, bo wczoraj porobiłam zdjęcia wiosennych kwiatków i nie wiem co się stało, ale żadne się nie otwiera. Błąd pliku.. Pierwszy raz mi aparat taki numer wyciął