Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

Agi2006 10:20, 19 mar 2015

Jolka... Co taka cisza u Ciebie? Działasz coś?
katarzynkak 23:19, 22 mar 2015

Jolu witaj

Znowu ściągneły mnie do Ciebie kulekczki bukszpanowe i wrzuciałam nawet do siebie 2 Twoje zdjęcia.
Bardzo podoba mi sie rabata z hortkami, ml oraz kulkami. Zastanawiam sie, czy u siebie nie skopiować Twojego pomysłu? Może zerkniesz swoim okiem?

Jolu masz posadzoną chyba runianke przed kulkami. Powiedz prosze, czy ta rabata jest w miejscu słonecznym? Czytałam, że runianka lubi cień, a ja planowałam ją zasadzić u siebie na wjeżdzie.

Ogólnie musze przyznać, ze jestem pod wielkim wrażeniem Twojego ogrodu.
Naprawdę wszystko sadzisz z gustem, smakiem i wyczuciem barw i kształtów.
Będę podglądała i szukała inspiracji, jeśli pozwolisz
jolka 20:45, 25 mar 2015

Agi2006 napisał(a)
Jolka... Co taka cisza u Ciebie? Działasz coś?

Aga, działam troszkę bo mi czasu brakuje. Niech już ten marzec się skończy, potem będę miała luźniej. Posprzątałam trochę, przesadziłam rh (dostały podwyższoną rabatę i kwaśną ziemię), mam nadzieję że dobrze im to zrobi. Muszę jeszcze przyciąć lawendę. Ale najważniejsze, że M. kopie południową stronę i walczy z perzem
jolka 20:47, 25 mar 2015

katarzynkak napisał(a)
Jolu witaj

Znowu ściągneły mnie do Ciebie kulekczki bukszpanowe i wrzuciałam nawet do siebie 2 Twoje zdjęcia.
Bardzo podoba mi sie rabata z hortkami, ml oraz kulkami. Zastanawiam sie, czy u siebie nie skopiować Twojego pomysłu? Może zerkniesz swoim okiem?

Jolu masz posadzoną chyba runianke przed kulkami. Powiedz prosze, czy ta rabata jest w miejscu słonecznym? Czytałam, że runianka lubi cień, a ja planowałam ją zasadzić u siebie na wjeżdzie.

Ogólnie musze przyznać, ze jestem pod wielkim wrażeniem Twojego ogrodu.
Naprawdę wszystko sadzisz z gustem, smakiem i wyczuciem barw i kształtów.
Będę podglądała i szukała inspiracji, jeśli pozwolisz

Katarzynka, kulki i hortensje to sprawdzony, tradycyjny zestaw Ogrodowiskowy
Kopiuj, na pewno będziesz zadowolona. Wpadnę do Ciebie z wielką przyjemnością, ale dopiero weekendowo,na spokojnie.. bo nie wyrabiam czasowo ostatnio.

Przed kulkami mam runiankę, jest od strony wschodniej, słońce do ok. 12nastej. Nawet dosyć daje radę. I dziękuję Ci za przemiłe słówka.

Muszę przyznać, że co do "smaku" rabat, to trafiłaś w dziesiątkę Właśnie dziś zakupiłam 10 borówek amerykańskich i zamiast planowanych od strony południowej angielskich róż w bukszpanach będę miała rabatę pt. "przyjemne z pożytecznym". Wzdłuż chodniczka będą borówki we wrzosach i lekkich trawach. Będzie to czysta improwizacja, tak więc sama jestem ciekawa co z tego wyjdzie ..
Agi2006 11:13, 26 mar 2015

No ja też w sobotę posadziłam borówki amerykańskie ale w typowo sadowej części ogrodu. kupiłam northblue i spartana.A u Ciebie pomysł z borowkami w części rekreacyjnej bardzo mi się podoba ...
wiunia 19:43, 26 mar 2015

Jolu,a jaką polecasz odmianę borówek bardzo bym chciała posadzić kilka krzaczków ale nie wiem, które odmiany są polecane
paulina_ns 12:33, 28 mar 2015

Witaj Jolu, widzę, że pracę idą pełną parą u mnie podobnie pozdrawiam Cię serdecznie i powracam już do Was na stałe
jolka 13:42, 29 mar 2015

Agi2006 napisał(a)
No ja też w sobotę posadziłam borówki amerykańskie ale w typowo sadowej części ogrodu. kupiłam northblue i spartana.A u Ciebie pomysł z borowkami w części rekreacyjnej bardzo mi się podoba ...

Co z tych moich planów wyjdzie to jeszcze nie wiem.
Co wejdę do ogrodu to mam jakiś inny pomysł.
Póki co borówki stoją w doniczkach, bo jakaś niezdecydowana jestem
jolka 13:49, 29 mar 2015

wiunia napisał(a)
Jolu,a jaką polecasz odmianę borówek bardzo bym chciała posadzić kilka krzaczków ale nie wiem, które odmiany są polecane

Wioletka, co do borówek to ze mnie żaden doradca, bo przygodę z nimi dopiero zaczynam. Za namową Pana ze szkółki kupiłam: BLUEJAY (3), GOLDTRAUBE(2), BLUECROP(3) i PATRIOT(2). Są podpisane tak więc zobaczymy co z której wyrośnie.

jolka 13:55, 29 mar 2015

paulina_ns napisał(a)
Witaj Jolu, widzę, że pracę idą pełną parą u mnie podobnie pozdrawiam Cię serdecznie i powracam już do Was na stałe

Witaj Paula, fajnie że znów jesteś Widziałam, u Ciebie wiosna na całego. U mnie na razie kopanie się posuwa. Gorzej, bo koncepcje wciąż w proszku. Trochę się zirytowałam, bo wczoraj porobiłam zdjęcia wiosennych kwiatków i nie wiem co się stało, ale żadne się nie otwiera. Błąd pliku.. Pierwszy raz mi aparat taki numer wyciął