Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

anna_g 11:35, 01 mar 2014

Urszulla napisał(a)
ładne hiacynciki, aż u mnie zapachniało.
Były w B. po 5zł ale kiełki, nie brałam
Takie kwitnące z chęcią

Za te też dałam 5 - kwitnące nie były ale niewiele im brakowało. Tylko cosik nie wyrosły ale nadrabiają zapachem aż za bardzo
anna_g 11:40, 01 mar 2014

Ha Mam i ja co prawda niewiele ale i tak Wam przynoszę

anna_g 11:43, 01 mar 2014

Przebiśniegi nadal kwitną

a ta trzmielinę chcę dzisiaj przyciąć (część już przycięłam muszę dokończyć - na zdjęciu jeszcze nie cieta) Mam pomocnika
malgorzata_s... 14:39, 01 mar 2014

Aniu a ja dzisiaj iryski zakupiłam i może zakwitną niedługo Ślicznie i wiosennie u ciebie U mnie wszystkie krokusy już w rozkwicie
danuta_szwajcer 17:51, 01 mar 2014

anna_g napisał(a)

Danusiu o tej godzinie to ja nawet nie wiem że świat istnieje toż to głęboka noc jest... Podziwiam Cię - ja w soboty muszę się wyspać i nic nie poradzę Ale .... poszłam ja sobie dzisiaj do sklepu na zakupy po czym jak wróciłam postawilam siaty i do ogrodu na przegląd - przy okazji obcięłam trzy hortki i ćwierć trzemiliny - nie mogłam się powstrzymać jest pięknie po prostu pięknie... chociaż słyszałam zapowiedzi, że wiosny nie będzie tylko od razu latu... Miłego dnia Danusiu

No a ja, jak małe dzieci w sobote jeszcze wczesniej wstaję) I tak z uwagi, ze musze codziennie wstawac by pojsc do mamy dac jej sniadanie i zastrzyk zrobic to i tak nigdy nie moge pospac Ale dzis wyjatkowo piękny dzien od samego rana. Od 13 buszowałam juz po ogrodzie z sekatorami Plany byly wieksze ale, ze tyle tego mam to 15 horti przycięte, patyczki przygotowane ale juz ciemno sie zrobilo wiec jutro do doniczek je dam do ziemi Roze tez po drodze co mi sie napatoczyły tez przycinałam bo niektore juz listki mają. Ale pięknie tak 01 marca w ogrodzie juz sobie pracować Psiunia widze tez sie cieszy oj moja tez przeszczesliwa, ze moze mi towarzyszyc w ogrodzie Sliczna ta Twoja psiunia i ma mądre spojrzenie Pozdrawiam i buziaki przesyłam
boguslawa_ma... 18:29, 01 mar 2014

Aniu to twój piesek,ja miałam takiego samego tylko uszy miał do góry
A krokusów i tak masz więcej odemnie ,kupiłam dziś iryski 60 sztukNie chcesz pare
Jeśli chodzi o ciemiernik bądz cierpliwa on zakwitnie w swoim czasie jest jeszcze mały.
AgnieszkaW 19:11, 01 mar 2014

Śliczna wiosna już u Ciebie, nawet piesio się cieszy
anna_g 19:31, 01 mar 2014

Gosiu, Bogusiu no to poszalałyście z iryskami fajnie - ciekawa jestem kiedy zakwitną ja jednak poczekam do jesieni

Danusiu mnie się udało być o 13.30 z sekatorem w ogrodzie Ale że to był pierwszy takie "prawdziwy" raz pracy w ogrodzie to pracowałam 3 godzinki i mi wystarczyło Przycięłam co mi wpadło w łapy Podlałam previkurem, opryskałam promanalem (oj to chyba najdłużej trwało), nawet okopałam bardzo delikatnie tulipany i takie tam różne żeby ładniej było. Uporządkowałam kilka miejsc i szczęśliwa wróciłam do domku Oby tak częściej

Agnieszko - dziękuję. Muszę zajrzeć co słychać w Jurajskim
Kindzia 20:02, 01 mar 2014

Krokuski się rozrosną, Ty się nie boooj
Ja z przycinaniem róż za tydzień poszaleję i z lawendą, i z wrzosami
Tawułę jak teraz przytniesz to z wczesnego kwitnienia nici...po kwitnieniu się tnie

Buziol
anna_g 20:10, 01 mar 2014

Kindzia napisał(a)
Krokuski się rozrosną, Ty się nie boooj
Ja z przycinaniem róż za tydzień poszaleję i z lawendą, i z wrzosami
Tawułę jak teraz przytniesz to z wczesnego kwitnienia nici...po kwitnieniu się tnie

Buziol

Kasia - tawuła japońska (przynajmniej ta moja) kwitnie na pędach tegorocznych (jak horti bukietowa) od czerwca do sierpnia. Chlasta się ją przed ruszeniem wegetacji krzewu i to dość mocno. W każdym razie moja już jest jest ochlastana i nie ma to tamto - ma kwitnąć i finito Jak to gdzieś powiedziała Mała Mi - trochę parafrazując - "jak jej każesz to zakwitnie"
A ty mnie powiedz - jak się tnie lawendę ??? Buziolek