Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

Mala_Mi 21:17, 01 mar 2014

Anuś.. z takich kilku krokusów co rok będzie więcej i więcej Za 3 lata będzie jeden fiolecik w tym miejscu... a wiem co mówię.. tylko w trawniku słabo przybierają w ilości.. a nawet jest ich coraz mniej...

Tawułę ja tnę radykalnie, mocno i dość nisko.. zostawiam 1/4 może 1/3 z wysokości... a teraz i pod koniec lata tnę.. Jedną tną na wysokosci ok 20 cm. a drugą może 30. I kwitnie ....
gierczusia 21:31, 03 mar 2014

Achhhh .. I to mnie troszku zmartwiło ,że w trawniku już nie " przybierają ".. Ale trudno .. Ffszystko scierpię , tylko niech już wylezą

Buziam Aniu
Urszulla 00:24, 04 mar 2014

Aniu, pozdrawiam Cię
o cięciu poczytałam....ja w niedzielę też sekatorkiem pocięłam horti, ale mam duże obawy czy coś z nich będzie, bo w zeszłym roku strasznie je przesuszyłam w donicach. Czy przeżyły ten stan okaże się niebawem. W sprawach pryskania kompletnie się nie znam, dobrze że Ty ten temat ogarniasz
lecę bo pół nocy przesiedzę na forum a jutro ciężki dzień w pracy

danuta_szwajcer 08:06, 04 mar 2014

Aniu buziaki przesyłam: Pochmurno dzis ale ja czekam na deszczyk wiosenny bo potrzebny Pozdrawiam
eugenia_stef... 08:19, 04 mar 2014

Witaj Aniu u mnie deszczyk jest nie potrzebny 2 dni temu padało ja potrzebuje słońca i troszkę więcej ciepła
anna_g 20:27, 04 mar 2014

Mala_Mi napisał(a)
Anuś.. z takich kilku krokusów co rok będzie więcej i więcej Za 3 lata będzie jeden fiolecik w tym miejscu... a wiem co mówię.. tylko w trawniku słabo przybierają w ilości.. a nawet jest ich coraz mniej...

Tawułę ja tnę radykalnie, mocno i dość nisko.. zostawiam 1/4 może 1/3 z wysokości... a teraz i pod koniec lata tnę.. Jedną tną na wysokosci ok 20 cm. a drugą może 30. I kwitnie ....

Krokusów już jest więcej niż rok temu - poza tym są zdecydowanie "dorodniejsze" bo w zeszlym roku to były takie mikre zdechlaki że je ledwo było widać a ja się zastanawiałam co to za badziewie kupiłam A krokusów to się nie wykopuje nic a nic? Bo ja przyznam szczerze wykopałam je wszystkie - wiele nie miałam - bo w tym miejscu jednoroczne sadziłam to i cebulki mi wylazły - wyjęłam, oczyściłam i posadziłam jesienią...

Tawułę też obcięłam radykalnie i dość nisko - myślę że na jakieś 1/3 wysokości. W zeszłym roku tez tak zrobiłam i fajnie kwitła a przede wszystkim dobrze wyglądała - taka foremna i schludna
anna_g 20:27, 04 mar 2014

gierczusia napisał(a)
Achhhh .. I to mnie troszku zmartwiło ,że w trawniku już nie " przybierają ".. Ale trudno .. Ffszystko scierpię , tylko niech już wylezą

Buziam Aniu

A może akurat przybiorą A jak nie to przecież na rabatce ciutkę miejsca znajdziesz... co to tam taki mały krokusik dla Cię Buziaczek
anna_g 20:29, 04 mar 2014

Urszulla napisał(a)
Aniu, pozdrawiam Cię
o cięciu poczytałam....ja w niedzielę też sekatorkiem pocięłam horti, ale mam duże obawy czy coś z nich będzie, bo w zeszłym roku strasznie je przesuszyłam w donicach. Czy przeżyły ten stan okaże się niebawem. W sprawach pryskania kompletnie się nie znam, dobrze że Ty ten temat ogarniasz
lecę bo pół nocy przesiedzę na forum a jutro ciężki dzień w pracy

Trzymam za te Twoje horti bo by ich strasznie szkoda było. Ale myślę, że będzie dobrze. Ja moje dwie przesadzałam późno i przez całą zimę wyglądały jakby zdechły i nie żyły na śmierć, ale przy cięciu widzę, że są żywe więc jestem dobrej myśli. Miejmy nadzieję, że Twoje też będą ok.
Co do pryskania to ogarniam z lekka średnio Staram się i czytam... i pewnie popełniam błędy ale próbuję Pozdrówka
anna_g 20:30, 04 mar 2014

danuta_szwajcer napisał(a)
Aniu buziaki przesyłam: Pochmurno dzis ale ja czekam na deszczyk wiosenny bo potrzebny Pozdrawiam

Wzajemnie pozdrawiam Danuś. U nas jest po prostu zimno i mało przyjemnie. Ale deszczu ani śladu. A przydałoby się trochę.
anna_g 20:31, 04 mar 2014

eugenia_stefanska napisał(a)
Witaj Aniu u mnie deszczyk jest nie potrzebny 2 dni temu padało ja potrzebuje słońca i troszkę więcej ciepła

Geniu a u mnie ani ciepła ani deszczyku - słońce to czasem jest ale i tak zimno Pozdrawiam