Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

gierczusia 21:22, 10 mar 2014

Aniu ... Toż to 3 stówy strzeliło a Ty mnię tu nie opinkalasz ??... że ja nic ....

Samych ogrodowych sukcesów życzę .. I niech ta ogrodoterapia działa jak najlepiej .. Każdego dnia

Jakiegoś kfffiatucha Ci wyszukam
anna_g 21:25, 10 mar 2014

Ela dzięki Ja wiedziałam, że i tak wpadniesz z kfiatuchem Jak nie wcześniej to później ale w końcu co to za różnica Ja Ciem opinkalać nie będę - bo Cię lubię Kobeę opinkoliłam i mi wystarczy
danuta_szwajcer 08:18, 11 mar 2014

Aniu gratulacje na 300 A kfiatucha nie mam, klawiature laptopa kawą zalałam a na tym kompie nie mam ale nadrobie bo kwiatów u mnie w nadmiarze Piekne tulipanki pokazujesz, no i czytam, zes sie napracowała w ogrodzie, sama radosc a wczoraj bylo tak cieplutko no ja niestety tym razem do poznego wieczora w pracy ale dzisiaj mam zamiar nadrobić Juz ładnie Ci te horti listki wypuszczaja ale trzymane sa w domu? Moje trzymam na dworze i na noc przykrywam włokniną i mam nadzieje, ze tez urosną. Roze Kasi cudne Lilie tez u mnie jeszcze spią tylko widze, ze Sw.Antoniego lilie co przymrozilo to nowe wypuszczaja. Jest za sucho gdyby popadalo to tez zaczna wychodzic. Milego dnia Pozdrawiam wiosennie i sle buziaki Aniu
AgnieszkaW 08:21, 11 mar 2014

Ty sadziłaś horti do doniczek? A ja w ukorzeniacz i do gruntu, ciekawe, czy się ukorzenią. Pozdrawiam
anna_g 09:34, 11 mar 2014

danuta_szwajcer napisał(a)
Aniu gratulacje na 300 A kfiatucha nie mam, klawiature laptopa kawą zalałam a na tym kompie nie mam ale nadrobie bo kwiatów u mnie w nadmiarze Piekne tulipanki pokazujesz, no i czytam, zes sie napracowała w ogrodzie, sama radosc a wczoraj bylo tak cieplutko no ja niestety tym razem do poznego wieczora w pracy ale dzisiaj mam zamiar nadrobić Juz ładnie Ci te horti listki wypuszczaja ale trzymane sa w domu? Moje trzymam na dworze i na noc przykrywam włokniną i mam nadzieje, ze tez urosną. Roze Kasi cudne Lilie tez u mnie jeszcze spią tylko widze, ze Sw.Antoniego lilie co przymrozilo to nowe wypuszczaja. Jest za sucho gdyby popadalo to tez zaczna wychodzic. Milego dnia Pozdrawiam wiosennie i sle buziaki Aniu

Dzięki Danusiu Horti są w domu bo wypuszczają listki a Kasia je 2 tygodnie trzymała w garażu, wczoraj je do ziemi włożyłam i na razie do piwnicy dałam... Bo u nas w nocy są przymrozki takie -3, i nie wiem czy by im to w donicach nie zaszkodziło...
anna_g 09:35, 11 mar 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Ty sadziłaś horti do doniczek? A ja w ukorzeniacz i do gruntu, ciekawe, czy się ukorzenią. Pozdrawiam

Aga - ja do doniczek bo one już miały pąki listów - Kindzia je w wodzie trzymała w garażu w oczekiwaniu aż po nie dotrę Zatem nie wiedziałam czy mogę je tak bezkarnie wystawić na ogród jak są przymrozki w nocy. Ale część patyczków dałam do gruntu, zobaczymy co lepsze. Pozdrówka
Milka 12:51, 11 mar 2014

Aniu, biegnę z pomocą

Jeśli masz patyki, które są dopiero w pąkach, a nie listki, te daj od razu w grunt i nie martw się przymrozkami; potem jak już będzie cieplej podlejesz substralem dla roślin nowo sadzonych, aby szybciej system korzeniowy tworzyły, te które rozwinęły listki musisz chronić, bo przymrozki zmrożą te listki, są wydelikacone pobytem w garażu, natomiast jeśli jesteś w domu, w ciągu dnia wystawiaj do słońca i utrzymuj wilgotność podłoża
Dadzą radę sobie, jeśli nie wszystkie, to ileś tam się ukorzeni
Powodzenia
anna_g 13:32, 11 mar 2014

Irenko dzięki wielki - buziaki
Milka 13:40, 11 mar 2014

Urszulla 17:48, 11 mar 2014

Aniu, pooglądałam te moje gałązki hortek co je niby uśmierciłam i myślę, że będą żyć, bo mają taki zdrowy w miarę kolor. Nadzieja we mnie więc ożyła