Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

anna_g 19:53, 04 kwi 2014

Urszulla napisał(a)
Aniu, piękne te wiosenne donice. U mnie niebieskie też zawsze wiosną będzie królowało

Ja też lubię niebieski w ogrodzie - nie tylko wiosną...
Mathildis 19:55, 04 kwi 2014

anna_g napisał(a)
Moje wczorajsze mini zakupy giełdowe - a i tak cieszą

Piękne sasanki, a to niebieskie to co toto?
Golteria rozesłana też ładnie rozrośnięta
anna_g 19:57, 04 kwi 2014

Mathildis napisał(a)

Ale je fajnie skadrowałaś wszystkie 3
Nie bój żaby za rok będzie lepiej

Dzięki Matyldo (no wybacz ale tak mi się kojarzysz i w dodatku to fajne jest więc jeśli nie masz nic przeciwko... jeśli masz to mów proszę) - nie mogę się oprzeć cykaniu fot magnolce stąd musiałby być wszystkie trzy

A jeśli chodzi o te duety - to ogród potrafi zaskakiwać a ja miałam szczęście że wczoraj je odkryłam i uwieczniłam - bo jednego z nich już nie ma - bratek i stokrotka - ich duecik zakończyła dzisiaj kosiarka... a ja się cieszę z fotki
anna_g 20:00, 04 kwi 2014

Mathildis napisał(a)

Piękne sasanki, a to niebieskie to co toto?
Golteria rozesłana też ładnie rozrośnięta

Sasanki dzisiaj w końcu udało mi się wsadzić w grunt A to niebieskie to goryczka bezłodygowa. A golteria znalazła zastosowanie o tutaj:

mam nadzieję, że się fajnie rozrośnie.
anna_g 20:07, 04 kwi 2014

Nic nie poradzę na to że znowu ją obfociłam - wiem, wiem, świr jest no jest ale tak się z niej cieszę

uprasza się o nieśmianie bo całe drzewko wygląda tak:
anna_g 20:11, 04 kwi 2014

Co to w ogóle są za fiołki - ja je pierwszy raz widzę w naszym ogrodzie i w dodatku skądś się wysiały.... nie mam pojęcia skąd.... dzisiaj zawzięłam się na fiołki i zaczęłam je usuwać, bo mamy ich już przesadnie dużo właściwie wszędzie a nowych siewek całe mnóstwo - ogród fiołkowy czy co.... bez przesady jak je usunę w większej części to jeszcze dużo zostanie a ile miejsca na nowe rośliny

z bliska wyglądają tak: są niebieskie - jasne - nie fioletowe

boguslawa_ma... 20:11, 04 kwi 2014

Aniu to nowy nabytek?3 kwiatki a cieszą ja mam białą i w tym roku nie zakwitła
anna_g 20:16, 04 kwi 2014

Bogusiu - to nabytek z zeszłego roku no ale pierwszy raz kwitnie - chudzina taka ale mam nadzieję, że się zabierze. Bardzo chciałam mieć magnolię to i cieszę się jak jaka goooopia.
Mathildis 20:41, 04 kwi 2014

anna_g napisał(a)

Dzięki Matyldo (no wybacz ale tak mi się kojarzysz i w dodatku to fajne jest więc jeśli nie masz nic przeciwko... jeśli masz to mów proszę) - nie mogę się oprzeć cykaniu fot magnolce stąd musiałby być wszystkie trzy

A jeśli chodzi o te duety - to ogród potrafi zaskakiwać a ja miałam szczęście że wczoraj je odkryłam i uwieczniłam - bo jednego z nich już nie ma - bratek i stokrotka - ich duecik zakończyła dzisiaj kosiarka... a ja się cieszę z fotki

Lubię na forum "Matyldo", bo przynajmniej wiem, że to do mnie i nie muszę się zastanawiać a jeśli ktoś pisze "Aniu" to się zastanawiam bo przecież na stronie jeszcze 3 inne się wypowiedziały więc różnie to może być, a nóż widelec się wygłupię

Ale zobacz jaka ja monotematyczna jestem ... ciągle o tych fiołkach nawijam i dziś i ostatnio....

Miło mi że przejrzałaś mój wątek... nieźle mnie połechtałaś tymi pochwałami.
Mathildis 20:45, 04 kwi 2014

anna_g napisał(a)
Nic nie poradzę na to że znowu ją obfociłam - wiem, wiem, świr jest no jest ale tak się z niej cieszę

uprasza się o nieśmianie bo całe drzewko wygląda tak:

Kwiaty ma śliczne, więc jak się już "weźmie" to będzie wiosną wielką atrakcją Twojego ogrodu.