Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

anna_g 20:55, 30 maj 2014

Lekka ciepła zima i hortensja chyba pokaże co potrafi. Ma mnóstwo pąków - jeśli nie pójdzie śladem moich pomidorów to bedzie piękna

a to druga - ta z "wiankiem" - też powinno być dość trochę kwiatów

danuta_szwajcer 20:58, 30 maj 2014

No pomidory faktycznie cos im nie pasuje, mowia, ze nasze deszcze zbyt duzo chemi i tak sie dzieje, sąsiadka co roku tak ma. Zreszta jak dzisiaj popatrzylam na roze ile mszycy, slimakow cala plaga, w rh nowe przyrosty wygryzione a nigdy tego nie miałam. Ale Twoje powojniki jak zawsze niezawodne i piękne, u mnie juz przekwitaja. Buziaki
anna_g 20:58, 30 maj 2014

Wiem, że nie lubicie kwitnących kostrzew - przynajmniej wiele takich głosów tu czytałam. Ale ja się przyznam że mnie się podobają - i to nawet bardziej niż wtedy jak nie kwitną
anna_g 21:01, 30 maj 2014

lubie te żółte cisy

moje magnolki
Kasik 21:04, 30 maj 2014

Aniu - piękne te hortki. Gęste i pełne kwiatów- już widzę jaką piękną kulę kwietną utworzą. U mnie też mają pąki, ale jeszcze nie w takiej fazie rozwoju. Na razie widać, że będą. - I wcale nie okrywane
anna_g 21:07, 30 maj 2014

No i pytanie o kolejnego "gada" Taki znany ogólnie ale ja nie wiem co to, wiem tylko że w tym roku to tego tak dużo że nawet w moim łóżku kilka razy chciało toto spać Czy to też żarłoczne jest??? Należy eksterminować???
Wiecie u mnie z tą eksterminacją to jest trochę problemu... Jakoś tak się przyzwyczaiłam i w związku z tym naturalnym biegiem rzeczy przyzwyczaiłam też moje dzieciaki które wcale już takie małe nie są... że ogólnie nie zabijamy niepotrzebnie bez względu na to co nam pod nogi wpadnie... Pająki i robale wynosimy na pole, jedynie do komarów nie mamy litości No i moje młodsze nieletnie podniosło ostatnio protest że robala zabić nie można - a nawet się zaoferowało że będzie je w słoiku wynosić daleko od naszego ogrodu na pola
No to co z tym jegomoście robić??? Bo tak na moje oko to on chyba wpinkala mi różę
Kasya 21:07, 30 maj 2014

anna_g napisał(a)
Wiem, że nie lubicie kwitnących kostrzew - przynajmniej wiele takich głosów tu czytałam. Ale ja się przyznam że mnie się podobają - i to nawet bardziej niż wtedy jak nie kwitną

mam takie same, ale kazali mi od razu pousuwac kwiaty, to usunelam....
Kasya 21:10, 30 maj 2014

anna_g napisał(a)
No i pytanie o kolejnego "gada" Taki znany ogólnie ale ja nie wiem co to, wiem tylko że w tym roku to tego tak dużo że nawet w moim łóżku kilka razy chciało toto spać Czy to też żarłoczne jest??? Należy eksterminować???
Wiecie u mnie z tą eksterminacją to jest trochę problemu... Jakoś tak się przyzwyczaiłam i w związku z tym naturalnym biegiem rzeczy przyzwyczaiłam też moje dzieciaki które wcale już takie małe nie są... że ogólnie nie zabijamy niepotrzebnie bez względu na to co nam pod nogi wpadnie... Pająki i robale wynosimy na pole, jedynie do komarów nie mamy litości No i moje młodsze nieletnie podniosło ostatnio protest że robala zabić nie można - a nawet się zaoferowało że będzie je w słoiku wynosić daleko od naszego ogrodu na pola
No to co z tym jegomoście robić??? Bo tak na moje oko to on chyba wpinkala mi różę
]

tez taki u mnie byl , to juz sie nie zastanawialam tylko od razu rozplaszczylam...
ale cos czuje ze ten nie jest szkodnikiem
anna_g 21:10, 30 maj 2014

Kasya napisał(a)
pomidorki rzeczywiscie dziwne, ale za to jakie masz kwiaty...jedne ladniejsze od drugich
powojnik ...same pąki !
ostrozki cudne... bardzo bym chciala, moze sobie w koncu sprawię

No takie oryginalne te pomidory moje
Ostróżki kupiłam w zeszłym roku - wyrosły ogromne i już je toffam są cudne chociaż dopiero zaczynają. Podobno jednak są krótkowieczne. Zobaczymy. Na razie bardzo się cieszę że je mam
anna_g 21:11, 30 maj 2014

danuta_szwajcer napisał(a)
No pomidory faktycznie cos im nie pasuje, mowia, ze nasze deszcze zbyt duzo chemi i tak sie dzieje, sąsiadka co roku tak ma. Zreszta jak dzisiaj popatrzylam na roze ile mszycy, slimakow cala plaga, w rh nowe przyrosty wygryzione a nigdy tego nie miałam. Ale Twoje powojniki jak zawsze niezawodne i piękne, u mnie juz przekwitaja. Buziaki

A ja słyszałam że na majowym deszczu wszystko rośnie Ale chyba te stare powiedzenia to teraz są mało aktualne