Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

gierczusia 08:07, 11 kwi 2013

nieszka napisał(a)
Normalnie jakiś Edward Nożycoręki Ci się trafił

gierczusia 08:08, 11 kwi 2013

Ja nie wiedziałam , tak ogólnie, że świerki też można ciąć w tak regularną bryłę ... .. Są piękne
Gabrysia_ 08:15, 11 kwi 2013

Cięcie super!
No to M się spisał na medal,rośliny zyskały na urodzie i to bardzo
BarbaraM 08:23, 11 kwi 2013

gierczusia napisał(a)

Aaa ... Znowu się czegoś dowiedziałam.. Jak już było cięte , to ciąć jak będą młode przyrosty

Dzięki Basiu

Proszę bardzo Elu
Bardzo pojętna z ciebie dziewczynka

W takim razie jeszcze dołożę to że u sosny najlepiej ręcznie wyłamywać nowe przyrosty do połowy.
Dlaczego ręcznie?
Bo nie przycinamy w ten sposób igieł i wszystko wygląda naturalnie.
Ewa4 11:15, 11 kwi 2013

Ale piękne cięcie to się doczekaliśmy wiosny u mnie też słonko i można cos porobić w ogrodzie .Pozdrawiam
Bogdzia 19:50, 11 kwi 2013

Ale było wielkie ciecie.U mnie M nie pozwoli uciąc nawt gałązki i jak coś jest za wielkie to trzeba całe wyciąc mimo jego protestów.
AgnieszkaW 20:03, 11 kwi 2013

Ależ piękne cięcie! Normalnie mistrzostwo! Pozdrawiam
eliza3 20:35, 11 kwi 2013

Przyszłam pochwalić piękne cięcie, pewną rękę, samozaparcie i cierpliwość... 4 godziny, piszesz?? Gdzie ty taki skarb znalazłaś.??? Mistrz
anna_g 22:53, 11 kwi 2013

Bogdzia napisał(a)
Ale było wielkie ciecie.U mnie M nie pozwoli uciąc nawt gałązki i jak coś jest za wielkie to trzeba całe wyciąc mimo jego protestów.

Bożeko bardzo się cieszę, że mnie odwiedziłaś - ja pomalutku ale oglądam Twój wątek - dzisiaj jeszcze też wpadnę na kilka stron rozdziału pierwszego Mój mąż z kolei raczej nie interesuje się ogrodem, no może trawą ale pomaluśku zauważam że już nie jest taki niechętny jak kiedyś... Nawet tyle jest fajne bo dobrze rokuje Pozdrawiam i zapraszam

AgnieszkaW napisał(a)
Ależ piękne cięcie! Normalnie mistrzostwo! Pozdrawiam

Dziękuję Agnieszko - bardzo się cieszę, że Wam się podoba

eliza3 napisał(a)
Przyszłam pochwalić piękne cięcie, pewną rękę, samozaparcie i cierpliwość... 4 godziny, piszesz?? Gdzie ty taki skarb znalazłaś.??? Mistrz

Elu dzięki Otóż okazało sie że mój małżonek ma takiego znajomego Wprawdzie znają się od niedawna, ale jak się tylko dowiedziałam że on jest ogrodnik hobbysta to zapragnęłam też go poznać. Nie dość że fajnie pracuje to jeszcze sympatyczny człowiek.

Przekażę "panu Fryzjerowi" tudzież "Ryszardowi Nożycorękiemu' Wasze pochwały. Skoro Wam się podoba to warto mu o tym powiedzieć. Na pewno będzie to miłe.
anna_g 22:58, 11 kwi 2013

A teraz mam dla Was kilka zdjęć coby oczka pocieszyć Byłam dzisiaj w szkółce u Kapiasów. Sama szkółka w zasadzie nie bardzo jeszcze funkcjonuje, powiedziałabym że się właśnie rozkręca, roślin jest mało, nie są jeszcze rozstawione, ogólnie póki co nic ciekawego. Ale weszłam do sklepików żeby pooglądać takie różne dziabągi (zapożyczone od Eli Gierczusi ) i kupić co nieco (kupiłam: Previcur, Humus active, hydrożel, nawóz do iglaków, mgiełkę do storczyków, i dwa patyczki do storczyków ) i pofociłam co wam teraz chcę pokazać