Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi - kolejny sezon

Ogródek Hanusi - kolejny sezon

hanka_andrus 17:48, 17 paź 2013

Iwonko,z rana było tylko pochmurno. Wybrałam się więc do ogrodu, bo tam nawalone pod płotem i trzeba było sprzątnąć. Zapakowałam 5 worów gnoiwa i ustawiłam w kompostowniku.Przykryłam to dyktą i już mam porządek, to znaczy miałam jak wracałam do domu, ale liście lecą w dalszym ciągu, więc bałagan i tak,i tak zastanę jak tam zajrzę. Teraz pada deszcz. ale nie taki ulewny, tylko kapuśniaczek. Inne prace? Muszą czekać do pogodnego dnia. Ale już jestem spokojna, bo nawet gdyby śnieg spadł, to już jako tako wygląda. Tylko pod gruszą sterta liści, ale te wywożę na działkowy śmietnik. Dlatego potrzebny jest mi pogodny dzień.

Kwiatki się trafiają pojedyncze i marcinki. Te są niezawodne.
Dziś pierwiosnek

Bogdzia 19:15, 17 paź 2013

Haniu piękne zdjecie zostawiłaś u Roberta , piękny las przebarwiony kolorowo, wcale nie gorzej niz w Kanadzie.Pozdrawiam serdecznie.
an_tre 19:43, 17 paź 2013

hanka_andrus napisał(a)
Iwonko,z rana było tylko pochmurno. Wybrałam się więc do ogrodu, bo tam nawalone pod płotem i trzeba było sprzątnąć. Zapakowałam 5 worów gnoiwa i ustawiłam w kompostowniku.Przykryłam to dyktą i już mam porządek, to znaczy miałam jak wracałam do domu, ale liście lecą w dalszym ciągu, więc bałagan i tak,i tak zastanę jak tam zajrzę. Teraz pada deszcz. ale nie taki ulewny, tylko kapuśniaczek. Inne prace? Muszą czekać do pogodnego dnia. Ale już jestem spokojna, bo nawet gdyby śnieg spadł, to już jako tako wygląda. Tylko pod gruszą sterta liści, ale te wywożę na działkowy śmietnik. Dlatego potrzebny jest mi pogodny dzień.

Kwiatki się trafiają pojedyncze i marcinki. Te są niezawodne.
Dziś pierwiosnek

Haniu sporo zrobiłaś mimo9 niesprzyjającej ary, tylko podziwiać
u mnie też zakwitły pierwiosnki, ale te podarowane przez wnuki na dzień babci i dziadke, a wyeksmitowane do ogrodu
pozdrawiam Hanuś
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
jotka 19:46, 17 paź 2013

Haniu, podziwiam wzorowy ogrodnik z Ciebie, który dobrze sobie rozplanował prace Miejmy nadzieję, że będą jeszcze pogodne dni U mnie leje od kilku godzin
hanka_andrus 20:12, 17 paź 2013

jotka napisał(a)
Haniu, podziwiam wzorowy ogrodnik z Ciebie, który dobrze sobie rozplanował prace Miejmy nadzieję, że będą jeszcze pogodne dni U mnie leje od kilku godzin

U mnie nie leje, ale pogody tez nie ma. Czas na regenerację sił odpowiedni.
Jaki tam wzorowy ogrodnik. Starałam się nie zmarnować okazji, a że na własne siły mogłam tylko liczyć, to i ślimaczyłam się z robotą. Gdyby nie to gnoiwo, już byłby koniec,a tak przesunęło się w czasie. a pogoda teraz już się skiepściła.
W każdym razie, powiedziałam, że to ostatnie takie moje przedsięwzięcie. Od następnych wiosen -stosować będę chemiczne polepszacze. Może nie ekologiczne, ale dla starego człowieka wygodniejsze w użyciu.

Na pogodę czekam, bo marzy mi się jeszcze wypad na grzyby. Ponoć podgrzybki się rzuciły.
Miłego wieczoru.
ewa004 20:16, 17 paź 2013

Haniu przyjedz do nas na grzyby prawdziwki są
hanka_andrus 20:20, 17 paź 2013

Aniu, Bożenko miło Was gościć. Teraz mój las się przebarwia. Czekam na pogodę, żeby polecieć poszurać i popstrykać.
Buziaczki i Uśmieszki dla Was .
an_tre 20:23, 17 paź 2013

hanka_andrus napisał(a)
Aniu, Bożenko miło Was gościć. Teraz mój las się przebarwia. Czekam na pogodę, żeby polecieć poszurać i popstrykać.
Buziaczki i Uśmieszki dla Was .
z przyjemnością obejrzę twoje fotki pstryka, pstrykaj
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
zbigniew_gazda 21:40, 17 paź 2013

Ja też ja tez obejrzę. Haniu a co to jest gnoiwo? Czy to jakiś przydział jest?
hanka_andrus 22:27, 17 paź 2013

Zbyszku, czyżbyś nie wiedział? Ale ty chyba nie nawozisz ogrodu naturalnie,tylko chemicznie, to skąd miałbyś wiedzieć?
Pól przyczepy końskiego obornika dostałam, to i zagospodarować trzeba było. Powsadzałam to pod moje piaszczysko, i jeszcze 5 worków na zapasie stoi. Ale już w przyszłości na takie akcje się nie piszę, choćby one i złote były. Ręce mi sie wydłużyły do samej ziemi i wyglądam teraz jak człowiek prehiostoryczny. Co prawda, wiekowa jestem, ale nie aż tak