Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wątek o tym, że ......nie umiem:)

Wątek o tym, że ......nie umiem:)

kraania 07:52, 28 kwi 2012

Jagna to cieszę się bardzo, że szczęśliwie dotarły. Niech rosną zdrowo i pięknie kwitną.
Madzenka 07:58, 28 kwi 2012

Jagna ale rasowy angielski warzywnik. Szkoda, że nie mam miejsca w grodzie to bym sobie taki geometryczny zrobiła !
Agacia 19:05, 01 maj 2012

Jagna, warzywnik super i fajny układ skrzyń. Ja też mam taki niski (warzywnik, nie układ)
popcorn 12:08, 02 maj 2012

Świetny warzywnik! A te cegły pomiędzy - miodzio!
Cegły układaliście na podsypce z piasku, czy tak na sucho? Są spoinowane betonem, fugą jakąś? Piszesz że poosiadały - pewnie nie są jakoś specjalnie kłądzione?

pozdrawiam, super to będzie wyglądać jak roślinki podrosną
Milka 12:12, 02 maj 2012

Świetny warzywniak, takie właśnie widziałam w Anglii, super
monteverde 14:19, 02 maj 2012

Jagna pochwała za warzywnik
Danusza 07:52, 03 maj 2012

[

Jagna padłam na kolana warzywniak ekstra!
Jagna 08:15, 03 maj 2012

Witajcie

No ja dzis znów na szybko.
Dziekuję za pochwały warzywniaka , szczególnie że tydzień miałam kiepski bo praca była syzyfowa.

Kopaliśmy rów
Rów wykopany rura położona.
Ale co było pracy to przechodzi pojęcie. 150 m do rowu melioracyjnego żeby wode spod piwnicy odprowadzała. Wykopany w piątek rura położona woda NIE LECI. Mąż spalony słońcem, zmęczony od podbierania mokrej ziemi i równania tego co koparka nie zrobi, kasa wydana a woda NIE LECI. Normalnie płacz. W sobotę kombinowanie co sie stało. Spad pilnowany więc musi działać. Zaczęło sie szukanie. W końcu padło że na pewno rura się uniosła jak sie ziemia obsuwała ( a obsuwała sie strasznie).
Postanowiliśmy poczekać az ziemia obeschnie. Skwar makabryczny, wiatry potworne, więc wystarczyły 2 dni.

we wtorek przyjechali sąsiedzi i weszli z moim M. do tego rowu i wyciągnęli wspólnie tą rurę. i zaczęło sie kopanie II. Tym razem szlo sprawnie i udało sie zakończyć nierówna walkę.
Wczoraj jeszcze zasypaliśmy do końca. Ale jest jak po wojnie.

Potem wrzucę jakieś fotki.
kraania 08:55, 03 maj 2012

Jagna ważne, że sie udało! Ogrom pracy olbrzymi a jaka satysfakcja potem!
an_tre 09:25, 03 maj 2012

Jagna podziwiam za pracowitość i samozaparcie i ten dodatkowy brak wody. Pilnujesz i lejesz na rabaty jak nowo nasadzone rośliny, dają sobie radę? Ja też czekam za deszczykiem
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies