Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jurajski Ogród

Jurajski Ogród

AgnieszkaW 19:34, 03 gru 2018

Kasiu, udało mi się co nieco pookrywać, tylko to, co najpotrzebniejsze, reszta idzie na żywioł. U Ciebie dużo cieplej, więc nie musisz się tak obawiać chłodnych wiatrów zimą. W tym roku wykorzystałam do okrywania wyłącznie ścięte na wys. 1/3 miskanty (co roku tak robię i mają się dobrze, resztę docinam wiosną, a przez to nie fruwają po ogrodzie źdźbła), naturalne chochoły na magnolii i klonach wyglądają bardzo ładnie. Wrzośce i perowskie poprzykrywałam niewielką ilościa gałązek swierkowych - i to wszystko.
AgataM 09:44, 09 gru 2018

Miło tak zaglądnąć do Twego cudownego OGRODU, i nacieszyć oczy pięknymi widokami.
Pozdrawiam
AgnieszkaW 10:06, 09 gru 2018

Agatko, dziękuję
paniprzyroda 12:24, 09 gru 2018

Pojedyncze egzemplarze róż okopczykowałam minimalnie, to wszystko. Pięknie u Ciebie bez względu na porę roku. Pozdrawiam ciepło.
Pszczelarnia 17:13, 10 gru 2018

Kosze z dereniami (mniam) - dlaczego ja nie rozstawiłam koszy z dereniami? Przecież od nich od razu jaśniej i strojniej.
Tamaryszek 13:47, 14 gru 2018

Agnieszko, co posadziłaś pod tą białą ścianą, jakie pnącze?
AgnieszkaW 15:24, 15 gru 2018

Mariolu, ja niektóre (nie wszystkie okrywam w jakikolwiek sposób) swoje róże tylko "podgarnęłam" ziemią z korą, nich sobie radzą... Zadbałam tylko o "Eden Rose", bo w tym roku sporo urosła i żal by mi było ją stracić...

Ewo, kosze z dereniami postawiłam, bo to najmniej roboty, a wyglądają naturalnie, dołożę jeszcze kilka jodłowych gałązek i tyle...

Izo, na próbę posadziłam powojniki (z grupy Viticella oraz powojnik jesienny "Early Snow"), ale jeszcze nie wiem, czy tak będzie docelowo... Myślałam o bluszczu, ale "M" nie chce się zgodzić na "wrastanie" czepnych korzeni przybyszowych w tynk, może z czasem, małymi kroczkami, a może to właśnie powojniki dadzą ten efekt? Kto wie...?

kasiek 20:27, 16 gru 2018

Puk puk - jak tam ze śnieżkiem u Ciebie?
Margarete 21:11, 16 gru 2018

Dosypało u ciebie ? Bo nas tak. I za oknem mam bajkowy krajobraz.
Czekam tylko żeby śnieg wytrzymał do świąt ale wg prognoza raczej nie ma na to szans. A szkoda...
Pozdrawiam przedświątecznie!
AgnieszkaW 12:55, 20 gru 2018

Kasiu, jestem, jestem, tylko czasu troszkę brak na wszystko.

Małgosiu, dzisiaj troszkę sypnęło śniegiem i zrobiło się bajkowo...